lördag 31 augusti 2013

I luften och på marken

Ja, jag vet att rubriken är vilseledande – den får er ju att tro att jag befunnit mig i ett flygplan som sedan gått in för landning med mig ombord. Men så är inte fallet. Jag har befunnit mig platt på marken hela veckan, men jag har tittat mig omkring som ni ser.

Matteus kyrka
Kan liksom inte låta bli att visa er den här bilden till exempel. Kolla bara ”kompositionen”;-) Kranen har ni ju sett förut – den har stått vid Matteuskyrkan i Vasatan i flera år. Den ”hjälper till” att det blir en uppgång från Citybanan där någon gång. Å självklart ser ni att jag komponerade bilden så att två delar av kyrkan också finns med…


Hi-Fi butik
Här ser ni bakdörren till en Hi-Fi butik vars entré mynnar mot S:t Eriksgatan. Kolla skylten! Man lever uppenbarligen inte alltid som man lär - Se alltid till att dörren är låst efter dig...;-)


Glitter på höjden
Jag förstår fullständigt att man inte vill ha insyn i sin lägenhet. Detta kan man ju åtgärda på olika sätt – gardiner till exempel. Men de kan ju anses vara dammsamlare. Alltså köper man glittrande plast i närmaste färghandel. Nu ligger denna lägenhet på tredje våningen på Västmannagatan å där är det lite svårt att kika in måste jag säga. Mysko;-)


PS. Imorgon kan ni göra er beredda på antingen en bildkavalkad i svart (Fototriss), ett reportage från den årliga flyg- och motorshowen på Vallentuna flygfält eller en rapport från 60 nya butiker i Täby Centrum. Vad vill ni se? DS.

13 kommentarer:

Monica sa...

Gillar inte alla dessa kranar som står överallt nästan lögn att inte få med en när man ska fota i stan;-(
Snälla vill se motorshowen, please
Det är Signe på bilden, inte ens jag säger rätt namn ibland;-)

LissenTo sa...

Skulle aldrig vilja täcka fönstret, är beroende av ljus.

Hehe roligt med dörren där, lätt gjort att man inte följer förordningar

Ama de casa sa...

Jag vill se ALLT! :-)

Dom där på tredje våningen har ju hus tvärs över - det syns på speglingen. Det är nog grannarna tvärs över som skyddar sig mot :-)

Stare Ström sa...

Skulle nog känna mig rätt instängd med sådant plastigt framför fönstret.
Och jag vill se 60 nya affärer, eftersom jag drar mig i det längsta för att besöka sådana!

Freja sa...

Ohh, en härlig kran! Jag åkte förbi med flygbussen i torsdags och såg att det nu stod 10 (!) kranar bara runt hörnet från hotell Norrtull! Lyllo dig! Satt tyvärr dumt till i en överfull flygbuss så jag lyckades inte fota dem...

KajsaLisa sa...

Kul och udda innerstadsbilder. Själv fotade jag den där kranen förra året. Försökte göra en svensk flagga av den mot den blåa himlen. Men det misslyckades.

Olga T sa...

Hallå! Vill man inte se ut genom fönstren??? Mysko är bara flrnamnet!

Olga T sa...

Förnamnet skulle det vara :)

Kicki sa...

Vad är det för skumt som pågår bakom de där fönstrena??!! Med tanke på val av mönster, sätter det igån fantasin...eller så är det en nattjobbare som vill ha mörkt när hen kommer hem!

Ama de casa sa...

sv: Jodå, jetlagen är som bortblåst. Konstigt... Jag hade skitjobbigt när som snodde en timme av mig i våras, tog hur lång tid som helst att komma över. Och det var ju ändå bara EN timme.
:-)

Carita Liljendahl sa...

Hahaa, man vet ju aldrig vad folk får för sig. Det finns ju fasadklättrare som kan kika in :-D

Marit Johansson sa...

Självklart vill jag se bilder från flyg och motorgrejen :)
Man undrar ju varför någon vill täppa igen alla fönster på det där sättet, helmärkligt är det. Trodde först att du varit på Kungsholmen och fotat, i huset mittemot min syster finns också en lägenhet som också är helt insynsskyddad. Kanske är det någon som är allergisk mot dagsljus eller bara är lite störd :)

myhuonglequyen sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Black Friday 2020 diễn ra vào ngày 27/11/2020, bạn đã sẵn sàng nhập cuộc chưa?! Dịp này, khách hàng yêu thích shopping lại tận hưởng những đợt "SALE GIÁ SỐC" theo đúng nghĩa. Hầu hết các cửa hàng, website TMĐT liên tục đưa ra các chương trình sale lên đến 90%. Cùng chờ đón và sở hữu những Hot Deals Black Friday có 1 0 2 dịp Sale được đón chờ nhất trong năm nhé. Chi tiết Hot Deals Black Friday 2020 tại đây: https://www.facebook.com/TopKhuyenMaiBlackFriday/