torsdag 28 januari 2010

Kärleksdeklaration till Stockholms vinter

Idag har jag äntligen ändrat åsikt om den fina, snörika vintern som vi har haft förmånen att njuta av sedan den 19 december 2009. Nu pratar jag alltså om Stockholm, där en så kallad "riktig" vinter har lyst med sin frånvaro sedan 1981 (tror jag).

Plus 1
Förr väcktes vi varje vinternatt av hjullastaren som skrapade bort de två millimeter snö som hade fallit i innergården. Det bor många äldre personer här och lårbenshalsbrott ville HSB ju inte ansvara för. Den här vintern har gården röjts en enda gång - mitt på dagen. Gamla och funktionshindrade håller sig - klokt nog - inomhus. Alltså behövs ingen snöröjning och vi kan sova under nätterna.

Plus 2
Då snön ligger orörd på 30 - 70 cm höjd tar morgonpromenaden till bussen 15 minuter istället för sju. Jag får mera motion (speciellt i uppförsbackar). Dolda isfläckar gör att ett och annat spagatförsök håller mig vig.

Plus 3
Att stiga på eller av bussen kräver att man lyfter upp knäna till hakan och kliver över snövallar som är 20 cm högre än bussens instig. Gamla fotbollstakter det!

Plus 4
Istället för att gena över S:t Eriksgatan till favo-thaien använder jag övergångsstället. Gatan är nämligen delat på mitten av 50 cm höga snövallar. Jag får 100 meter extra motion och bilarna riskerar inte längre att komma över på fel sida vägen.

Plus fem
Dagens snöflingor var stora som dasslock. De klistrade sig fast vid ögonen, vilket gjorde att mascaran rann nerför kinderna. Någon filmmakare behöver kanske ett monster eller ett spöke. Kontakta mig, jag ställer upp.

PS. Bilden jag lägger upp har inte direkt något med inlägget att göra. Men buschaffisen av 73:ans 6114 buss gjorde ett utmärkt jobb imorse när han knölade in 10 huttrande personer vid Roslagstull i en redan full buss. Bilden är till dig!!! Idén till fotot, som är plockad från Cap & Design, kom från kollegan Anders. DS

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta, jag glömte att underteckna mitt förra inlägg (eftersom inte Google längre känner igen mig).
/Olle

Olga T sa...

Ha, ha! Känner igen mej i din beskrivning, omvägar, halka och svårframkomligt...
Igår var det ett herrans busväder här. blåst och snö, snö, snö, men idag strålande solsken från en blå himmel och vet du vad...? Solen var faktiskt lite, lite varm. Det finns hopp.
Men nu ikväll när jag öppnade ytterdörren....huuu....så stängde jag den på rekordtid. Soppåsen får vara inne till imorgon.

Jess sa...

Grattis till så många positiva saker med snön!! :)
Jag tycker också det är lika bra se det positiva med det! Vi kan ändå inte göra något åt det!
ps Maken blev glad för din kommentar!

Amazingdays sa...

Det är något konsigt med snö. Vi liksom hat/älskar den. Jag tycker det är mysigt när det snöar och blir vitt överallt men samtidigt så är det kallt och man måste ha så mycket kläder på sig.
Men efter att ha bott utomlands under ett tag i varmare land har jag lärt mig uppskatta de olika årstiderna och ser tjusningen i de olika skiftningar som sker.
//Carina

Gun sa...

Men vilken TUR att det kommer så mycket snö då! Det är rätt, man ska se fördelarna med allt. Otroligt cool buss!:)

Sv: Ja, det var riktigt kul att leka med Teodorus. Och fota och så, alldeles för mig själv, hahaha! :D

S o F sa...

Ja men det var väl det jag visste - att du skulle börja älska vinter till slut i alla fall. ;)

Som vanligt så har vi haft helt underbart väder här i Västergötland idag (förlåt). :)
Soligt, -3/4 grader och värmen från solen gjorde faktiskt att vi hade lite tötendenser.
Så idag har jag varit ute på promenad två gånger.

Får försöka blåsa upp lite vackert väder till er återigen. Pust, pust...

Ha det gott!

Ellis sa...

Jaha är du också en Stockholmare? :D:D:D:D

jag tycker bilden där var hur härlig som helst, älskar ormar! :D

Per-ANders sa...

Jag var till Stockholm i början av veckan och konstaterade med viss förvåning att där fanns snö. Brukar det snöa så långt söderut?

Cool bild på bussen!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Det blev ett stort leende innan John Blund även i kväll och det sitter fast i ansiktet.

Vad kul att du äntligen hittat så mycket positiva saker att skriva om vintern. =) Snart kommer du att få ångest över att våren närmar sig.

Petra sa...

Jäklar vilken otäck bild. Kram

Malin B sa...

Du ser så mycket gott det finns även med en kall vinter. ;)
Fast i går morse tyckte faktiskt jag att det räckte med snö. Fick plumsa upp spår åt vovven på morgonpromenaden för det gick verkligen ända upp på hela hans ben... Huj vad vi bränner kalorier. ;)

Shannara sa...

"Always look on the bright side of life..."

Min melodi!

Nina sa...

ha ha... detta inlägga har jag missat!! Fattar inte det, jag som så noggrant läser din blogg... Skyller på förkylningen och vintern... :-) Bra att du ser det positiva med denna vinter ;-) jag gör det inte... just nu i alla fall... återkom någon riktigt stekhet sommardag så kanske jag kan tala med nostalgi i rösten om vargavintern vi hade (fast det kommer jag nog inte göra när det kommer till kritan...)
Ursäkta vimsig kommentar, tröttheten slog till med full kraft och försöker övertala mig att uppsöka sängen... OK då! Tack för att du made me smile, så här sist på dan!