fredag 30 augusti 2013

Avrapportering


Min tallrik som ni ser på bilden agerade även fotomodell åt ett medelålders par som genast la upp fotot på Facebook.


Här ser ni tre tyska studenter som delade på en portion surströmming för 70 kronor. De visste bara inte vad man gör med den illa luktande fisken. Hjälp var inte långt borta som ni ser. Tjejen dessekrerade strömmingen på nolltid. Tyskarna åt var sin "strömmingswrap" utan att knorra. Till vardags är dom ju vana vid knödlar och schweinshaxen så...


Det är inte lätt att gå skallgång i folkvimlet och leta efter en blond M, speciellt då hon inte ens befann sig på gatan utan stod i kassakön på Lindex i trekvart;-)


Som ni ser var det inget fel på tillgängligheten under kvällen. Dessutom var alla välkomna, till och med samuraier med svärd. Kolla minen på killen bakom rullstolen! Asgarvade när A-L upptäckte denna roliga "scen";-)

Självklart utgår jag iskallt ifrån att ni vill ha en rapport från gårdagens surströmmings- och kräftäventyr i Sundbyberg. Klart ni vill!
Det var 8:e året i rad som kollegan C, hennes två systrar, arbetskompisen M och jag åkte till Sundbyberg för att äta surströmming. I år är det dock en sanning med modifikation då

1. kollegan C inte var med i år, då hon och familjen är på semester i Torrevieja, Spanien och valde tapas i stället för dessa delikata firror.

2. kompisen M inte äter surströmming, men gillar kräftor.

Problem
Här hade vi då genast problem. Det brukar vara C som håller ordning på oss andra i folkvimlet. Men hon åt ju tapas som sagt. Alltså försvann M - till kräfttältet trodde vi - för att hämta sex signalkräftor för 80 kronor. Men efter trekvart var M fortfarande spårlöst borta. Då gick vi skallgång i folkvimlet, men hittade henne inte. Att använda mobilen som telefon var ingen idé, då man ändå inte kunde höra vad den andra sa. Jo, vi hittade henne till slut, tack vara ett sms som hon skickade:

- Hej! Jag står i kö på Lindex. Så börja gå runt och titta så slipper ni vänta. Kram.

??????????????????????????????????? Oooooooooooooooooooops!

PS. Kan även berätta att balkongdörren stod på vid gavel inatt och att det inte var jag utan maken som sågade ner skogen tvärsöver gatan under natten. Bara så ni vet! Jag snarkar inte ens efter ett surströmmingspartaj;-) DS

20 kommentarer:

Margareta sa...

Tror mig se rom i alla tre =) Har du satsat på Mannerströms eller har du bara näsa för det?

Välja Lindex före surströmming och kräftor? Säger oooops precis som du, hade det varit rea på Desigual eller något annat men Lindex?

Har inte sett bilden på FB, så alltså ingen av mina vänner =)

Tyskarna såg verkligen sugna eller bara intresserade tu. Har de ingen fisk i Tyskland kan man ju fråga sig då jag inte vet att det skulle vara annorlunda att rensa en surströmming än någon annan fisk. Men ett fler tal av den generationen tror väl att fisk kommer på fatet rektangulära?

För övrigt verkar det vara en riktig folkfest, kul och kompisen som svek för lite tapas, hmmm ... Hur kul kan det vara att vara i Spanien när man kan vara i Sundbyberg. Förstår inte valet. =)

Från det ena till det andra så spelar det ingen roll vilken bild du säger att du gillar, jag har lagt in mina kollage att de visas slumpvis, vilket innebär att jag inte vet vilken bild du menar. =)

Ha en bra fredagskväll och gör inget som jag inte skulle gjort - alltså inte mycket.

Linnéa sa...

Roligt skrivet. Hujedan mig, fy för surströmming. Mina släktingar i Söderhamn är galen i denna rätt, de äter "sura", pappa var därifrån. Det skulle alltid käkas surströmming på Yxlan. Jag låste in mig i lekstugan med en kompis o sov där.

Porträttet är lite sprucket, från 1951 eller -52, men det är ju jag också, ögonen har mattats något men blåögd är jag.

PS Kräftorna säger jag inte nej till - mums!

Susjos sa...

Va va va?? Surströmming i Sundbyberg? Varje år? Vad har jag missat!!! Jag är helt tokig i surströmming!
Nu hade jag ju inte kunnat vara där i år..men nästa år så!

Eva Trillian sa...

Jag lever vidare med min nyfikenhet kring smaken av surströmming - kanske är det "ödet" som är snällt mot mig? ;) Jag vet ju hur det luktar :/
Bra att du hade det trevligt - för det verkar du ha haft - även om kompisen ratade godsaker för Lindex (verkligen?)!

