onsdag 28 juli 2010

Onsdagstema: "Hissa" och litet till

Om det inte vore för fotobloggarna så skulle jag ha ganska tråkigt just nu. Bloggsverige har tagit semester, vilket jag förstår. Det händer ju liksom inte så mycket i hängmattan om man säger så. Dessutom kan man ju få Erithema ab igne när man lägger laptopen direkt på sina bara ben. Så jag har full förståelse för att ni inte vill ta några risker. Däremot är ni riktigt flitiga att kommentera. Tack så hemskt mycket:-)

Hissa
Onsdagstemat idag är "Hissa". Och bygghissen ovan med ett spaghettibygge av olika ställningar hittade jag på S:t Eriksgatan i Stockholm idag. Ganske his(s)nande tycker jag.

Litet till
Medan jag ändå var i farten så tittade jag min vana trogen lite upp och ner och collaget nedan blev resultatet under en vanlig lunchpromenad i Vasastan. Inte illa i semestertider mitt i veckan.
- Twilight Stores har oumbärliga ting som ni absolut behöver om ni redan har allt annat. Kanske nå't för dig Peter;-)
- Att företaget heter "Aloud" tog mig ett tag att förstå. Vad grannen (bilden ovanför) sysslar med kan jag bara gissa;-) Men kuliga bilder blev det.
- Steam är världens take away hak för dumplings och underbara koreanska soppor och sallader.
- Som bonus hade denna Stingray Corvette parkerat i rondellen (!) vid Vanadisplan.
Enjoy!


PS. Det här inlägget är nummer 1 000 sedan bloggstarten den 13 bebruari 2008. Så vet ni det också;-) DS

22 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Du kommer alltid med sådana bra tips och nu funderar jag bara hur jag ska komma ihåg alla eller hitta igen dem på din blogg, den dagen jag får några dagar i Sthlm, behöver kanske några veckor för att gå igenom alla. Borde kanske ha skrivit upp allteftersom.

Grattis,eller vad skriver man med tanke på dina 1 000 inlägg? Du förstår vad jag menar, strongt att ha orkat stå ut med alla tokiga kommentarer du fått (av mig) under så lång tid, Nu har jag kanske inte känt till dig under alla inlägg men några har det blivit. Form us ... låter lite spännande =) ska vi testa, du börjar och sedan ser jag hur du blivit formad. Blir det inte bra har du i alla fall fått kärlek.

Du verkar snoka fram ett nytt tema varje dag =).

Jag har nu nog med det jag lovade mig själv i början av året "365 foton 2010", att fullfölja det jag inte klarade ifjol och det ser lite mer lovande ut i år men ... det finns ett mycket stort MEN. Att vara mer lovande till att klara av det, ett stort steg att gå.

cat sa...

Intressanta bilder och en superläcker bil :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Varför tror du jag hade kameran med mig? =) Jag har sett en huggorm där en gång när den låg över spåret, många år sedan och före min fototid. Då var jag rädd -idag skulle jag inte tveka för ett bra foto (tror jag)

Jess sa...

Grattis till det 1000 inlägget! Jag hoppas det blir minst 1000 till!
Jag måste säga att jag är imponerad av hur du orkar vara med i alla tävlingar, önskar att jag hade den orken jag också. I vilket fall som helst är det alltid lika roligt att titta på dina bilder!
Jag gillade skylten med "Form us with love". Undrar också vad de gör där!
Bilen gillar jag också!

Hörni sa...

Grattis till 1000 inlägg! Ja, bloggtorka är det överallt, och jag vet inte själv om jag orkar fixa ett inlägg idag. Vi får se, annars kommer det imorgon.
Alla dessa tävlingar som du är med i skulle jag aldrig klara av. Du gör det väldigt bra med nya snygga bilder varje dag.:)

Pialotta sa...

Jag undrar hur många inlägg jag gjort på alla mina bloggar genom tiderna och haft bloggar.. Jag kan inte räkna dom alla;) Men visst 1000 är en bra siffra.. det tar sin tid vart och ett inlägg.. skriver man dessutom så mycket som du gjort här.. tar det ännu mer av ens tid..
Hissa.. så himla fyndigt med första bilden och alla de andra med din "braiga" text till:)
Ha de gott .. glöm inte att hissa ner flaggan när det är dags;)

anne sa...

