tisdag 13 juli 2010

En solig tisdag med heta tips

En solig tisdag
- Idag var det faktiskt lite svalare än igår, åtminstone klockan 07:30. Termometern visade ”endast” 28,3 grader jämfört med gårdagens 29,3.
- Mitt hår var snustorrt redan vid busshållplatsen efter en sju minuters promenad. I vanliga fall har det inte torkat förrän 45 minuter senare.
- Långfärdsbussen hade nog krängt imorse om den hade haft många passagerare. Alla satt nämligen på den högra sidan där skuggan fanns.
- Roslagsbanan skulle nog haft samma problem som bussen om den inte gick på räls.
- På mitt jobb kan man inte kränga. Här ångkokas man i behagliga 27,1 grader. Termometern vid fikarummet visar inne- och utetemperaturen vid klockan 10:30 idag. Okej då, slangen är fäst vid ett plåttak utanför fönstret, men ändå.

Heta tips
- Att äta ute under lunchen på det lilla japanska hålet i väggen på S:t Eriksgatan är helt okej. Skugga och lite blåsigt. Att sitta där på plaststolar utan dynor gör att man får den där känslan av att ha kissat på sig.
- Om ni är ute efter svalka i Vasastan kan jag rekommendera blåsiga Dalagatan, men tag skuggsidan.
- Tycker ni att T-banevagnarna på gröna linjen är rena bastun? Välj då den röda linjen, där har förarna lärt sig var knappen för A/C sitter.

PS. Bilden visar den lilla japanska familjerestaurangen på S:t Eriksgatan. DS

17 kommentarer:

Jess sa...

Stackars dig att sitta och jobba i den värmen!!
Tack för alla tips, kan komma lägligt nu när vi sticker till Stockholm på tisdag!

Petra sa...

Visst är det svettigt att jobba. Själv har jag problem med att mitt hår aldrig torkar. Går runt hela tiden och är svettig. Päckligt va!?

egoinasmamma.nu sa...

Sushi? Låter jättegott, nu blev jag sugen.
Sv: Fina vädret är på väg tillbaks och det visste jag sen innan, så en mulen, lite svalare dag var enbart välkommen. ;)

Lennart sa...

Här har det kommit några ordentliga skurar under dagen, men det är varmt ändå. Fast det verkar bli något svalare nu på kvällen.

Cilla sa...

Kikar in för första gången & ville bara säga vilken trevlig blogg du har!!
Svetten lackar här med & jag lider med dig..

Ha det / Cilla

anne sa...

Kanske ska vi bara hålla oss på den luftkonditionerade Drottninggatan imorgon....

Hörni sa...

Det jobbiga är nätterna tycker jag. Dagarna klarar jag, men jag vill sova på natten. Men jag är ju både frisk och ledig, så jag ska inte klaga.

Hörni sa...

Sv: Hahaha, den där myran gjotde jag bara på skoj, inget jag lade ut för att få beröm, haha. Men tack ändå, kul att du gillar den.:)
Min pappa mår bättre efter att ha fått ny antibiotika. Febern är borta.:) Tack för att du frågar.:)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Du klagar väl inte på värmen? Jag tycker mig läsa något mellan raderna.

Här är det inte lika varmt men varmt har det varit idag, vet inte temperaturen men det har regnat lite också på vägen mot Happis.

Hoppas att platsstolarna inte stått i solen, de kanske skulle prova med dynor. 27,1 grader inomhus när du ska jobba - var har ni er A/C?

Vi har ingen i bilen den pajade för något år sedan och eftersom bilen varit på väg att bytas lika länge så är inget gjort, där har det varit varmt idag.

Nu åker jag varken buss eller T-bana så jag funderar inte så mycket men tipset om det mot all förmodan skulle bli ett likadant väder när jag någongång besöker Sthlm.

Sitter här på ön och mitt mobila bredband har inte världens snabbaste hastighet, inte ens näst snabbaste osv. Inte så kul att sitta uppkopplad.

Nu varner de för åska, kraftig sådan i hela landet men sedan verkar värmen komma tillbaka. Vilken sommar ...

Godnatt.

Nina sa...

Härligt med sån värme när man ska jobba... har det likadant på mitt jobb... svårt att få hjärnan att hänga med :-)

Svar: Du är rätt ute, lillsyrran har ändrat frisyr, visst är hon cool!

Susanne sa...

Kom bort till vår lilla avdelning, så ska du få svalka. Vi har det kanonskönt på dagarna, var till B idag med ett gäng konterade fakturor och där var det så himla varmt. Så jag säger bara: Välkommen till oss ifall du vill ha svalka =9

cat sa...

Vi kom upp i härliga 29,6 grader inne på jobbet i måndags ;) Kändes som om hjärnan låg i långkok.

(Vet att hästar besitter en stor klokhet, självklart tröttnade han på mig och min kamera)

Hörni sa...

Sv: Ja, jag kan också förstå att det var en jobbig dröm..
Tack! Men jag tror nog att du skulle kunna du med.:)

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Ja, det finns alltid två sidor av en sak (om skilsmässor). Man kan ju vara lojal mot ena parten, men ändå se att bägge hade fel. Det är ett problem med vänner som måste ta ställning istället för att bara finnas till som vän.
Sv2: Jag har lättare för att fimpa på sommaren, vet inte varför - tror det har med luften att göra. I och med att den är lite tung på sommaren så får jag stor vinst väldigt snabbt när jag tränar/joggar. Eller rättare sagt, jag KÄNNER AV vinsten snabbare och bättre.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

"När älgen är blå är ölen kall" Det är TV reklam som går på TV för Norrlands guld.

Ja inte skulle jag vilja ha tillbaka bredbandet från förr - känns som att jag har ett sådant just nu, den ville inte en öppna din sida fick göra två försök.

Hoppas att ni får en härlig weekend i Helsingfors, det är en sådan vacker stad och mycket drag. Finns mycket att öppna plänboken för, tycker åtminstone jag.

Jag förmodar att ni kanske tar färjan över och det kan också vara skönt och avkopplande. Hoppas också att vädret håller i sig och det verkar det göra.

red sa...

Det här är "straffet" för att du tog semester i maj. Svettas på ett halvtomt kontor det är väl ingen höjdare. Synd om mej också som behöver jobba alla dagar...
Fast jag tar lite avbrott då och då utan att någon chef bryr sig.

Ellis sa...

Åh handfatet var jätte fint, men tänk då de RÅKAR gå sönder? Vad jobbigt att något så fint går i kras?

Jag dööööööör av värmen då man inte kan svalka sig. oturligt nog fick ja mensen förrigår så har ej blivit bad för min del men imorgon kan ja minsann bada! :) älskar 3 dagars mens haha..