tisdag 19 januari 2010

Två hjältar

Det känns skönt (och tryggt) att ha två hjältar att se upp till. Det har jag just nu. Den ena tar itu med riktiga problem som ytterst få klarar av. Den andra tar hand om "mina" I-problem som inte är så lättlösta heller. Den andra är maken.

”Rescue Operation BP-PC”
Efter enträgen, lugn och metodisk felsökning av den kraschade PCn lyckades min hjälte till make med att rädda bland annat mina 3982 bilder. Letandet efter den drygt en vecka gamla backup-DVDn är fortfarande resultatlöst men nu slipper vi i alla fall finkamma lägenheten för hundrade gången.

Önskan
Glädjen över den lyckade räddningsaktionen var så stor att jag inte bara planterade en puss på makens läppar utan jag sa till honom.

- Då du nu har officiell hjältestatus hos mig får du önska dig precis vad du vill.
- Anything?
- Japp. Undantag Ferrari eller nå’t som ju uppenbarligen inte går att uppfylla.
- Okay, but anything else.
- Japp!
- Mmmmhhhh, just nu önskar jag mig att du intar din nya ställning i vardagsrummet och lämnar mig ifred.
- ???????????????????????
- Ja, jag tänkte faktiskt rädda mina grejer också, jag menar medan jag ändå håller på. Det kräver koncentration, förstår du.


Så omtänksam, trevlig, osjälvisk maken är.. och så billig i drift;-)

Bön
I samband med datorproblemet hade Margareta skickat en bön till någon däruppe. Han lyssnade – uppenbarligen. Tack Margareta:-)

PS. Bilderna visar tavlan som fanns i paketet jag fick av AnnA idag. Hennes son drog lotten och jag vann 1:a priset. Tavlan är ännu vackrare i verklighet:-) Den heter korg och är en litografi (3/100). Stort, stort tack AnnA:-))) Å ni som är intresserade av inredning, design och blommor ni kommer att frossa när ni besöker AnnAs blogg, jag lovar. DS

18 kommentarer:

Em sa...

Vad skönt att dina verk är räddade och vad gullig man du har!! Eller gullig och gullig, han kunde väl önskat sig lite lull-lull vid sängdags åtminstone? Eller.., det är nog bara jag som har bott själv för länge som tänker så. :D

Gun sa...

Hahahaha! Var det allt han ville ha? Att han inte passade på...!:D
Men vad duktigt av honom att rädda alla bilder!

Tavlan är jättefin, grattis till dig som vann den:)

anne sa...

Bra att du fått datorteknikaliteterna uppstyrda, sådant kan ju bli litet nervöst ibland...

Sv. Nej, någon Herr Nilsson författarekänner jag inte, men inte heller någon Per Nilsson.

Jess sa...

Så bra att allt blev räddat!
Hade jag varit din man skulle jag passat på att önskat mig något riktigt trevligt!
Vad kul att du vann tavlan!

Petra sa...

Vilken tur med bilderna. Skulle bli helt bedrövad om mina försvann. Det påminner mig att jag skall köra en backup imorgon. Kram

Malin B sa...

Vilken make! ;)
Vad kul att VINNA. Grattis till dig.

Just det ja... Tvättvask i hallen är inte så vanligt. Tänkte inte på det. Bra att du frågar! Vårt hus har två ingångar och den hall som nu renoveras är alltså den forna "bondingången", där de hängde av sig ladugårdskläderna och även tvättade sig innan de gick in och även kläderna vid behov.
Nu ser det ut mera som en "groventré" med tvättvask och tvättmaskin. Men jag fortsätter att kalla det för min hall. =)

Ellis sa...

Hahaha vad underbar man du har, han kunde ju ha bett vad han ville.. Nästan som jag och fd kärleken. Vi brukar köra en "MÅSTE SVARA" fråga. man får fråga VAD MAN VILL och den andre måste svara utan att ljuga eller undvika.

