tisdag 27 augusti 2013

Det är mycket (konstigt) man kan upptäcka i Vasastan

Nu har jag ju redan visat er massvis med konstiga och roliga saker från Vasastan. Men vet ni – det tar liksom aldrig slut att upptäcka nya detaljer både här och där. Alltså bjuder jag er idag på ytterligare några dagsfärska upptäckter på min ”jobbplan” som lika gärna kunde ha legat på Söder faktiskt.

Nu kan Fru Gårman torka av sig
Sedan igår har fru Gårman (ni minns väl det här inlägget) fått en handduk för att eventuellt kunna torka av sig innan hon korsar gatan. Nu har det inte regnat här i huvudstaden på ett tag, men det är ju alltid bra med framförhållning. Någon har tagit en av Hotell Norrtulls badhanddukar och hängt den över en skylt som annars skulle ha förkunnat att gatan är en återvändsgränd. Ingen har tagit bort handduken som fick svaja i den varma vinden även idag.Slatgo & Clemenza, Västmannagatan
Här kan jag presentera världens konstigaste butik – Slatgo & Clemenza. Har man en sådan – minst sagt – konstig skylt och ställer ut halva butiksinnehållet ut på gatan kan inte ens jag låta bli att snubbla över – ja bland annat en udda samling barnskor från sekelskiftet. Nu verkar den butiken, som inte har en hemsida vara ganska känd för märken som jag aldrig har hört talas om, men här kan ni se utbudet.
Ägarna sitter förresten också på gatan. De njuter av morgonsolen utanför butiken, men under eftermiddagen flyttar dom sig till andra sidan gatan. Uppfräschande konstiga typer klädda i rosa (grrrrrr) och blommiga (grrrrrr) slipsar, gula byxor och basker. Vågade dock inte fota killarna, så ni får tro mig;-)20 kommentarer:

Della sa...

Nu bjuder du ju faktiskt på det - jag vill jättegärna se en bild på dessa innehavare. :)

Pysselfarmor sa...

Dolda pärlor "säger länken" - det låter spännande. Jag får nog ila dit och glo litet. Sätter på teleobjektivet så kanske inte herrarna observerar mitt fotograferande ;-))

men å andra sidan kan man ju säga att man vill göra reklam för deras fina butik .....

Olga T sa...

Av skylten att döma trodde jag de sålde annat.....;)
Nu läste jag lite mer om butiken också via din länk och det lät ju spännande. Men den verkar inte vara så välbesökt om ägarna flyttar runt på trottarerna under dagen.

Freja sa...

Den butiken har jag missat. Fast jag skulle nog aldrig våga gå in i den...

Sv: Då är jag nog ganska japansk i mitt yrkesliv... Jag jobbade i Försvarsmakten i drygt 14 år och det längsta tid jag hade samma jobb var fem år. Och då hann jag föda två barn under den tiden... Annars är det oftast tre år jag stannar på varje ställe, sen tycker jag att jag kan det och vill ha nya utmaningar. Så även om min nuvarande chef och organisation varit kanonbra så hade det varit dags för mig att hitta nått nytt...

Margareta sa...

Låter som en spännande butik, synd att du som vågar allt inte vågade. Hade gärna velat se dem, men de såg nog inte vänligt ut med tanke på avsaknaden av foto. =)

Återvändsgränden kan ja vara bra att veta för en icke 08 som besöker staden, allt brukar bli stulet men sådant får tydligen vara kvar.

Ser att ni också fortfarande har sådant underbart väder, nu håller jag tummen för att den ska hålla i sig lite längre - med tanke på målningen, då jag återvänder till ön efter jobbet i morgon.

Hörni sa...

Kära nån såna skor.. undrar om de får något sålt i den där butiken. :)

KajsaLisa sa...

Måste besöka den butiken, jag har alltid längtat efter ett par extraben. Man kan ju aldrig veta när celluiterna dyker upp. Det underligaste är ju att dom överlever med innerstadens lokalhyror. Hur mycket kunder har dom egentligen ?

Monica sa...