Jag älskar dumplings!!! Tack för tipset!!!

Sv. Jo, nog lär EN dator få lov att följa med till London allt! :)

S o F sa...

Åhhhh bilen!!

Ja kan du fatta att de har satt upp den fula Hemtexskylten på denna anrika byggnad.
Skandal!

För övrigt var det bara bra där på museum:et.

Ha det gott!

PS Kan undra om det blir nåt regn"oväder" imorgon tro... DS

LissenTo sa...

Fattar inte att dom vågar klättra i sådan byggnadsställningar.

Jag säger som Margaretha, du borde ha en speciell länk vid sidomenyn med alla goda matställen. Om man skulle ta sig en tur till storstan .-)

Pjoltas sa...

Grattis till nr 1000!!!

Jag den där hissbilden var verkligen "upponer". Skönt för de som jobbar där. Då behöver de inte klättra i karriären.
=)

LissenTo sa...

Du är gullig du. Hittar jag inte i sidomenyn, frågar jag väl matexperten själv om bästa placet för säsongen :-):-)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Din första kommentar -
) Hallå - Jag har en länk till Cat som är meningen att du ska klicka på och se att det är "samma" blommor jag har lagt upp som hon hade.

Kommentar två - Jag förstår inget, en aning insnöad - trots grönska (ännu) eller bara en vanlig lantlolla. DU måste förklara. Vadå upp och nervända G, vad har jag som jag inte vet?

Monica sa...

Hu nej den där hissen är inget för mej med min höjdskräck. Bilen däremot skulle jag gärna sitta och glassa i och titta på lättklädda pojkar hihi, kul kollage.
GRATTIS till 1000:de inlägget
Ha en skön torsdag;-)

Anni sa...

Inte för att jag kan se någon hiss, men nog tycker jag att det är hissnande att man ens kantänka sig att klättra upp i den där byggställningen!

Trots bloggtorka har jag minsann lyckats lägga in ett rejält antal bloggar efter min semesterresa - dock dröjer det länge innan jag är upp i 1000 - GRATTIS!!!

oumberligating sa...

1 000 inlägg....inte dåligt och nu när jag suttit ett tag och läst mig "tillbaka" i din fina blogg så måste jag säga att du håller hög kvalite på dina inlägg, själv borde jag rensa lite, vissa saker vill jag inte att bloggforskningen ska hitta om hundra år...ibland har det blivit ena riktiga bottennapp, fast i gengäld så har jag inte fått riktigt gehör för mina egna blogginläggfavoriter heller! (ler)
Fast det är tur att vi människor tycker olika.....eller?
I vilket fall som helst...har jag ingen bra bild att möta upp under parollen hissa!
Det får bli verbalt istället idag...eller i text form, det heter ju "hissa" eller "dissa" så självklart så "hissar" jag din blogg idag!
ha det bäst!
kram ifrån Oumberlige Peter!

Olga T sa...

Grattis till 1000:e inlägget!!
Är jättenöjd med ditt etikettsystem och tycker du är helt otrolig som inte har bloggtorka. Blir aldrig besviken här och Nika är så söööt!!

Hörni sa...

Sv: Bilderna är tagna i förrgår kväll, och då var det riktigt varmt. Nu fryser vi igen..

egoinasmamma.nu sa...

Grattis till inlägg nr 1000! Starkt jobbat! Såna trappor och stillage utanför höghus får mig alltid att inom mig höra hur någon rusar nerför och hur det skramlar hela vägen. Måste vara någon långfilm eller något som har fastnat i bakhuvudet, den är förövrigt i svart/vitt också. :D

Lissen sa...

Just nu efter första halvlek så hissar jag Giffarna. Sitter och svettas och hoppas.
I Hammarby spelar en "gammal" gifspelare, Linus Halenius, osynlig i första. Hoppas att han är det i andra också...........

Påfrestande att se fotboll puh.........

Lissen sa...

2-2 i sista minuten.
Blir helt slut av sådana här matcher.....................

B i r g i t t a sa...

Grattis! Det var som tusan :)
Kul och givande promenad inte minst det hissnande bidraget :)
Ha en skön fredag!

Susanne sa...

Stort grattis till dina över 1000 inlägg, har en del kvar innan jag är där. btw tack för länken =)