Han ställde en störd fråga som han kunde frågat när jhan vill.. han slängde frågan på en SKIT FRÅGAA.. män alltså..

sv: hahaha såg du hennes kommentar? Hon kommentera i min blogg!

Ellis sa...

Haha hon är rolig!

Kan du ej visa dem då? :D

S o F sa...

Tänk vilken tur du o jag har, som har en alldeles egen datasupport. Tror knappt att jag hade haft en dator utan honom, och absolut ingen blogg - för det är han som har övertalat mig.

Han kanske räknade ut att det var lugnast så, för då kunde han ägna sig åt sin blogg, när jag också satt framför min dator/blogg. ;)

Jag hörde inte talgoxen heller först, utan var tvungen att installera en insticksmodul först, men det var kanske inte det som var problemet hos dig.

Ha det gott!

Gun sa...

Sv: Jag vet inte riktigt vad du menar, men i alla fall så är det nog så att det är svårt, även om man skulle vilja, att visa HELA sig i en blogg. I alla fall så måste man ju följa en blogg länge för att lära känna människan bakom bloggen, hur öppen den än är. Vissa saker vill man ju inte dela med sig av till alla heller, utan det spar man till de som man lär känna lite bättre.

Olga T sa...

Det var ju en rimlig önskan. Andas ut och pussa maken en gång till :)

Ellis sa...

Åh låter helt underbart ! :D Ser fram emot det!

Per-Anders sa...

Att min dator ska krascha är en oro som sakta börjar komma krypande. Datorn börjar ju få några år på nacken nu, och förr eller senare lägger den väl av. Skjuter oron framför mig ett tag till.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Det har börjat bli nattliga små besök hos dig men om du läser det senaste så förstår du varför =), trevligheter blir snabbt en vana och sedan kommer säkert abstinensen.

Vad glad jag blir när bönerna mina hjälper och jag känner att jag verkligen lyckats med kontakten. Det är betydligt bättre än många andra kontakter jag försöker med. Min egen datorkontakt exempelvis var hemsk när jag kom hem ikväll, då hjälpte minsann inget. kanske att jag var så ego och bara tänkte på egen vinning.

Jag tänkte på femman i din kommentar, tror du han där uppe hjälper alla eller är det kanske så att du har en viss kontakt. Visst har jag en del abstinens i mitt bloggande, nu när det går så lätt så har jag helt plötsligt inte nog många timmar.

Vad häftigt med en sådan make, så osjälvisk =) eller? Han kanske också förstod att det inte skulle bli lika billigt om någon "var i vägen" hela tiden.

Du får gärna återkomma när det kommer fler problem, jag ställer alltid upp med nya försök. Kontroll av glödlampor exempelvis?

Nej nu måste jag sluta, ingen roman i natt.

Pjoltas sa...

Sikken kontakt hon har den där Margareta. Själv tänkte jag skicka dig en ny Apple Powerbook..men..ja nu är ju din burk fixad. Så jag behåller väl den..
;)

..och Grattis till vinsten!

Photos by Storm sa...

Förstår din panik och sen din glädje. Skrattar åt hans önskan men förstår att han också måste haft väldigt viktiga saker att rädda. Grattis till tavlan/Lis

Shannara sa...

Grattis till vinsten!!! Tavlan är urläcker...

Skönt att få alla bilder räddade, kan tro du drog en lättnandes suck.

Och önskan passade säkert jättebra, får man redan vad man behöver för att stilla de djuriska behoven så måste man ju inte önska mer förstår ni väl! ;)

Jag har slut på mina minneskort och borde sätta mej och bränna lite här hemma så jag kan radera dem...

Och Tina Turner är heeeelt ok, speciellt när hon sjunger MIN sång! ;)

Ha de gott

Nina sa...

Vad jättekul att bilderna gick att rädda! Jag håller med, vilken hjälte! Har en egen hjälte här hemma som idag fixat ett mystiskt datorproblem på min dator (varje gång man pausar en film slutar ljudet fungera)!

Grattis till tavlan, kul att vinna!