torsdag 15 augusti 2013

Matpatrullen på Raw

Efter några dagar med riktigt aprilväder blev det återigen sommar i huvudstaden. Under en klarblå himmel med en strålande sol promenerade bästis kollegan Eva och jag till RAW i Birkastan. Vädret skulle firas och semesterminnen utbytas. Vi satt ute utan jacka och njöt av tillvaron och inte minst av den enastående goda maten som glädjande nog inte kostade mera än en vanlig ”dagens” på bland annat Hotell Norrtull. Hoppas ni blir lite sugna när ni tittar på bilderna.

Krispiga tigerräkor
Evas sallad med krispiga friterade tigerräkor utan ett enda blad isbergssallad i sikte.


Karage
Karage - friterad kyckling med chilibeansås, en japansk rätt som jag inte ens hade hört talas om, men såklart direkt fastnade för. Jag gillar ju att testa för mig okända rätter. Kan berätta att den kycklingen inte dog förgäves utan hamnade i en mycket glad BP-mage efter att legat i en marinad av chili, vitlök och ingefära i 24 timmar. Salladen med alger och strimlad savoykål var en höjdare.


Helt klart 5 poäng av 5 möjliga. Ingen tvekan där inte.
Det här inlägget passar perfekt till torsdagstemat ”I like” tycker jag.

21 kommentarer:

Olga T sa...

Åååååå!! Vilka bilder! Tycker kycklingrätten ser riktigt smarrig ut.

Freedomtravel sa...

Mmmm, ser smarrigt ut! Jag måste erkänna att jag är väldigt förrjust i mat, och typ jämt hungrig. Asiatiskt är en av favoriterna... Åt ofta runt Birkastan förr, när jag bodde på St Eriksgatan, men nu blir det inte så ofta. Har inte varit på RAW.

Della sa...

Där satt jag med min lunchlåda med uppvärmd pasta och förstod inte ens att sådana där läckra saker serverades samtidigt endast 10 mil norrut. Olika öden, olika äventyr. ;)

Pumita sa...

Så mycket saliv som jag har producerat sedan jag kikade in här... risken för drunkningsolycka är överhängande! De tigerräkorna kunde jag mörda för. Skrattar gott åt Dellas kommentar. Bitterljuv insikt. ;)

Rantamor sa...

Jag älskar tigerräkor...
MEN INTE friterade tyvärr.
Jag älskar räkor och kyckling och kina/thaimat men inte friterat.

Men jag gillar dina matpromenader, och att du njuter av att pröva nya maträtter....
MUMS....


Tjingelingen från Rantamor med vin i skallen ikväll....

Eva Trillian sa...

Din maträtt kan jag gilla :)Men tigerräkor/jätteräkor :/ att de ens serveras i Sverige längre? Större miljöbov är svårt att hitta ... om man inte spanar på oljebolagen förstås. http://www.youtube.com/watch?v=r9u6D2qGwXo
Dina matbilder gör mig hungrig. Dax för en tråkig ostmacka ;)

Ama de casa sa...

Jösses vad gott det där såg ut! Nu måste jag nog pallra mig ut och äta, tror jag.
:-)

Jane sa...

Mmmm, det där såg ju riktigt smarrigt ut och lite mer matigt än svampsoppan jag åt till middag. Var tvungen att fylla på med te och macka alldeles nyss annars vaknar jag i natt av att magen kurrar.
Ursäkta att jag inte varit inne och kommenterat på ett tag men jag har faktiskt inte hunnit med att sitta vid datorn. Känns inte alls kul men det ska väl bli bättre det med bara man kommer i gång med vardagslunken :)

KajsaLisa sa...

Självklart gillar jag dina kommentarer, men jag förhandsgranskar allt, så jag kan svara på en gång, annars glömmer jag bara det. Sen har jag lite konstiga arbetstider så det kan dröja lite ibland.
Nu skall jag kommentera ditt inlägg, mums :)

KajsaLisa sa...

Förresten, upptäckte nu att jag tydligen haft lite problem, ett par kommentarer från andra bloggare som jag besvarat hade inte kommit ut på bloggen, men nu verkar det fungera.

Ama de casa sa...

sv: Tack själv du för att du hänger med - jag ÄLSKAR dina kommentarer!
Kram

Kicki sa...

De såg smarriga ut båda två!

Stare Ström sa...

Och själv fick jag en kokt lunchkorv...

Monica sa...

Nu blev jag hungrig, räkorna får bli mitt val eftersom jag inte hämtat mej än efter magsjukan i Mars.
Tror det var kycklingen och har fått lite svårt för den i alla former.
Läckra bilder som får snålvattnet att rinna.
Ha det bra;-)

Margareta sa...

Det var inte lägligt att komma in hit och hitta dessa bilder när jag sitter och funderar över vad jag ska handla för mat på vägen mot ön senare under förmiddagen. =)

Det är helt klart inte lämpligt att läsa bloggar vid sådana tillfällen, alltid finns det någon lite mumsbit.

Lite för sent att göra din friterade maträtt med tanke på marinaden. Funderar nu skarpt var jag har min fritös - här eller på ön, får nog ta en koll.

Vi har också haft en liten blandning, men självklart är det toppenväder när jag jobbar.

Din ogilla lista hänger jag helt klart på, ont som måste med ont utföras.

Harkrankarna de verkar tro att de är stora i förhållande till oss också och vi ska bli rädda, de är den "mygga" som är absolut lättast att döda och de irriterar inte lika mycket.

Vi hade också problem på jobbet igår med tröga datorer och låsningar. Tur att jag inte behövde vara där hela dagen och irritera mig, då jobbet består av en hel del dator - 97% kanske.

Det där med telefoner och ringa på dem känner jag igen, alltför ofta och glömda paddor, plånböcker osv. Har ibland börjat med checkrop - telefon, padda, batteriladdare, plånbok. =)

Det parkeringshuset - superbt.

Nej, nu är jag färdig med mitt kommenterade och kanske att jag någon gång är tillbaka som du, men har nog aldrig varit det.

Ha en fin arbetsdag.


cat sa...

Den där japanska rätten verkar väldigt intressant måste jag säga. Tigerräkor äter jag inte eftersom de odlingarna är listade som ett enormt miljöproblem.
Hoppas att du får en lika god lunch även idag och att helgen inte bjuder på mer aprilväder.
Är rädd för att vi kommer få värsta regnovädret här.

Jah Hollis sa...

Det ser i alla fall väldigt gott ut alltihop så jag litar på ditt betyg. Ska se om jag hittar något gott på Malmöfestivalen som ju är en matfestival också. Och jag ska försöka återkomma med en och annan rapport om festivalen.

Peranders sa...

Ser ju gott ut. På jobbet tar jag bilder i RAW-läget med digitalkameran.

Marit Johansson sa...

Sitter här med tom mage och nästan dreglar när jag ser dina matbilder... herregud så gott det ser ut!!

Husbilen-Ellen sa...

Nog blir jag hungrig alltid!!

Linnéa sa...

RAW, RAW, RAW var är du. Blev vansinnigt sugen. Så gott det ser ut!!!!!!!!!!!!!!! Ett framtidsprojekt att masa sig norr om stan. Kan det vara den gamla Kinarest. lokaler som låg där förut!