fredag 23 juli 2010

Fredagstema - "Fart"

Det gäller att följa några favorit fotobloggar för att råda bot på eventuell bloggtorka. Det var bland LissenTo och Jah Hollis som hade lagt upp fartfyllda bilder till fredagstemat "fart".
De senaste tre veckor har jag njutit för fullt av det härliga och varma vädret. Nej jag har inte "gått" på halvfart då jag jobbat nästan hela tiden. Måste dock medge att en titt på termometern imorse gjorde att jag drog på mig långbyxor, långärmad tröja plus jacka. Jag menar 10 graders skillnad klockan 07:30 jämfört med 27 grader igår vid samma tid krävde drastiska åtgärder.

Fart
Nu kommer vi till dagens bild: Då huvudstaden fortfarande inte fått mera än tre ynka regndroppar (igår) började det uppenbarligen bli panik för Stockholms stad verkar det som. Vid Roslagstull i början av Valhallavägen kunde man beskåda - ja, jag vet egentligen inte vad det är som bilden visar. Regnersättning i full fart med att rengöra gångbanan... kanske;-). Eller en svalkande fotdusch innan bussfärd. Eller vattning av ogräset ni ser på bilden. Ni får gärna sätta lite fart på er fantasi;-) och berätta för mig vad ni tror det är.
Fler fartfyllda bilder hittar ni här.

PS. Jag har full förståelse om ni föredrar att titta på gårdagens matfrossa. Den gick ni igång på såg jag:-) 1000 tack för alla fina kommentarer. DS

14 kommentarer:

Susanne sa...

Wow, vilken häftig bild....
Jag tror att någon på gatukontoret varit i USA och blivit inspirerade av deras vattensprutande brandposter ;)

egoinasmamma.nu sa...

Bilden är underbar, men jag kommer inte på något som känns vettigt.. Lite tomt mellan öronen i dag. :)

Olga T sa...

Något sorts sprinklersystem som gått igång i torkan eller ngn som försöker stoppa en tjuv (han som jag hade på bild igår)

anne sa...

Kanske är det fartfylld rörrensning?

Sv. Jamen. Bakar du ALDRIG?

Du gillar ju mat! Bakverk är gott det också!

anne sa...

Sv. Som sagt, jag säger INTE när våra fönster putsades sist, men jag lovar-du behöver INTE ha dåligt samvete...


OM du nu skulle få för dig att få det.

Hörni sa...

Neej, vad kan det vara?
Visst är det kallt idag! Jag frös ihjäl när jag var ute en stund med Lilla Mu.
Vi fick regn igår, kan man säga. Det vräkte ner så det blev en stor vattenpöl på sovrumsgolvet, och åskade så det skallrade i fönstren.

Susanne sa...

SV: För att tidinställa inlägg, så gör du som följer. Öppna upp ett nytt inlägg, under stora rutan (som man skriver sitt inlägg i) finns en länk som heter alternativ för inlägg. Där under kan man bl a tidsinställa inlägg. Rätt kul att kunna "förblogga" eller hur ;)

LissenTo sa...

Vilken cool bild, hoppas några barn var i närheten och sprang igenom vattenstrålarna.

Nix lägenheten är lång ifrån klar, blivit pauser. Emellan varven letar jag saker som jag lagt någonstans.

Resa med Herbert sa...

Hej!

Ja, detta vattnet var det fart på, kanske skönt att ta sig ett fotbad när det blir för hett ute.

Må gott, önskar Irene

Monica o Jacob sa...

Full fart en sådan skulle man ha i trädgården så kanske det inte vore så gult och fult.Trodde bara det var i USA som dom öppnade brandposter vid hetta, tror på ett fotbad innan bussturen;-)
Ha en skön helg;-)

Jess sa...

Vad kan de göra? Svalka av asfalten? Ingen aning! :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

ledsen men jag har inga idéer köper nog dina funderingar men en aning konstigt ser det ut som. Fanns inte så mycket att vattna där =)

Är mest irriterad här i stugan och någon blogghjärna har jag inte, mycket som hade gått snett när vi kom hit igår.

Som svar till dig så har jag inte hela helgen på mig, får ta det i veckan för jag har ju hela veckan på mig =. Jag började när jag sent la upp headern men orkade inte kolla några färgkoder. Jag funderar över det och du har kanske idéer. Jag byter ganska ofta och kanske en neutral färg vore något? Svart, vitt ... tror inte det blir så men ville göra det lätt för mig.

En fundering -du har väl bara haft två veckor semester? När ska du ta nästa, i vinter vid 30 graders kyla? =)

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Jag skall inte "ligga i solen i timmar" och då utgår jag ifrån att om jag solar jätteförsiktigt (och att sola halva tiden av vad man brukar i solarium är ju väldigt kontrollerad strålning) så det det okej. Jag promenerar ju ofta 1-2 timmar ute och det vet läkaren om. Handlar nog om att man inte alls skall bränna sig.

Jah Hollis sa...

Ett mysterium. Någon form av handhavandefel eller kortslutning i någon hjärna någonstans. Och nu har ni väl dessutom fått vatten ovanifrån.