måndag 12 juli 2010

Grattis Spanien

Fotbolls-VM är över för den här gången. Fyra veckors idogt tv-tittande med fyrkantiga ögon som följd fick sitt slut i går kväll. Spanien slog (till slut) Holland med 1-0. Andres Iniesta (inte Anders Gnesta Anne;-) ) är idag Spaniens största hjälte. Den nyinflyttade grannen firade segern med gitarrspel och sång till klockan 02:30 inatt. Då sa jag faktiskt ifrån (på ett mycket trevligt sätt;-).

Finalen
Finalen var nog en av de sämsta jag någonsin sett. Holland lyckades med sin taktik att få spanjorernas speluppbyggnad att haverera under 90 minuter plus största delen av tilläggstiden. Sättet dom gjorde det på var det fulaste och brutalaste jag någonsin sett på en fotbollsplan på den här nivån. Holländerna ville inte ens spela fotboll, de ville bara kapa och skada motståndarna. Rena överfallsfotbollen och jag tackar Gud (eller den som ansvarar för sådana ”problem”) att Holland inte blev världsmästare. Det hade vara en skymf för fotbollen. Grattis Spanien!!!

Några iakttagelser
Diego Forlán, Uruguay vann Adidas guldboll. Helt rätt val, dessutom har han nå’t visst i blicken när han slår sina frisparkar.
Guldstöveln och ”Bästa rookie” –utmärkelsen gick till Thomas Müller, Tyskland som vann skytteligan. Fanns det någon annan....
Iker Casillas blev bästa målvakt. Sett till hela turneringen ett tveksamt val, men med gårdagens räddningar i färskt minne så okay då. Mina favoriter var nog Nigerias och Ghanas målvakter.
All snack om hur dåliga de favorittippade europeiska lagen var befogat. Men hur kommer det sig då att Spanien, Holland och Tyskland tog alla medaljer...

PS. Har lekt paparazzi idag och lägger upp en bild på en kommande fotbollsspelare... eller långdistanslöpare. Kolla de fotbolls-moderiktiga håret och lägg märke till att pojken inte har några skor på fötter. Det har inte de framgångsrika kenyanska löparna heller, men åt andra sidan springer de inte runt i Vasastan, Stockholm.DS

18 kommentarer:

Susanne sa...

Skrapar med foten och säger Grattis Spanien. Kan bara hålla med om att Holland fulspeladee stort igår.
btw. vad gör man nu när det är 6 dagar kvar tills DIF spelar sin första hemmamatch efter uppehållet ;)
Nu har det ju blivit en vana att glo på fotboll, så nu blir jag lite osäker på vad jag ska göra.

egoinasmamma.nu sa...

Jag tyckte faktisk att från en bit in i halva halvleken blev det en underhållande match. // Vad fin pojken på bilden är, en riktig liten spanjor. :)
Sv: Tusen tack! :)

anne sa...

Men påminde inte den här finalen om någon annan lika eländig final? Jag tyckte jag knde igen kommentarerna från soffan bredvid...

Hörni sa...

Ja, det var helt rätt att de vann! Och så snygg han är, vem är det, på bilden? Jag kan inte spelarna så bra, men det är inte Ignesta i alla fall, väl?
Söt pojke du fotat. Han blir nog fotbollsspelare.:)

Sv: Jag vill inte heller ha kallt! Absolut inte! Men det är helt ok om det är runt 25, för min pappas skull.:)

Per-Anders sa...

Till och med jag såg delar av finalen, och jag gratulerar Spanien till vinsten. Spanjorernas glädje där nere i Sydafrika gick det ju inte att ta miste på.

Olga T sa...

Jag tyckte att finalen var tråkig och jag som hejade på Holland tappade allt när jag såg hur de spelade....jag somnade...
Nu siter halva familjen på Söderstadion och jag framför TV:n!

Olga T sa...

Sitter skulle det vara och du......de musklerna är jag inte oberörd av...

red sa...

Himla tur att man har din blogg så man får reda på de stora världshändelserna! Tack, jag blir så glad. Mitt Internet går på halvfart just nu. Vi byter leverantör och kör en sorts modemvariant under tiden. Och resten är bara elände, jag menar värmen och så. Det går inte att jobba.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Vilken skön bild på den blivande fotbollsspelaren. Den andra bilden var det också något mycket visst med =)

Dina övriga betraktelser håller jag med om för jag är säker på att du har rätt, har ingen aning. Några namn känner jag igen men inte alla. Borde kanske ha gjort det med tanke på bilden.

Nej, deras terräng är nog värre än den på Vasastan.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ja som du vet så har jag heja på Spanien från innan VM och fortsätter så. Det där med Holland var bara för att ... sonen kunde vinna något stort.

Jah Hollis sa...

I finalen spelade Holland rätt fult. I andra matcher har jag sett dem ta över Italiens roll som filmare och gnällspikar. Så visst var det rätt att Spanien vann, även om de gnetat sig igenom turneringen.

Bajsugglan sa...

Jäklar jag har missat hela fotbollsgrejen, men äh, jag har varit nöjd ändå! Härligt att du har ett stort intresse för´t!

Ellis sa...

Meeen inte får du väl sätta porr i bloggen?Jag skymtar en snopp, tänk när han blir världskändis och så är hans lilla snopp ute i de fria på nätet :O hahaha


Klaaaaaaaaaart jag är husmor och för de vidare till skitungen, hon skall ju ta hand om mig då ja blir gammal o gaggig sen :D Då msåte hon lära sig o göra saker o ting rätt i tid :D

Petra sa...

1. Underbart härligt kort på barnet.
2. mmmmmmmmmm Forlán, min nya blöta dröm.
3. Tur att Spanien vann.
4. Kram

Jess sa...

Tyckte också att det var bra att Spanien vann. Sedan litar jag fullt på att dina kommentarer är helt riktigt iakttagna eftersom jag inte såg på matchen och för att du är kunnig i det här! :)
Härlig bild på blivande fotbollsproffset!

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Det skall bli riktigt hett igen i morgon, så jag skall njuta av regn och lite mer normal temperatur i dag. ;)

Marita sa...

Haha… läste Thomas Möller stället för Müller. Så maken hade blivit rookie i fotbollsVM. Onekligen en spännande match trots alla gulingar som några borde varit röda och jag är inte en stor fotbollsfan. Bästa lag vann!

Cherin sa...

:( är superledsen ver att Vm är slut. Vad ska man nu göra av sitt liv liksom? Jag gillade att Spanien vann men hade gärna sett Uruguay som 3a.

Håller helt och hållet med om både Ghanas och Nigerias målvakter. Helt underbart grymma?