Ren och fin var den handduken;-)
Ingen affär för mej vem bryr sej om vad en skogsmulle har på fötterna men skylten var läcker.
Ha en bra dag;-)

Eva Trillian sa...

Men nog borde du kolla med dem om det inte är ok att fota dem och få lite Grrrr och lite Grrrr på bild :) Anar att det vore nyttigt för dig (lite påvänjning till Råsa och flora) och jätteroligt för oss ;))
Handduken ... en fredsflagga? Hemlig signal till någon?

Della sa...

Svar om min resa till Köpenhamn: Inte bor jag inte Skåne inte, utan har också en bra stund på tåget mellan Nyköping och Köpenhamn. Fast ni 08 kanske räknar med att Skåne börjar söder om Slussen? ;)

Rantamor sa...

Dom där barnskorna blev jag lessen av påminde om koncentrationslägren där det finns kvar barnskor efter dom som inte överlevde....
Sån sinnesbild fick jag !!!

Och den affärn är nog inget för mig eller Rantafar, säkert dyrt och jag är säker på att ingen av försäljarna skulle komma fram å fråga något, vi har upplevt det förut...
mycket hänger på utseendet, tyvärr.

Vi har ju gnetat å sparat och tänkt byta upp oss lite vad bobilen gäller, så en dag stannade vi och gick in i en husbilsaffär där dom sålde nya men också begagnade husbilar.
Vi gick omkring nästan en timma utan att en enda försäljare tog notis om oss.
Medans andra lite "finare" kunder fick hjälp.
Så våra pengar får inte den husbilsaffärns ägare...aldrig.

Och förresten vem åker husbil i kostym och chanel-dräkt ???

Nu vill jag verkligen att du tar ett smyfoto på dom där butiksägarna, blev ju nyfiken...

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Förresten hörde på nyheterna att det förekommer en mördarbakterie i Stockholm....
håll dig innomhus för guds skull !!!!

Marit Johansson sa...

Ja det verkar vara en konstig butik. Men väldig hip när man läser infon på din länk, inget för mig alltså :)

cat sa...

Det var verkligen en konstig butik! Vem vill ha gamla skor från historisk tid?
Deras benskylt var ju dock det märkligaste av allt.
Tänk om någon hängde handduken över fru Gårman för att dölja henne. Kanske är det någon som tycker att herr Gårman ska vara ensam herre på täppan.

Linnéa sa...

Ha, ha, ha, har du köpt nya dojor? Trodde du låg på en brits inne hos naprapaten inte med benen utanför, så jag förstår att det är du som behöver en handduk.

Stare Ström sa...

Vilka grejor du hittar runt omkring dig! Spännande värld du lever i! Men den där affären verkar inte ha något som passar min plånbok. Dags att ta ett djupt andetag och gå och fråga gossarna om du inte kan få ta en bild på dem! Ditt charmigaste leende och det hela är klart!

Freedomtravel sa...

Vilken annorlunda butik! Lite kul att det finns plats för andra sorters butiker, man får hoppas att nån hittar nåt att handla där. Själv behöver jag inte såna där skor just nu ;)

Jane sa...

Åh, den butiken måste jag bara besöka! Utmanar dig på vem som tar första bilden på ägarna ;)
Har nu genomlidit arbetsenhetsmöte och arbetplatsmöte plus första mötet med föräldrar, fast det genomlider man inte, tvärtom. Alltid trevligt att prata lärande med dem :)
Nu är det bara stort föräldramöte plus alla utvecklingssamtal kvar. Fick höra att de nya s.k. "Förstalärarna" får 5000:- mer i månaden men ingen nedsättning i undervisningstid. De ska sköta sitt eget jobb plus skolutveckling ... Pust, tur att man inte sökte det. De kommer inte hinna sova!
Ha det bra och smyg nu iväg och fota de där grabbarna i morr'n.

Ama de casa sa...

Surströmmingen? Var är surstömmingen?

Ama de casa sa...

Suck. Jag har säkert läst om den. Surströmmingen, men du får ursäkta. Det har varit så himla många intryck på sistone så jag vet inte ens vad jag själv har gjort...
:-)