måndag 12 augusti 2013

Ur drift och i driftUr drift på jobbet
Det var många kollegor som började jobba idag igen efter semestern. Det första som mötte dem var den här skylten. En av tre hissar var ur drift. När de väl kom upp till nionde våningen kunde de se fram emot en väldigt lugn arbetsdag. Telefonväxeln hade nämligen brakat ihop, mejlsystemet låg också nere liksom affärssystemet som hanterar allt från order till fakturor. Tyckte inte alls att tajmingen var taskig. Jag unnade mina arbetskamrater en lugn start på arbetsveckan efter en lång semester;-)

Ur drift à la maken
Maken gick ner för att slänga soporna i temporärt uppställda kärl på parkeringen. Efter några minuter dök han åter upp i lägenheten lite röd i ansiktet.

- I think I threw my mobile together with the garbage into the container.

- Jasså! Det är väl bara att sträcka ner en av dina långa armar i kärlet och fiska upp den igen då.

- I did, but I couldn’t find it.

- Okej, då är det nog bäst att jag ringer upp dig, så hör vi förhoppningsvis var den är.


Några sekunder senare hördes syrsor från makens bröstficka. Han borde kanske byta ringsignal. Jag menar vem har med sig syrsor in en bröstficka;-)
I drift i garaget
De övriga bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. De visar helgens AHA-upplevelse i Täby Centrums parkeringsgarage. Kolla bara hur lätt det nu är att hitta en ledig parkeringplats. Dessa rader av små söta LEDar syns från långt håll. Nu slipper man äntligen åka runt varv efter varv för att hitta en parkeringsplats närmast entrén. Genialiskt! Å LEDarna är i högsta grad i drift;-)

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

18 kommentarer:

Anita - Malta sa...

Smart med LEDarna !! Väldigt smart. Vem gillar att åka varv efter varv i ett parkeringsgarage.

Hehe.. sorry men kan ju inte annat än att dra stort på smilbanden över din käre makes dilemma. Låt honom ha kvar sina syrsor som tröst ;-)

Helt perfekt med "Ur drift på jobbet" med tanke på dina kollegor. Var det kanske du som låg bakom för att ge dem en mjukstart efter en lång och påfrestande semester. Nä, trodde inte det men tanken for förbi lika snabbt som den försvann.

Varför kommenterar jag så sällan hos dig när du ALLTID kommenterar hos mig. Det kan man undra... Förresten, var det någon som valde att GÅ upp nio våningar eller inväntade alla den enda hissen som var i drift. Det kan man också undra. Kram !!!!!!!

Susanne sa...

Ledigplatsleden måste ju vara bästa uppfinningen ever.
Hämtningen var ganska ansträngande så Sv: Jag blev tvungen att trösta mig meden Pale Ale som har blivit sommarens favvo ;)

Eva Trillian sa...

Det spelar ingen roll vad anledningen är - bara det blir en lugn start på första veckan efter semestern. Jag menar, det tar ju ett tag innan hjärnan kommer upp i varv! Hellre en hiss ur drift än hjärnan ur drift liksom! ;)
Tack o lov för syrsor i fickan :) Vi hade en i köket - det var inte lika glädjande. Ganska irriterande efter ett tag!
Allt som förenklar parkering är ju trevligt - men nödvändigt? Blir det allt för enkelt så är det ju ingen sport ;)
Sv: Det får nog bi en allvarlig funderare om en tur till Polen - det hör jag det!

Benita sa...

Hehe, tur att syrsorna var i bröstfickan. Smart med led men jag hatar att parkera i parkeringsgarage, där är ju alldeles för trångt ;)

Susjos sa...

Vilken tur maken hade då ..haha!!!
Och smart av Täby c och lamporna i garaget! Kista C borde ta efter!

Pumita sa...

Haha, hellre en syrsa i fickan än tio i soporna. Dessutom tycker jag att det är en helt ok ringsignal... inte för att jag har hört den men om jag jämför med ungar som skriker: "Men svara då!" Hur tänker folk?!

