tisdag 27 juli 2010

Nika är redo för semester

här såg Nika ut för drygt fem månader sedan. Ni minns väl henne, IT-kompisen Raddes lilla prinsessa! Efter mycket "tjat" fick jag idag många pinfärska bilder på henne och tre av dom läger jag upp till Tisdagstemat: Semester. Jag vet att man måste ha tagit bilderna själv, vilket jag inte har gjort, men vi kan väl låtsas att Radde har "lånat" min blogg ikväll;-)

Första semestern
På lördag ska Nika ta med sig sina föräldrar på sitt livs första semesterresa med färja till Polen. Det gäller alltså att inte glömma ta med sig livsviktiga och nödvändiga saker som man inte kan vara utan när man nästan fyller ett halvt år.

Solglasögon
En sådan sak är solglasögon - av rätt märke. RayBan ska det vara. Coolt eller hur:-)

Napp
Om man inte har snuttefilt och inte suger på tummen så vore det väldigt dumt att glömma nappen. Alltså den här nappen, ingen annan.

Tår
Enligt pappa Radde verkar Nika hoppa över krypstadiet. Det är roligare att stå upp, hålla i sig någonstans och skutta iväg. För detta behövs det tår, helst fem stycken på varje fot. Bäst att räkna dom, så att alla tio verkligen följer med på semestern;-)

Fler semesterbidrag hittar ni här.

16 kommentarer:

Hörni sa...

Vilket litet charmtroll, och jättefina bilder på henne också.:)

S o F sa...

Gud så söööööööööööööööööööt!

Tack BP och Radde.

Hörni sa...

Sv: Tack snälla. Det är inte bara jag som fotar, utan även mina tre barn som tycker det är kul med nya kameran, och ett par av de där bilderna har Mudottern tagit. Hon gick fotokurs i gymnasiet, så hon kan hon också.:D Vi tar massor med bilder hela tiden, och många av dem blir riktigt bra.

Sv: Jo det är heldött! Alla verkar ha bloggsemester just nu.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Underbara bilder och nu kommer jag själv ihåg några med solglasögon, men inga RayBan, utan så långt från det märket som det går att komma.

Nåja, underbara bilder och hon verkar få med sig det nödvändigaste.

Idag har vi tydligen haft över 30 000 blixtnedslag i Luleå, hörde jag på nyheterna och det small ordentligt på förmiddagen. Jag tycker det är mysigt förutom att jag inte tordes slå på datorn.

Som svar på några funderingar måste jag göra dig lite besviken -

Nej – du lärde dig inte hur ett metspö ser ut för första bilden är ett gammalt kastspö som jag använde till bottenmete. Däremot är det ett metspö på bilden där du frågar vad det är för pinne, ett teleskopspö, som jag köpte för utseendets skull, du kan dra ut det och vips så har du metspöt där.

Maginnehåll är säkert också bra och många använder ögon. Nu sätter inte jag på masken heller – kort och gott jag fiskar men jag utför inget jobb. =)

Vad sambon vill ha på kroken och vad han han får är två helt skilda saker. Däremot fick han någon öring i fjol. Men röken finns klar för alla eventualiteter. Abborre och sik är väl de fiskar jag gillar mest att röka, men de kommer från andra vatten, inte Luleälven. När han är i fjällen och fiskar då kommer godsakerna med hem.

anne sa...

Men!

Hon var ju nyfärsk alldeles nyss!!! Så fin hon är!!!

Monica o Jacob sa...

Din text gör ju bilderna så det gör det samma vem som tagit
dom;-)Ja det gäller att packa rätt grejor när man ska semestra.
Ha en skön onsdag;-)

Ingalill sa...

Härliga bilder :)

anne sa...

Sv. Visst är det dött i bloggosfären men ett sundhetstecken är det ändå; de vi bloggosocialiserar med har inte slagit rot i soffan med laptopen i knät.. :)

Hörni sa...

Sv: Haha, det är inte lätt att hålla reda på Mufamiljen. Jag har en son som är pappa till Lilla Mu, och det är han som är i Egypten med Lilla Mus mamma. Sen har jag en son till som bor hemma (den långhårige) och en dotter som bor i Stockholm.

Jess sa...

Så fina bilder på en söt liten tjej!

oumberligating sa...

Härliga bilder och extra fint blir det ju när man kryper in i "närbild". Själv är jag inte så överdrivet fotoplanerande utan det får bli de bilder de blir, som hjälp att minnas helt enkelt!
Fast självklart så ska det berättas om bilderna så de får ett sammanhang!
Gillar dina bilder och dina texter skarpt, det vet du!
Ha det bäst!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

LissenTo sa...

Vilket lite charmtroll hon är. Söta bilder på henne. Är du gudmor till henne Beate, skulle du passa ypperligt till.
Blir du inte sugen att hänga med till Polen, kommer ihåg din "levande" beskrivning av landet

Du är suverän att skriva texter, som alltid. Dessutom att säga såååå snälla saker.
Kram kram

Petra sa...

Sista bilden på foten är så underbar.

S o F sa...

Tack du snäll-ords-människa! :)

Ja inte är det mycket fart i bloggvärlden inte...
Vad gör folk? ;)

Jag fotograferar som en galning på alla små korta utflykter. Idag har vi besökt Borås Textilmuseum. Skulle tro att det blir några inlägg därifrån framöver.

Å så har jag köpt en ny kamera huxflux. Helt nödvändigt. ;)
Nä skämt åsido så har jag fått en fläck inuti optiken på den förra, som syns på en del bilder - och så kan jag inte ha det.

Det bidde en Canon 300 HS som har en del kul funktioner.
Bl.a. fish-eye-fotografering.
Så nu har vi fotat varandra och skrattar så vi håller på att kikna.
Herregud va roligt!

Om jag känner mig nere nån dag framöver så ska jag bara ta fram de korten, så kommer jag att vara glad igen tror jag.

Ha det gott vännen!

Lennart sa...

Antagligen var det så, min hjärna var nog inställd på standby, kanske är fortfarande? Semester och solen, det är nog anledningen till att det inte skrivs så mycket inlägg nu.

Susanne sa...

Tåbilden är så himla läcker.