onsdag 6 januari 2010

42 grader två gånger/dag


20 minusgrader vid 12-slaget inatt. 15,7 eländiga köldgrader klockan 11:55 idag, då solen - som valde att stanna upp i sisådär 30 minuter - kittlade i näsan med en nysattack som följd. Det kanske var dammet i sovrummet som orsakade nysningen, men jag fördrar att skylla på "lampan".

Bad vs dusch
De flesta svenskar duschar. Det gör jag också - under sommaren. Under vintern däremot finns det bara ett enda sätt som får mig att överleva och det är 42-45 gradigt vatten i mitt älskade badkar - två gånger per dag. Och ja, jag vet att huden torkar ut bla, bla, bla. Hellre det och lite fuktighetsgegga på kroppen (maken är duktig på att smörja in ryggen på mig) än en död BP.

Ny header
Efter alla era kommentarer igår har jag beslutat mig för att behålla min gamla header. Jag älskar den lika mycket som de flesta av er uppenbarligen gör. Så varför ändra på ett vinnande koncept. Dessutom var det bara em, Anne och Pruddan som tyckte som jag;-)

Några nya tavlor
För att ni ska något att göra idag så lägger jag upp några fler tavlor som jag har gjort de senaste dagarna (har ju utställning den 23-24 januari, så jag måste lägga på ett kol). Det ska bli kul att höra vad ni tycker. (Ni klickar väl på bilderna för att se alla detaljer;-)

25 kommentarer:

Em sa...

Det med design och header är konstigt. Jag var jätteglad för min gamla, men visste att jag skulle bli nöjd med min nya, men det var pirrigt ändå. Man blir glad för sin blogg. ;) //SV: Jag svarade dig under eget inlägg.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

JAG ÄLSKAR DEM.

Skulle gärna ha allihopa, den första jag ville ha var den sista, korset som jag ser det.
De tredje, helt perfekt på mitt kontor, här hemma.

Den första i stugan. Den andra har jag inte hängt upp ännu, men lutar åt kontoret med tanke på det jag ser i bilden -teknik.

Jag fattar bara inte hur man kommer på att göra något så vackert av sådant som vi andra dödliga bara hatar att ha hemma innan vi får iväg det på återvinningen.

Jag har sett mycket vackert hantverk och en hel del med återvinning samtidigt som jag ibland också sett skräckexempel, men de glömmer jag och någon tycker säkert om det. I alla fall hantverkaren som är designern.

Skulle min dröm någonsin gå i uppfyllelse så skulle jag ha dina produkter i mitt sortiment, om jag fick.

Niklas C sa...

Svar: Tack detsamma =) God Jul och Gott Nytt År... I efterskott ;)

Kram

S o F sa...

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄlskar också att bada, men....

Nu är jag så fruktansvärt torr hela jag ;) så jag måste börja begränsa det här badandet. Suck!

Men hade jag inte varit tvingad till nedskärning så hade jag badat varje dag.

"Bara" minus 11 här just nu.

Ha det gott!

Petra sa...

Vi äger ingen badkar. Det ser aå gott ut när någon badar men när vi hade ett så badade jag alsrig ändå. Stora kramen

Nettan sa...

Gud va skönt med ett bad.
Vi äger ju inget badkar och då längtar man ännu mer efter ett.

njut lite ifrån mig också.

kramiz

Jess sa...

Vi har badkar men jag badar aldrig, barnen har använt det desto mer!
Jag gillar dina tavlor, kan tänka mig att de gör sig bra tillsammans på en vägg!

Olga T sa...

Just nu tror jag att du är min enda vän! Tack för att du vågar skriva att du inte gillar vintern. Jag får ont i fingrarna bara jag går utanför dörren och sedan får jag ont i tårna och så sprider det sej. Jag lovar jag har bra kläder, snowboats, tjocka vantar, dubbelfodrad mössa som är vindtät med fleecefoder, dunjacka....Gissa hur jag se ut. Ändå fryser jag. Alla andra lovordar vintern. Höstdepressioner har jag hört talas om men nu tror jag bestämt att det finns vinterdepression och jag får fokusera för att inte drabbas.
Flyttfåglar finns, tänk om man kunde göra som dem! Men icke, imorgon väntar jobbet och då ska klockan ringa i ottan också. Hjälp!!
P.S. Har länkat till dej idag

Olga T sa...

