lördag 23 januari 2010

Konst i Täby Centrum

Med tanke på att den sista veckan i januari är den tuffaste på hela året och löningen inte kommer förrän på måndag så måste jag säga att Konsthelgen i Täby Centrum började riktigt bra... inte bara för mig.
Montern (ett byggstaket) utanför Åhléns var utställningens i särklass ljusaste och därmed bästa. Kvalitén på de 72 konstnärer (deras alster alltså) som centrumledningen hade valt ut var den bästa någonsin - och då har jag varit med sedan 1997. Ingen Kiviks marknad den här gången. Toppen!!!

Motoko
För 14:e gången delade jag utställningsyta med min japanska kompis Motoko, som gör miniatyr oljemålningar. Kolla smakprovet. Hon sålde som smör i solsken: 11 tavlor hittade nya hem. Stort Grattis! Fördelen med att stå tillsammans med Motoko är att man får en lyxig matlåda till lunch och en currygryta till middag. Schysst, eller hur!!!

Simon
Simon Roderick - en av mina absoluta favokonstnärer - var vår granne. Han var mycket nöjd - både med Motokos mat (matlådan räcker till en hel armé) och försäljningen: 6 sålda tavlor.
Undertecknad var lika glad hon: Sju tavlor har fått nya ägare... och maten var yummie, yummie.
Nu ska jag lägga fötterna i högläge: åtta timmar "stand-up comedy" sätter sina spår. Det gäller ju att vara något så där vertikal imorgon också.

PS. Vet inte om jag hinner kommentera hos er allihopa ikväll, men det har ni väl förståelse för;-) Men ni glömmer väl inte Bilduppdragets utmaning "Backspegel" här.

15 kommentarer:

Em sa...

Vad roligt att det gick så bra!! Och vad skönt att få "serverad" mat!! :D

Maria Berg sa...

Hade det varit närmre hade jag kommit - grattis till att du fick sålt- på mina tre utstlningar har jag inte fått sålt något - tråkigt.

Jo, nu när du säger det har jag läst hos dig att det skulle var utställning är bara så att jag blandar ihop bloggar ibland.
Lycka till i morgon, MB

Gun sa...

Vad kul att det går så bra, garttis! Det måste vara roligt att få sälja också och inte bara visa upp sig! Gullig kompis du har som tar med så mycket mat att det räcker till flera stycken:)

anne sa...

Dina tavlor är så läckra, inte minst upphängda tillsammans!

Gun sa...

Sv: Det kan inte ha varit mjölk! Jag dricker ju inte mjölk, blää!;D

Jag är bättre, men tror inte jag orkar till Täby imorgon. Men man vet aldrig, kanske jag vaknar pigg som en mört och då så..

Jag håller med dig om gäddan..det är inget att ha, men jag måste få reta Mumannen lite. Finns risk att han inte skulle känna igen mig annars:D

Per-Anders sa...

Coolt med en konstutställning. Väcker end del tankar...

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag sitter och tittar på dina tavlor och funderar om jag bara skulle få köpa en av dem, vilken skulle jag då välja?

Svårt och jag tror att de ska ses i verkligheten. Så där spontant så säger jag huset i mitten med silverram eller korset.

Du har så rätt om det där med före lön, de får ändra datum till nästa år. Däremot tycker jag att du sålt mycket bra, med mina mått räknat.

Vad trevligt med en gemensam lunch och trivsel tillsammans. Förmodar att det även blir en del skratt under dagarna.

Hade det varit efter lön och Täby låg närmare så hade jag garanterat lätt på plånboken.

Ha en bra söndag också.

S o F sa...

Låter som en mycket lyckad dag - glad för din skull! :)

Natti natti

Jess sa...

Så härligt att det gick så bra för er!
Inte illa att få god mat serverad heller!
Bilden på dina verk där en en tavla med silvrig ram och på detta avstånd ser det ut som en liten blomma, prästkrage. Har du sålt den? Annars är jag intresserad! Jag såg den direkt! :)

anne sa...

Du har fått en award av mig - tjohooo!

Pia sa...

Vilka fina konstverk!!! Härligt att försäljningen gick bra oxå!

Olga T sa...

Du kan starta webbshop tror jag!

Lissen sa...

Oh vad roligt Beate att få sälja! Tavlorna ser så snygga ut där dom sitter i grupp. Du verkar ha haft kul också,trots att du "stand up" i 12 timmar! Blir väl så i trevligt sällskap!!!!!!!

Tänkte på dej när jag skrev om vintern, och blir glad när du tycker om den liiiite. Eller ska vi säga att du förstår min känsla!
Kram min vän.
Jag har jobbat hela helgen.

AnnA sa...

Godkväll BP!
Kul att det gick bra!
Dina tavlor är verkligen dekorativa, med ett härligt format och fina färger!
Unna dig nu något kul för försäljningspengarna!
Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA

Malin B sa...

Härligt att få gå på en egen konstutställning så här på måndagsmorgonen!!! Tjusigt.