tisdag 20 augusti 2013

En ny upplevelse

Som ni vet är jag ganska äventyrlig av mig, speciellt vad gäller mat. Men idag gav jag mig in på något helt annat, något som jag aldrig gjort förut. Men när jag väl får häcken ur vagnen är det liksom ingenting som kan stoppa mig;-) OBS. Känsliga läsare varnas, men jag bjuder på en mjuk inledning så att ni kan vänja er;-)


Odengatan 68
Efter lunch styrde jag kosan till Odengatan 68. En fastighet som byggdes 1898 och som innehåller allt som man bara kan drömma om när man bor i en ”modern” bostad, inklusive underbara stuckaturer som ni ser på bilden (konstnär von Rosen, men jag vet inte vilken av dem). Huset är till och med omskrivet i en bok om Vasastan. Nu var det dock inte för att beundra arkitekturen som jag åkte dit utan för att stifta bekantskap med dom här.


Akupunktur
Japp, jag testade akupunktur som alternativ till en operation med skalpell. Det var coolt, men samtidigt konstigt. Som ni ser på bilden nedan placeras ett antal nålar lite varstans, sedan ”elektrifieras” nålarna (6 Volt) åsså får man ligga på mage i 20 minuter. Det kändes precis som om någon knackar på dörren (= på de ställen nålarna sitter). Det gjorde inte ett dugg ont och självklart bad jag akupunktören – en klockren dalmas - att ta en bild. Vad gör man inte för bloggen;-)


Vibrator
Sedan blev det en omgång med vibrator, inte speciellt upphetsande även om man skulle kunna tro det. En massageomgång ingick också i behandlingen (ja, jag vet vad ni tänker nu, men massageoljan luktade tandkräm - YUCK!) liksom några ”naprapat grepp” där det måste knaka till i ryggen, för att ha effekt. Å visst knakade det, åtminstone på vänstra sidan;-) Så eventuella tankar ni hade alldeles nyss kan ni glömma nu;-)

Nu vet ni vad jag gjorde under 75 minuter idag. Hoppas bara att ni inte svimmade nu;-) Ska dit igen på torsdag, men ni slipper ytterligare ett inlägg i ämnet.

23 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Hoppas verkligen att det gör gott för vad du än vill bli av med för åkomma - för utsätter man sig för tandkrämsluktande olja och knackningar i nålar så får man ju få något gott ur det ;)
... jag hade nog inte trott att akupunkturnålar skulle se ut så där ...

Rantamor sa...

Nu låter detta säkert rätt så drygt...
jag har verkligen genomgått detta, har tillåmed bränt av nerver inuti ryggen.....
men för mig hjälpte ingenting av detta, hoppas att det gör det för dig, för en operation är inte så häftigt,
men kanske en sista utväg....

En smärtsam sådan...

Lycka till...

Susjos sa...

Blev det bättre? Jag får ju ge lite akupunktur på mitt jobb, och ibland ber jag kollegorna sätta nålar i min onda rygg, och det hjälper verkligen, men bara för stunden...tyvärr. Hoppas hoppas det blir bättre för dig!

Anita - Malta sa...

Friskt vågat hälften vunnet Beate! Menar då bild nummer tre. En bra bit på väg där ;-) Snart tror jag vi vet hur hela Beate ser ut. Men ta det lugnt. Pusslar sakta men säkert ihop olika inlägg under årens lopp. Har redan några delar klara såsom underben, Helfigur utan huvud med ny jacka, skugga i helfigur och nu rumpa, lår och halva ryggen. Har säker tmissat vissa delar. Ta det som den kvinna du är. Är ju bara nyfiken ;-)

Provade själv akupunktur på en ställe på Götgatan någongång på 90-talet. Orsaken var mina vita fingrar som uppstod vid kyla. Minns att jag frös som bara den när jag låg där halvnaken på britsen. Det var inte nålarna som störde det var kylan. Mina vita fingrarna försvann när jag flyttade till Malta och förmodligen var det inte pga av akupunkturen.

Hoppas nålarna hjälper dig mot vad det nu kan vara. Gillar din mjuka inledning. Helt underbara stuckaturer !! ..tror inte någon svimmade av ditt inlägg så nya bilder från nästa torsdag inväntas :-) Kram till dig du modiga !!

Olga T sa...

De där nålarna ser förfärliga ut men känns inte mycket. Vad modig du är som viker ut dig sådär ;) Hoppas, hoppas att du blir bättre!!