LissenTo sa...

Trevligt, trevligt Beate, med surströmming i huvudstan. Like it

KajsaLisa sa...

Missade den där grejen i år, som alla andra år, jag har hört ryktas om långborden på Sturegatan en tradition tydligen. Men det kommer väl fler gånger

Pysselfarmor sa...

Surströmming - mums!

Freedomtravel sa...

Kul att ni var på kräft- och surströmmingsfesten i Sumpan! :) Surströmming klarar jag mig gärna utan, men kräftor är ju toppen! (Och det ska ätas ikväll ;))

Guldkryckan sa...

Såg ju trevligt ut..fast inte min grej..vårt så kallade kulturkalas genomfördes ju i stan härom veckan..och jag lyckades hålla mig därifrån detta år också..tur man inte jobbar tvärs över stan för då hade man ju passerat igenom eländet..och törsten som sätter in när man ser alla öltält är ju en riskfaktor ;)

Nä..gillar inte folkträngsel alls...här har vår lokala "hopellitott-affär" fått en köttdisk äntligen..stod där och beställde, andra stannade upp också vid min sida och berömde köttdisken..jag lovprisade detta högljutt och lät meddela att nu behövde man minsann inte ens lämna sitt område längre..nu har vi allt ;)

Jo..frugan kommer ev att resa bort vid jul..då ska jag ha surströmingspartaj ensam i vår lägenhet..fast jag får väl hålla till på balkongen antar jag.

Nu tillönskar jag dig en fin Lördag.

Della sa...

Tack för rapport. Den där sista bilden är ju underbar!

Stare Ström sa...

Självklart ville jag ha en rapport! Sista bilden tar priset!
Och du, blommorna hos mig är lavar som naturligt växer så!

Ama de casa sa...

Haha! Vem kan väl välja Torrevieja framför surströmming? ;-)
Fast å andra sidan behöver man inte välja - det finns ju surströmming att köpa här :-)

Rantamor sa...

Som den norrlänning jag är så tror jag att mycket av det hur en sådan är inte riktigt stämmer.
äter inte surströmming
är inte fåordig
drar inte upp böxan upp till armhålorna.

Men Colin sa när han var här sist att mommo du säger alltid "titt nö"....
Och det gör jag har jag nu märkt...
det heter titta nu , sa den förnuftiga sjuåringen, och påstod att mommo pratar gammelsvenska ????
Det visste jag då inte ens att det fanns ??

Men vilken fest det var i Sunbyberg, jag hade genst gått till kräfttältet det vet du, men 80 kr för sex kräftor, menar du att det var så dyrt ???
Jasg hade nog inte ens ätit kräftor dådå....

Tjingelingen från Rantamor.

Hörni sa...

Det verkar ju jättekul det där, bara jag slipper äta surströmming så.. ;)

badtant.bloggo.nu sa...

Hej. Surströmming blir bara godare för varje år. Har till och med börja tycka att det luktar okej. Vilken tur att ni hittade igen varandra. Ha nu en fin kväll.

Monica sa...

Ser ju riktigt gott ut fast jag skulle nog inte prova utan hålla mej till kräftorna:)
Undrar vad han ser där bakom gubben något konstigt är det ju.
Ha en skön lördagkväll;-)

Lennart sa...

Surströmming är härligt gott! Tyvärr känner jag ingen här som gillar det så jag har inte ätit det på ett tag. Även om jag skulle köpa en liten burk så är det för mycket för bara mig. Minns när jag jobbade hos travtränaren i Enköping som kom från norrland. Där dukades det upp långbord i trädgården och så satt vi alla där och åt surströmming, både vi som jobbade där och även några hästägare.

Jah Hollis sa...

Har man en nationalrätt som heter sauerkraut så bör väl surströmming sitta fint. Undrar hur man egentligen hittade varandra förr, innan vi hade våra hatälskade mobiler?
Jag är åter i Malmö efter ett kort besök hos min morsa i Oskarshamn (det ska komma några hus till därifrån så småningom).
Bruce Springsteen är en av de som romantiserar bilfärder på motorvägar och liknande. Jag kan tala om att han har lurat alla. Det är asjobbigt att sitta i förarsätet under 35 mils resa med, i stort sett, bara skog och åkrar runt sig.

Husbilen-Ellen sa...

Kräftor är gott, men surströmming är tio gånger bättre! Elisabeth

Susanne sa...

Jag brukar leta efter M i "rökrutan" eller på Lidel ;)