måndag 5 augusti 2013

Två helgbilder och mitt nästa sommarjobb

En 48-åring
Här ser ni ett väldigt välbevarat fynd – en Volkswagen 213 från 1965. Denna 48-åring var i topptrim kan jag säga. Den slår visserligen inte gårdagens Lamborghini från Polen, men åt andra sidan stod den på hemmaplan, närmare bestämt vid Täby Galopp.


Ett vackert tapetmönster
Som ni vet är min IQ ju som den är. Igår kväll satt jag på balkongen och beundrade skuggorna av min lavendel på den vita balkongväggen. Nästan som ett vackert tapetmönster tänkte jag och hämtade kameran. Klick! Undrade varför jag såg ingen skuggbild på displayen. Knäppte några bilder till – fortfarande inget resultat. Då påpekade maken (mycket) försiktigt att jag kanske skulle stänga av blixten. Oooooops. Bilden blev ju bedrövligt som ni ser, men åt andra sidan har jag jobbat hårt för den. Alltså får ni står ut;-)


Mitt nästa sommarjobb
Avslutningsvis kan jag berätta att jag har hittat mitt nästa sommarjobb. Jag blir anläggningsarbetare, sätter mig med en fjärrkontroll i näven på en solstol på berget och låter den där maskinen borra hål i stenen. Idealiskt ju! När alla hål är på plats tar jag en klunk vatten, plocka fram söta små hattar och petar in dom i hålen. När sprängningen tar vid har jag lämnat området för länge sedan och blivit läckert solbränd på köpet.


Fler helgbilder hittar ni hos Marit. Fler sommarjobb finns hos Peab;-)

22 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Jo..ett sådant jobb skulle man ha...på sommaren iallafall ;)

Hade en sådan där Volkswagen en gång i tiden som "mellanbil"...mellan två andra bilar alltså...det var en fin sak..asfalt undertill för att motverka rost...gick inte att låsa...bränslemätaren var kass..hastighetsmätaren lika så..men den gick bra...det var ju det som räknades.

Sådana bilar tillverkas inte längre..sådana som håller länge menar jag..idag går de åt skogen två dagar efter att garantin gått ut :(


Men hur som helst..ha de bra nu BP..det har jag :)

Freja sa...

Åhh, finaste bussen! När jag var liten hade min mamma en röd folka, en bubbla. hon sålde den när syrran var 16 och jag 14 fast vi bönade och bad att den skulle få vara kvar tills vi tog körkort. Mitt hjärta värms av alla gamla folkor, för jag har visserligen ingen bubbla, men däremot en folka variant, 72:a, som jag mekade med själv och dessutom handmålade i svart och rött... Den står fortfarande i ett uthus vid mitt barndomshem...

Och när du sommarjobbar på PEAB som sprängare så sitter jag och spanar ner på dig från min kran...

Rantamor sa...

Ler åt ditt nya sommarjobb,
så långt ifrån mitt sommarparadis.
Vi ÄR bra olika som jag sagt förut,
men det måste finnas av alla människor annars skulle en del av landet bli överbefolkat...

Nu ska jag bara läsa igen på din blogg...

Tjingelingen va vi är nöjd med vår resa..

llh sa...

Hahaha velig som jag är vet jag inte vad jag gillar mest, sommarjobbet eller bussen. Men varför välja - man kan ju omfamna båda :)

Margareta sa...

Läser ovan och ser också att det är fler som ska läsa igen, men jag orkar inte det ikväll då jag är supertrött - men läsa lite ska jag.

Idag när vi åkte mot norr körde jag om tre Volkswagenbussar, det har kanske varit ett meeting på Täbygalopp - trevigare än galopp som jag tycker är urtråkigt.

Men ... jag ser skuggor är jag synsk eller?

Låter som ett perfekt sommarjobb - semester och jobba lite extra med att få en vacker bränna, nu får vi hoppas att nästa sommar inte regnar bort, mindre kul då att sitta på berget med fjärrkontrollen.

