torsdag 15 juli 2010

On the Backyard

Det är inte fel på min engelska för jag vet att det heter ”in the backyard” – i bakgården alltså. Men idag befann jag mig faktiskt ”on the backyard” tillsammans med kollegorna Helena och Inger. Om ni tänker er en kvadratisk takterrass på cirka 100 kvadratmeter, en och en halv trappa upp så förstår ni varför jag var "on" och inte "in". Vi lunchade nämligen idag på bakgården av trendiga Story hotell på Riddargatan i Stockholm, ett stenkast från ännu trendigare Stureplan.

Shabby-chic
Shabby chic är ju inne har jag förstått. Vet inte om jag är så förtjust i shabby, chic eller både och faktiskt, men Backyard var cool och - annorlunda. Det var toaletterna också för den delen, annorlunda alltså inklusive ristade metallväggar och handmålade handfat. Kolla bilderna (fotot till vänster är det värt att klicka på för större format) och bedöm själva.

Atmosfär
Om man är ute efter något ”positivt avvikande” och vill suga i sig atmosfären av en takterrass som är en backyard, ta en öl eller en drink efter jobbet så rekommenderas stället varmt. Rätterna som serveras till lunch är inte mitt stuk, trots att Helenas ”hälsotallrik” (det är inte jag som har kommit på namnet, utan Story själv) ser väldigt aptitlig ut på bild. För 98 kronor vill jag gärna ha något mindre nyttigt fast det är ju klart man kan ju alltid se sig mätt och belåten på Backyards coola stil;-)

PS. I morgon sticker maken och jag på en "mikrosemester". Helsingfors västra del ska utforskas. Den östra gjorde vi för två år sedan. Hotellet har datorer i receptionen;-), men på båten går det ju inte att blogga. Så vi hörs om några dagar. Ha det så bra så länge och fortsätt njuta av det härliga sommarvädret:-) DS

14 kommentarer:

Petra sa...

Ha det bäst över helgen. Stor kram

Susanne sa...

Vilket kanonställe, dit ska jag
"lura" med mina vänner ;)
Sv: Powerwalken gick inte lika snabbt pga värmen, så det var därför jag uttryckte min början som lugn.

Hörni sa...

Vilket trevligt ställe det ser ut att vara och maten ser god ut.
Ha det så jättekul på miniresan till Helsingfors.:)

S o F sa...

Tack för trevligt backyard-reportage.
Kul att få följa med till dina hemtrakter och matställen.
(nu är det ju jag som har noll koll - så det jämnar ut sig ;)

Önskar dig/er en riktig fin/skön/trevlig/kul/god Helsingforsvistelse!

Jess sa...

Vilket coolt ställe. Gillade toaletten och handfatet var bara så sött. Fast jag tror inte att det hade fungerat hemma! :)
Ha det så trevligt på resan!

Ellis sa...

MEN SMART Ellis, de ja skrev i inlägget under angående kranen skulle skrivas här! :D:D Men råkade kommentera båda inläggen i ett.

sv: JAG LEVER JAG LEVER, meeeeen de tog 2 h och fixa hela inlägget med bilderna.. Paiiiin..

Haha tjejporr.. Mina tuttar är inte mycket o skryta med haha

egoinasmamma.nu sa...

Ha mys, roligt, trevligt och romantisk!! Jag gillar det handmålade handfatet.

red sa...

Jag tror att vårat bygge kan ställa upp i kategorin shabby just nu. Men chic? Nix. Inte än.
Men visst går det väl att koppla upp sig på båten?! När vi åkte till Kiel fanns ett Internetcafé ombord.

Anonym sa...

Det är inte alltid man vill vara så himlans nyttig alls faktiskt.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Annorlunda visst och trots att det absolut inte är min stil så var det mysigt eller vad man ska kalla det. Jag måste nog besöka Sthlm under en längre tid (och rätt säsong) för att hinna med alla häftiga tips du kommit med genom åren.

Här blir det varken mycket bloggande på grund av att tiden inte finns och att sedan besöka andra nästan omöjligt och speciellt igår när nätet krånglade oerhört. Det går inte snabbt. Att läsa din blogg idag och sedan kommentera -spara. Normalt hade jag hunnit med att läsa många inlägg kommenterat och kanske även lagt upp något själv. SÅ trögt är det, ska väl inte misströsta för jag kommer ju ut på nätet i alla fall.

Ha det nu supertrevligt i Helsingfors och njut av den vackra staden.

Det där med rekord handlar inte om bilder utan hur engagerad man är själv och nu råkade jag vara snabb med mitt inlägg. Jag hinner inte med så mycket engagemang och jag har inte mycket kommentarer och besöker inte heller så mycket bloggare kontinuerligt, de är lättraknade om jag så skriver. =).

Forsränning förekommer nog inte i fallet - skulle det göra det så vore inte jag den första att testa, har aldrig provat på där det förekommer heller.

Nu ska jag städa altan, putsa fönster och annat smått och gott. Lite i sänder så vi hinner med annat också.

Anonym sa...

WOW vilket ställe! Det skulle jag verkligen vilja besöka. Kram

anne sa...

Menar du verkligen att toalettens mellanväggar är genomskinlig? Att det syns ut vad man gör därinne?

Hmm....

Du får gärna rapportera vad du hittar i Helsingfors, den staden är en av mina favoriter, inte bara för att jag kan prat the prat (du anar nog vilka två i det här huset har hittat på det uttrycket) men också arkitektur, mat, atmosfär och inte finsk design att förglömma! :)

Olga T sa...

Ha det så bra du också! Nästa gång jag ska till Sthlm ska jag kolla in restaurangtipsen på din blogg!

Lennart sa...

Det där ser ut att vara ett mysigt ställe och maten ser smaskens ut också. Jo, jag känner till Top Gear, det är ett av mina favoritprogram. Jag vet faktiskt hur en manuell växellåda ska och kan användas, men till vanlig körning i en vanlig bil så är det trist. Jag har inte bara tränat halkkörning med bussar och lastbilar på Ytongbanan vid Kvarntorp flera gånger, jag har också gått andra kurser i avancerad bilkörning. Ibland brukar jag roa mig med att backa så fort det bara går, tills varvräknaren varnar eller motorn stryps längs en gata och sen galant vända 180 grader. Men folk som åker med brukar protestera så det blir inte så ofta. De verkar inte förstå tjusningen?