söndag 29 mars 2015

Skyltsöndag: ”Bajenland” – jag undrar;-)

I dagens Skyltsöndag tänker jag presentera Bajenland för er. Bajen är smeknamnet för fotbollslaget Hammarby IF som äntligen tagit upp sig till Allsvenskan igen. Lagets färger är grönt och vitt. Hammarby är utan tvekan mitt favo lag, och jag kan till och med förlåta att de ifjol spelade i gräsliga gul-svarta matchställ - de gick ju upp efter sex års längtan. Hemmaplan är fantastiska Tele2 Arena, granne med Globen. Infrastrukturen är superb och om man åker kommunalt kan man välja mellan ett antal t-banelinjer, bussar och tvärbanan. ”So far so good”.

Blåvitt
Här ser ni en av t-banestationerna - Gullmarsplan. Men kolla färgerna. Helt fel ju! Den här stationen skulle mycket väl kunna göra reklam för laget Blåvitt i Göteborg. Lägg även märke till att paret i gången matchar färgsättningen på stationen. Å visst, ser ni alla små klisterlappar på lamporna!? Japp, små etiketter är också skyltar. Om inte så kollar mina lampor som pryder (överdrift) gångvägen. Inte mycket reklam för Hammarby där heller om ni frågar mig.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den bara.

En lista på alla som gillar att skylta på söndagar hittar ni här.


Det här är mitt 29:e inlägg till Blogg 100. 29 down, 71 to go.

16 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Gullmarsplan? "Gullmarn" (Gullmarsfjorden) ligger ju på västkusten och mycket närmre blå-vitt än grön-vitt, så där har du en bra förklaring på det ;)

Herr Nilssons Fru sa...

Haha tänk vad man kan få ihop om man tittar hastigt på något, ja jag menar din din andra bild, var helt säker på att de var en hocky hjälm de hängt upp och så kollade jag igen...en trasig lampa..äch min första fantasi var ju bättre :) så mysigt de är att man kan vara så där glad i ett idrottslag. Gott.
Kramiz

Ama de casa sa...

Åh! Söndag idag, jag hade bara koll på sommartiden... Nu måste jag väl ut och leta lite skyltar idag då. Bra! Då har jag nåt att göra :-)

Anders W sa...

Vilket bildsinne!

Anni sa...

Jojo. Även Djurgården har fått hemmaplan på söderomsöder. Det känns sisådär, men jag gillar Teletubbies Arena väldigt mycket mer än den där skamfläcken som byggts i Solna

Life of Johanna sa...

Bajen är lite bra för ni har ju en och annan skåning i laget ;)

Nej jag har faktiskt inte frilagt bilden, utan jag lyckades fånga den så... jag är mäkta stolt över mig själv över det faktiskt, för det är sällan jag lyckas med det själv.

KajsaLisa sa...

Men vi kanske kan kränga arenan till Göteborgarna ifall den går medförlust :)

Ama de casa sa...

sv: Anders använde sin egen arm till selfien - den räcker rätt långt :-)

Marina sa...

Jag kan ju tycka att "blåvitt" är en rätt bra kombination...;)

Olga T sa...

Javisst är det kul att de gick upp!! I maj ska jag ju se dem på Tele2 Arena :)
Gullmarsplans T-banestation, det var inte de fördelaktigaste bilderna du visar. Så slitet och trist :( Men jag tror att de har ett vackert tak där när man står nere vid spåren, eller är jag på fel station kanske?
SV: Du har rätt, fåglar ska varken vara på balkonger eller i bur! :)

Monica sa...

Tycker det ser slitet och fult ut, men den sönderslagna lampkupan har sin charm.
Det blir att prova ölen du föreslog nu i veckan, tack för tipsen.
Ha det bra

Rantamor sa...

Akta er i nollåtta nu kommer vi....
=) =)

Tjingelingen från Rantamor.

cat sa...

Man skulle ju kunna tänka att de gör reklam för Finland i den stationen.
Tur att du visade dekalerna/klisterlapparna lite närmre, för annars hade jag inte sett dem.
På torsdag får du ett dedikerat inlägg av mig.

Geddfish ♥ sa...

Andra bilden lurade mig rejält ;) grön hockey hjälm.
Kul komposition av skyltar!

Andra året i Hjo sa...

Jag tycker att Ljungskile skulle ha tagit steget upp. Men Hammarby har en härlig publik, tydligen. Vilket inte de flesta har minsann. Usch för fotbollsfanatiker. Det starkaste okvädingsord man skrek i min ungdom var: Ut med domarn, in med en hösäck! Vilka tider.

Anita Malta sa...

Ser liite risigt ut. Som du vet är jag ingen anhängare när det gäller fotboll men har full förståelse för dina tankar och ideér. Var förresten vid Globen för någon vecka sen och på 90-talet hade vi kontoret alldeles intill och ett år bodde jag på Gullmarsplan. Vad det nu har med saken att göra ;-) Jo, varje gång det var match var det livligt (stökigt) värre !! Vissa anhängare är ju riktiga busar. Bråkdelen som dessvärre syns och hörs mest..

Nämen vad trist jag låter. Gillar Skyltsöndag och dina tokiga val av bilder. Du ser så mycket vi andra inte ser och visar det för oss på ett ypperligt sätt. ...skulle jag ju egentligen bara skriva ;-)