P.S. Jag är inte lika orolig för din utställning längre. Du har åstadkommit inte bara till antal utan med kvalitet!! Snyggt!

Em sa...

Sv: Låter rent av elakt det du berättade om dyslektiker som hade egen blogg. Synd!

Ulrica sa...

Utställning!!! Vad har jag missat, eller vilken tur att jag inte missat. Var, var, var. Jag vill absolut gå :)

Viola sa...

Hei. Stakk innom her for å se om du fryser på tærne, hehe.. Ifølge Gärdsmygen var det kaldt hos deg også, tolket jeg.. og javisst, da er det godt med et varmt bad eller dusj! :)Ha det fint!

Angel.Pearls sa...

Efter många klickningar hittade jag hit..Härligt kreativ blogg med vackra, intressanta alster -utställning låter spännande! ..såg att du skrev hos Ulrica om 73.an..den brukar svischa förbi 72.an ibland..visst är det härligt när bussarna går som de ska..Ha en fortsatt fin vecka -trots det kalla vädret.Vänligen//Eva

Nina sa...

Ja visst är det härligt att bada! Något jag oxå gör när det blir för kallt... som tex när vi precis kommit innanför dörren efter att kommit hem från Teneriffa (och inte fick igång bilen på flygplatsen och jag frös ihjäl) så fullkomligt kastade jag mig i badkaret o fyllde med hett, underbart vatten!

Gillar dina tavlor, så himla kreativa! Gillar nog trean mest!

Synd dock på headern... tycker jag :-) tyckte du fick till det så snyggt med teckningen av dig!

LissenTo sa...

Jag har badat både idag efter jobbet och igår. Precis som dej gillar jag det på vintern. Har promenerat i 23 graders kyla, men det gick bra med täckbrallor på.

Tavlan i förra inlägget blir min favorit av dom du visar.
Ha det gott!

Ps Det lät läckert med en vantinstallation Ds

Per-Anders sa...

Visserligen är jag sent ute men jag röstar på den övre av de två nya förslagen (header6). Ombyte förnöjer. Själv byter jag lite då och då.

Marie sa...

Låter som om jag har en badkompis :-) Älskar också att krypa ner i ett riktigt hett bad. Gärna med lite softa toner i bakgrunden. Utställningen låter spännande. Kul att du ska vara med. Vad är detta för tillställning?

anne sa...

Hmm...Jag trodde det skulle bli enkelt att välja favorit bland tavlorna och det var det! Alla fyra!!!!

Jaha, bara tre som tyckte som du om headern...Du FÅR göra som du vill vettu, det gör man med sin blogg. :)

Gun sa...

Vilka vackra tavlor! Hur gör du dem? Otroligt fina.
Visst är det skönt att bada,men det var väldigt länge sedan jag gjorde det. Jag går knappt ut nu, jag är så rädd att halka och göra illa ryggen. Hemma hos oss är det 23 grader, så jag lider inte:)

Sv: Ja visst ja, Teodorus. Undrar vad jag ska berätta om honom då. Vi får se om jag hittar på något kul:)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Skulle behöva det där 42 gradiga vattnet just nu.

Gun sa...

Sv: Vad roligt och intressant! De är jättefina och ramarna passar jättebra till. Du har utställningar också alltså? Med foton också då eller?
Nu blev det många frågor, men jag tycker sånt här är kul.

Malin B sa...

Badkar är ju superskönt, ändå blir det sällan att jag badar...
Men jag duschar SKÅLLHETT! Himla skönt. Året runt.

Kommer att fixa Orchidéen utan problem. Det är jag säker på. Denna sort är jag allra bäst på nämligen. =)
(Fuskisblommor alltså...)

Daniel sa...

ååååh borde oxå ta ett bad å bara fnittra!

Ellis sa...

Bad är så inte min grej, jag måste öka värmen hela tiden och i ett bad blir de ju ljummet efter ett tag!

Hoppas det är bra med dig, du gör fina tavlor! Hur gör du dem?
Kram

Em sa...

Ligger du fortfarande i badet? Du måste vara rätt skrynklig nu? :D Ofta har jag så bråttom med att kommentera att jag glömmer bort att säga att jag uppskattar alltid dina kommentarer otroligt mycket! Du är både intresserad och rolig. Tack!!