KajsaLisa sa...

Vi som väntar på en fortsättning :)
Såg spännande ut, har aldrig testat

Susanne sa...

Va modigt av dig, ser lāskigt
Sv: Fick tyvärr inte fota till bloggen.

Linnéa sa...

Modigt av dig! Dessutom törs du gå en gång till!!!! Bilder är ju för rolig du ser ut just som en nåldyna. Vilket vackert hus. Fler bilder önskas.

Ska sippa ner lite nu bland dina inlägg. Själv har jag varit totalt icke kreativ. Men idag har jag gjort något jag tror du gillar!

Pysselfarmor sa...

voine voine jag skulle aldrig våga även om jag har dj... ont emellanåt. Håller tummarna att det fixas för dig.

Rantamor sa...

Svar: en kvarting wisky hade vi med och vet du flourtanten kom varje morron med en kork till oss....
visst va hon snäll som åkte ända upp på kalfjället till oss !!!
=) =)
Hur många öl vi eller Rantafar hade med sig tror dom var tolv...eller var det femton, tre varje dag , jag dricker ju inte öl....
men Rantafar gillar denna dryck...

Tjingelingen, hoppas att din rygg känns bättre idag efter alla nålar och eldunkande....

Ama de casa sa...

Jag hade ischiasproblem i slutet på 80-talet och hamnade hos en akupunktör (visste inte alls att han skulle ta till nålar, trodde att han var en vanlig kiropraktor, eller vad det heter)

Gillade det inte alls... Gick fem gånger utan att nåt hände och det var snuskigt dyrt...

Men jag tror att min stora rynka på näsan gjorde att jag inte var mottaglig för behandlingen. Du har förhoppningsvis ett mer öppet sinne, så jag hoppas att det hjälper dig!
:-)

Della sa...

De där nålarna verkar rätt ok, men knaket (braket skulle jag vilja säga)i ryggen- usch, det vill jag inte vara med om.

Marit Johansson sa...

Snyggrumpan mitt i blickfånget :) du är ju utan tvekan bäst på att överraska oss läsare.
Så tråkigt att du har problem med ryggen, förstår att du testar alternativa behandlingar innan du lägger dig under kniven. Hoppas att du blir bättre av behandlingen.

Marit Johansson sa...

PS. jovisst är det en båt längst bort i gårdagens bild, kanske övergiven den också :)

cat sa...

Nej då jag svimmade inte. Har gjort akupunktur själv vid några tillfällen för ett antal år sedan. Förra året var jag hos en osteopat som drog mig rak och då jäklar knakade det!
Dock var jag inte modig nog att be att få bli fotad.

Stare Ström sa...

Hoppas att hjälper dig. Klart man ska pröva alternativa behandlingar också- bra gjort! Och på bild till och med. :-D

Anni sa...

Intressant bildvinkel akupunktören valde ;-)

Hörni sa...

Det låter helt underbart tycker jag, hoppas det hjälper.
Jag provade också akupunktur mot mitt ryggonda ett tag (innan operationen) men utan stötar och de satte nålarna i handen. Det gjorde sjukt ont och hjälpte inte vad jag kan minnas. Skulle kanske ha gått till din akupunktör istället. :)

Freja sa...

Hahaha, du är en äkta bloggare som ser till att få bildbevis på allt! Jg har provat akupunktur mot min migrän en gång, men akupunktören gav upp efter behandling 7. Jag fick bara ondare och ondare för varje gång, så han trodde inte akupunktur skulle hjälpa mig... Själv kände jag mig som en självplågare som fortsatte gå dit fast tårarna rann mer och mer för varje gång...

Jane sa...

Solklart BP-inlägg ;) Akupunktur har jag aldrig testat (hoppas det hjälper) men min fd man gjorde det pga "frozen shoulder" som det kallas. Han blev frisk ... i axeln ... he he. Själv tycker jag att yogan jag går på gör mirakel med ond rygg etc.

LissenTo sa...

Väldigt bra alternativ till operation, hoppas det hjälpte dej.

Äh inget att chockas över :-9

Pumita sa...

Näpp, jag svimma´ inte. Inte så känslig som du kanske anar... har sett betydligt värre saker än din elchockbehandling. ;) Hoppas den ger avsedd effekt!

Husbilen-Ellen sa...

Akupunktur kan ske på lite olika sätt. Hoppas du blir hjälpt av det! Elisabeth