måndag 18 januari 2010

En ny ställning

Visst är det roligt att förnya sig då och då. Jag menar att inta samma ställning varje kväll kan ju bli lite tråkigt i längden. Så nu har jag hittat en alldeles perfekt ställning – på golvet.

Räddningsaktion
Maken håller i trådarna av ”Rescue Operation BP-PC” i arbetsrummet. Det gör han mycket bra och hans tålamod är beundransvärt. Mitt tålamod att vara stafettpinne är däremot begränsat. Han åker nämligen slalom mellan olika datorer, externa hårddiskar och annat ”bråte” och varje gång han gör det får stafettpinnen (jag alltså) snällt flytta på sig.

Upptäckt
Vi har haft bredband sedan 2002. Kablarna hänger fortfarande som tvättlinor vid taket i hallen och leder in till arbetsrummet. När jag undrar om jag inte kunde utnyttja laptopen ”Mats” på något sätt säger maken:
- Sätt dig i vardagsrummet då, bara du är ur vägen här.
- Men där har vi väl ingen anslutning.
- Klart vi har.
Hade ingen aning om hur och varför det finns bredbandskablar i vardagsrummet (inga tvättlinor där inte), men upptäckten var guldvärd!!!

På golvet
Då kablarna inte räcker hela vägen upp till soffan och jag inte kan jobba utan mus så har jag nu äntligen hittat min idealställning på golvet. Dessutom kan man kolla på TV och blogga – samtidigt. Det är lyx det!!!

Mobilt
Det där kallar jag för mobilt bredband. Tro mig: jag är ytterst mobil på vägen ner till den nya ställningen på golvet. Att återgå till vertikalläge igen efter en timme eller så skulle jag däremot kalla för mindre rörlig. Stel, orörlig och knakande är de mest passande synonymer jag kan komma på just nu.

PS. Bloggkompisen Maria har upptäckt en skylt som är uppkallad efter mig. Kolla här! Full gas om man säger så;-) 1 000 tack tjejen! DS

18 kommentarer:

Jess sa...

Så trevligt med en egen skylt!
Jag tror att jag föredrar soffan framför golvet. Visst är du mobil! :)

anne sa...

Skönt att höra att även du knakar och stretar! Jag blev litet oroad att du bara skulle hoppa upp lätt och enkelt som en liten älva!

BP Gas. Frågan är om man ska oroa sig eller hur man ska se på det hela...;)

Olga T sa...

Där är du ju! Vilken tur att du hittade en anslutning i vardagsrummet,annars hade det blivit abstinensbesvär kan jag tro. Men du, den lilla kudden hjälper väl lite mot stelheten? ;)

Malin B sa...

Det där med anslutningar och sådant är inte min grej, men trådlöst är väl en bra variant. =)
Jag trivs på golvet förresten. Man får en annan syn på världen. När barnen var små "bodde" jag på golvet. Numera är det vovven som blir glad över att få sitta i knät, stora hundar som inte får vara i soffor och sängar har ju den enda chansen till knäsittning just på golvet. Där går det utmärkt! =)

Petra sa...

Det där såg inte så gott ut att sitta på golvet. Var rädd om ryggen,

Gun sa...

Tacka vet jag trådlöst bredband!;D

Kul med egen skylt, men jag undrar lite över vad det där med gas betyder...

Nettan sa...

Så länge man sitter skönt så spelar det inte någon roll var man sitter Ha ha !

Själv sitter jag oftast framför laptopen i vardagsrummet framför tv'n jag med ! Super !

Kramiz

S o F sa...

Stel, orörlig o knakande - det måste väl vara mig du pratar om. ;) Välkommen i gänget.

Så kul att min Snö/Is-tema-bild kom med bland dem man kan rösta på - men jag tror inte att den vinner.
Vad är det de brukar säga: "Jag är glad över att vara nominerad", så jag sällar mig till den skaran.

Ha det gott!

AnnA sa...

God kväll!
Det ser "lagom" bekvämt ut...för efter ett tag hade jag nog skaffat fram ngn skön kudde/dyna att sitta på...
Apropå Marias skylt, fanns det en gång faktiskt en bensinmack, någon mil härifrån, som hette "BP-macken".
Ngt som även funnits i Täbytrakterna, eller är det ett skånskt fenomen, eller var, fram till 80-, 90-talet.(Det finns ett Näsby i Kristianstad, apropå Näsby Park...)
Tavlan är välinpackad och skickad, så jag hoppas på postväsendet, och att du slipper få den i byggsats typ glasmosaik...
Ha en skön vecka med teknikens under!
hälsn
AnnA

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Skylten, en varning att du varit där eller det du lämnat efter dig?

Jag brukar blogga framför TV:n men i betydligt skönare ställning. Jag har trådlöst i min bärbara. Jag kan tänka mig att även din ställning är skön - ett tag, men som du skulle jag har svårt med uppstigningen.

Bara för din vetskap så har jag en skön fåtölj som jag kan ändra ställning i både för ben, rygg mm. Bara dra i några spakar =)

När det gäller datorer så blir det jag som får försöka fixa men absolut inte med samma lugn som din make. Däremot håller jag mig ibland undan när min noggrannhet börjar att fixa något annat problem.

Jag väntar eller det kan jag inte göra utan jag läser imorgon kväll när jag är åter här i cyberrymden.

Ellis sa...

Golvet är najs, så länge man sitter på något mjukt - jag får ont i svanskotan annars.

sv: Du är ej kärring, bara att hon gick i samma kurs som mig kändes konstigt. det var det jag menade ! :D

Anders W sa...

Kul variant på "höj-och-sänkbart" arbetsbord!

anne sa...

Sv. Det här är andra veckan! :)

Shannara sa...

Haha... Du rockar! =) Du vet det va?

Lissen sa...

Strul med datorn borde vara förbjudet. Tur du hittade ny blogg plats. Lite streching emellanåt, rekommnenderas. Du kan väl sträcka dej mot Tv och titta lite i olika vinklar.

Kul skylt, full fart på Beate!!!!

Vill tro att det skulle bli skillnad om kvinnor skulle styra.
Ha det gott!

Daniel sa...

Sätt en spikmatta under bakdelen!

Em sa...

Ser rätt skönt ut tycker jag. Golvet har jag inte testat än, men annars bloggar jag både liggande, sittandes (fåtölj eller köksstol) och även stående (det går att blogga medan man gör mat :D).

Nina sa...

KUL att se en bild på DIG!!! Nu är det bara ansiktet som fattas... :-) o förslaget med spikmatta lät ju intressant ;-) faktum är att maken fick en spikmatta av mina föräldrar (han har problem med nacken) och efter de första smärtsamma minuterna är det faktiskt riktigt skönt!

Jobbigt med datorcrasch och strul, hoppas du kunnat rädda dina bilder. Jag gör alltid tre säkerhetskopior innan jag raderar från minneskortet... :-) Är nog lite överdrivet paranoid, men har en far som oxå förlorat massor med bilder (och som sen ringer och tjatar hundra gånger på mig om jag inte möjligtvis har kopior på hans bilder :-) vilket jag har ibland, därav tjatet)

Stort tack för hjälpen med bilduppdraget! Som alltid, ett nöje att samarbeta med dig! Och hade du inte varit gästdomare hade nog din bild åkt in bland finalisterna... så himla söt o kreativ bild!

Nej, nu ska jag sluta in det här blir en hel roman...

Ha det gott! Kram Nina