Skön början på arbetsveckan! Det är så man vill ha det. ;)

Margareta sa...

Hahaha, du skulle bara höra min ringsignal och du skulle ...

Sena inlägg, ja det har blivit så då jag gjort lite annat dagtid.
Jag unnar verkligen dina arbetskamrater att komma tillbaka till ett lugn.

Själv sover jag inte något mera, svettas, frossar, svettas ...

Det är inget som skurit sig men mycket har förändrats och nu står jag där jag står och vi, tänker inte jobba ideellt åt någon. Vilket kan innebära mycket stora förändringar även privat. Min sambo har ju åkt ner och arbetat bl.a. när jag varit där. Nu kan ju även brodern göra det och lämna sin sambo hemma eftersom jag också kommer att vara hemma - inte något att skylla på för att inte ställa upp. För mig handlar det inte om att ställa upp utan att visa medmänsklighet och vi är tyvärr alla olika. Jag skulle gärna ställa upp om jag kunde, men vi är inte alla lika och jag tycker nu att då jag är borta så är det dags för brodern att kunna jobba vid behov. Det är inte så ofta numera, men manipulativa personer klarar sig alltid.

Nu ska jag sova - God natt.

KajsaLisa sa...

Visst är det härligt när allt havererar så man får lite lugn och ro en stund.
Det var länge sedan jag var i Täby Centrum, kanske skulle åka förbi och kolla, dom har ju byggt en del där.

Ama de casa sa...

Haha! Ibland är det faktiskt riktigt bra att ha en egen signal, och en som hörs ordentligt.

Själv har jag en blandning av MJ (kraschet) och säckpipor. Jag missar den sällan.

Har du hört den? Annars finns den här:

http://www.youtube.com/watch?v=Hp4QAX16FZE

:-)

Olga T sa...

Underbart!! tänk så lättad han blev när han hörde mobilen ringa!
LED-ljusen var ju en strålande uppfinning.

Ama de casa sa...

sv: Denver. Det finns ju alltid han John Denver, smörsångaren. Han med Annie's song.

Vi träffade en asiatisk kille i Bangkok en gång som var HELT övertygad om att Anders var John Denver. Dom var ju sååå lika ;-)

I morgon ska jag tvinga Anders/Stalkern/John Denver att skriva Ama’s song :-D

cat sa...

Ha ha jag känner igen mig i din makes upplevelse. Skulle lätt kunna hända mig med.
Vilket jättekäckt parkeringssystem!

Stare Ström sa...

Vilken fin start på jobbet efter semester! Äntligen något man kan kalla utveckling i parkeringshusen!

Monica sa...

Slapp man också stanna vid den där fjolliga bommen vore det perfekt, det enda den åstadkommer är stopp ut på gatan. Ska titta efter ledarna nästa gång.
Haha ja teknikens under men härligt med en fridag.

Jah Hollis sa...

Bättre ur drift än på drift, kanske. Har själv tappat en handske i en container när jag slängde gamla tidningar en gång för länge sedan. Jag kunde inte vara utan handsken utan fick ta mig ner bland tidningarna. Jag kom i alla fall upp till slut, med handsken. Tvivlar på att jag fixat det i dag. Lamporna i garaget var ju en prima ide!

Pysselfarmor sa...

så bra med lamporna! Det är evigheter sedan jag var i Täby centrum sedan jag flyttade från Täby. Får väl ta några timmar där i höst.

Det var ju en bra start på arbetsveckan ni fick....men jag hoppas inte att det är så hos oss när jag börjar för det blir vi som "får på skallen" eftersom jag jobbar på IT-avdelningen ;-)

Marit Johansson sa...

Vilket praktiskt system med ledlamporna.
Känner igen mig i det där med mobilen, inbillar mig konstant att den är borta och måste ringa upp den flera gånger i veckan för att hitta den :)

Hörni sa...

Hahaha, stackars maken. ;)