Imorgon ska jag berätta, att jag är en riktigt duktig Sherlock Holmes och hittar till ställen mitt i ingenstans - tack vare din blogg - tack säger jag så nu har min katt fått en kompis. =)

Pumita sa...

Tänk att jag tycker att den visst slår det gula fartundret, din söta VW-buss. Charmigare kan man ju inte bli! :)

Du kommer att trivas perfekt på det sommarjobbet... men glöm inte hörselskydden! Helst gula, visst? ;)

LissenTo sa...

Skuggbilder kan bli riktigt fina och du jag vred en knapp på kameran på Urkult, precis när jag såg något coolt. Tog en stund innan jag kom på det.

Lavendeln luktar väl gott också, förutom att du kan ta bilder av den. bra va

Ama de casa sa...

Vilka fina blommor! Men är det verkligen lavendlar... Mina ser inte ut sådär alls. ;-)

Peranders sa...

Gamla folksagan är riktig kult!

Peranders sa...

Folkvagnar... (Den automatiska rättstavningen på iPad kan slå slint ibland)

Marit Johansson sa...

Nähä inte är den bedrövlig. Låtsas att det är ett filter av något slag som gör den kornig :)
Den där VW:n är hur cool som helst, kanske inte den säkraste att åka omkring i men det är det väl värt!

cat sa...

De är söta de där små bussarna :) Men hellre sportbilen från igår.

Jag tror att mitt nästa sommarjobb skulle bli recensent. Tänk att få sitta under ett stort träd och läsa böcker och sedan få tycka till om dem.

Hi hi jag har inte gjort en snabbtripp söderut, utan bara besökt en kompis växthus.

Ama de casa sa...

sv: Nja... Det blev inte riktigt Alicante, men det börjar på Al i alla fall, så du kan få en halv poäng ;-)

Kicki sa...

Låter som ett perfekt sommarjobb om det är en fin sommar!
Tycker din lavendelbild blev lyckad ändå, lite grynigt fin!:)

Stare Ström sa...

Jag föredrar också den gamla folkabussen framför sportvarianten! Och sommarjobbet vill jag vara med och konkurrera om!

KajsaLisa sa...

Den blå bussen var faktiskt läckrare än den gula sportbilen. Sen andra bilden vad var det jag sa, det hänger inte på kameran utan kompositionen och kreativiteten. Man måste kunna upptäcka motiven ingen annan ser. Snyggt.

Olga T sa...

Nu har jag uppdaterat mej och är med på vad som hänt sen sist. I sommar har jag sett flera flera gamla VW bussar och funderat över om det är ngn renässans för de här bussarna igen. Den här bussen var ju ett fantastiskt exemplar!!

Husbilen-Ellen sa...

Du får förstås lite vita fläckar runt öron och kinder efter hörselskydden! Elisabeth

Anonym sa...

Vi hade en ´64 VW buss i en sjuk-grön färg. En kartong på hjul, men perfekt för att frakta ungarnas cyklar i. Dom tog den med till college i Santa Barbara, där "Betsy" fraktade surf boards!
Hon dog av ålderskrämpor efter en lång och trogen tjänst.

Ruth i Virginia

anemonen sa...

Inte så dumt sommarjobb det där:-) Nähä du jag kan och skall inte vara utan bloggen, men jag får ligga lite lågt just nu pga flytt och musarm, men den kommer att finnas kvar.

Jane sa...

Ha ha ha, ser framför mig din förvånade min när inte skuggorna kom med på bilden! Snyggt var det i alla fall, kan även tänka mig det som tygtryck.
Det där sommarjobbet låter alldeles perfekt men jag tror att man får både stenlunga och hörselskador om man ska sitta där utan "skydd" i solstolen. Sola går väl knappast i mask, man ser nog rätt festlig ut i ansiktet efteråt ...

Linnéa sa...

En skulle tacka för ett liknande sommarjobb. Tänkte köra skidbuss på sommaren o badbuss på vintern när jag blir pensionär. Extrajobb är nog tacksamma!