torsdag 29 juli 2010

Matpatrullen i farten... igen


Det har regnat hela dagen i Stockholm. Då behöver BP "tröst" - i form av en god lunch till exempel. I brist på annat bestämde jag mig för att ge restaurang Morkullan i Vasastan en andra chans. Det första besöket var ju ingen höjdare direkt. På menyn idag stod "salvia- och yoghurtmarinerad Souvlakimix på kyckling- och fläskytterfilé med tzatziki, rödvinsås och friterad potatis". Låter gott eller hur!!! Bilden ovan ser ju också smaskig ut. Perfekt ögongodis denna regniga dag. Ni håller med va! Endast 85 kronor. Förväntningarna var höga.

Bedömning
Att trä av köttet från spettet var inte det lättaste, men alla bitar hamnade på tallriken. Bra jobbat BP;-) Testade tzatzikin: helt okay. När jag satte tänderna i en potatisklyfta var jag tacksam att ett stort glas isvatten stod bredvid tallriken: kocken måste ha tappat saltpaketet på dom stackarna. Kycklingsfilén var snustorr, men även den kunde ju sköljas ner med vattnet. Då fläskytterfilé tar längre tid att steka än kycklingsditon - det vet till och med jag - var den i det närmaste rå. Ja den gick då inte att skölja ner med dryck.

Förståelse
Morkullan är en anrik grekisk restaurang som har funnits i hörnan Norrtullsgatan-Yngligagatan så länge jag kan minnas. Det grekiska köket har ju inte så många rätter om man säger så, vilket är en himla tur då stället drivs av en herre som heter Chenbi Ye. Jag börjar förstå varför maten är som den är. Sorry - underkänd, igen!

PS. Jag lyssnar på mina bloggkompisar: ni som har önskat en sammanställning av mina "matinlägg" kommer att bli glada nu. Under etiketter till höger hittar ni 21 professionellt testade restauranger. DS

16 kommentarer:

Jess sa...

Men vad bra med dina testade restauranger!! Perfekt!

Jess sa...

sv: Hahaha! Det vore ju faktiskt synd om hon bodde i Midsomer, då kan vi ju inte skratta åt allt tokigt längre! :D

Petra sa...

Mat är alltid gott. Spelar ingen roll ifall det är fint väder eller regn.

S o F sa...

Aj, aj - detta lät inte bra BP! Ett tredje besök lär det inte bli.

Så bra med en alldeles egen restaurang-guide. :)

Här har också regnat hela dagen och jag har tagit på regnstället och gett mig ut.
Om det inte ÖSregnar imorgon så kanske det blir en svampletartur (läs kantareller) i skogen tillsammans med regnstället och min 85-årige far.

Natti natti!

...å Tack för allt!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Superbt med din sammanställning, ska kika. Inte ikväll efter rond 2 i träningen känner jag mig ganska mör och en kväll hos mamma, utan att ha fått vila varken mun eller ögon känner jag att det behövs ett tag.

Tack även för den recensionen, då vet jag ju var jag inte ska hamna av misstag heller. Ögat kan verkligen lura en. Trots att jag gillar mycket välkryddad mat så har jag ett motstånd och det är salt. Jag hade aldrig klarat av att äta upp, det kanske du heller inte gjorde. Hade gått bättre om det varit pepparkaret.

Kyckling som är torr och fläskfilé som inte är klar -låter som att de inte klarar av det där med kombinationen. Ingen av dessa går att äta om de är för torra eller hslvråa.

Här åskade det och regnade på morgonen sedan har vädret varit bra både sol, moln, sol, moln -någonting ditåt men varmt. Nu fick jag två droppar på mig när jag steg ur bilen hemma. Risken för regn i morgon känns mer än 50 %.

Ska äta lunch i morgon med yngsta son och flickvän, skulle kanske göra en matrecension =). Vet ej vart vi ska men utbudet är inte fullt lika stort.

Nu ska jag vila ögon och övre vadmusklerna =)

anne sa...

Gisch! Morkollan avtår vi nog ifrån fortsättningsvis.

Fast, jag har ju aldrig varit dit tidigare heller...

Hörni sa...

Det borde vara spöstraff på att förstöra grekisk mat! Jag älskar souvlaki med tzatziki!

Olga T sa...

Idag var det ris!

Monica o Jacob sa...

Ja vad säger man, har nästan slutat äta ute. Sist var det en kinarestaurang och f-n vet om det inte var fiskmås och råttor;-)
Nu ska jag läsa igenom dina krogbesök och se om man törs äta ute överhuvudtaget.
Ha en skön helg;-)

Anders W sa...

Kanske dags för ett stormkök och egenhändigt lagad lunch. Skönt lutad mot husfasaden, sittande på en rutig filt och njutande av alla längtansfulla blickar.

Pjoltas sa...

Grymt! Jag litar mer på dig än DN's krogkommission.
=)

cat sa...

Fy vad trist att maten var dåligt tillagad. Förmodar att det var sista gången du satte din fot där.

Lennart sa...

Det ser ju gott ut på bilden men efter din beskrivning så låter det inte så. Kunde inte portionen ha varit lite större? Till det priset menar jag.

egoinasmamma.nu sa...

Jag blev förvånad, bilder visar saftig och frestande mat, men din beskrivning säger något annat och självklart tror jag på dina ord. Tänk så lurad man kan bli. :(

Nettan sa...

Det var ju jäkla tråkigt att maten inte var lika god som den såg ut.
Men det är ju super att du ger lite tips !

Kul att du tittade in en sväng.
Header är på väg ! Ha ha !

Och på måndag börjar jag jobba för första gången på 7 år = spännande !

kramiz

Lissen sa...

Tack Beate för kolummen till höger.
Suveränt att du testar till oss lantisar!