lördag 9 januari 2010

Bilduppdraget: "Bloopers"

Bilduppdraget valde "Bloopers" som helgtema. Tur var väl att Nia förklarade vad "bloopers" är, för att jag hade aldrig hört uttrycket förr. För er som är lika obildade som jag så får ni en förklaring här:

Bloopers
"Bloopers är sådana där bilder som inte blev som man tänkt sig (någon blundar, gör en grimas, halva huvudet kapat etc) men som kanske ändå blev riktigt bra eller i alla fall roliga."

Så nu vet jag vad jag har åstadkommit under alla dessa år;-) När jag "bloopar" är fotona inte långlivade, så mycket kan jag ju säga. Papperskorg "next", typ.
Alltså började jag febrilt leta efter en "blooper" (Gud vad jag älskar det ordet, smaka på det b l o o p e r, yummie) någonstans. Jag hittade en - tror jag - på färjan tillbaka från Helsingfors. Och inte bara färjan utan utanför också.
Meningen var att jag skulle plåta Sveaborg, Baltikums största fästning. Med kameran i högsta hugg stod jag bakom plastskivan(!) och satte igång. Ja, resultatet ser ni ovan. Lite fästning mycket annat skulle jag säga. Men jag gillar denna blooper, den är läckert surrealistisk tycker jag, eller vad säger ni!?

Fler bloppers hittar ni här och här.

21 kommentarer:

Maria Berg sa...

Mina misslyckade åker också i papperkorgen men efter att de nu finns ett ord för dem kan jag ju tagga dem och göra en rolig serie av dem. Jag smakar på ordet igen och tycker nog om det, ja nog har hon rosa på sig undra hur ansiktet ser ut?
MB

Ulla sa...

Hejsan, nu har jag lagt in en karta på platsen där växten finns.Direktlänk finns här. Ok, bloopers hade inte jag en aning vad det var heller.
En fråga: var kommer Din Man från? Jag lägger inte ut det bland kommentarerna.Min är från detta land med även om han är född i grannlandet.

Lissen sa...

Det är måste vara en perfekt "blopper" bild. Har också gjort många liknande!
Nix jag var också novis om det ordet. Men nu kan jag svänga mej med det, hihi!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

En läcker blopper, hade aldrig hört det förut.

Lite surrealistiskt, jag håller med dig. Du har tagit oss till nya dimensioner och det går på något konstigt sätt ihop. Armen och naden kring borgen är bara så rätt.

Att det som syns bland molnen också går ihop färgmässigt är ju perfekt och ska liksom vara där.

S o F sa...

Så är det för mig också, alltså att jag sorterar bort (o slänger) alla misslyckade bilder.
Bloopers har jag inga pga det.

Din bloopersbild däremot tycker jag är strålande. En väldigt tuff blooper.

Återigen - tack för dina vänliga ord om mina bilder! De värmer lika bra som bilens uppvärmda säten. ;)

Ha det!

Misswhatsit sa...

Ja det blev lite av varje i bilden.
Håller med dig om att "bloopers" låter rätt trevligt.:)

Tack för din kommentar.
Ha en bra lördagskväll !

foto CHIP sa...

Bloopers är ju inte så dumma när allt kommer omkring ;)

Kerstin sa...

Jag brukar faktiskt spara några av de värsta missarna med tanke på just bloopers. Hade tänkt sätta ihop ett eget tema, men nu fick ju åtminstone en bild komma fram. ;)
Din bild passar in alldeles perfekt.
Ha en fin söndag.

Maria sa...

Det där är en klassisk blooper. Tack för titten hos mig.

CamillasFoto.se sa...

Kul att du är med i Fototuvecklingen också med din bild (uppskattar då länk till mig också).

Många sådana där kort har jag tagit genom åren. Ett klassiskt misstag, som inte alltid gör så mycket. Ofta kan det bli lyckat. jag har inte hittat på något sätt att lyckas ta ut genom ett fönster utan att det blir just så där. Kankse att det inte blir likadant om man sitter på skuggsidan i forodonet?

Marie sa...

Ja detta känns ju igen. Ofta blir det dock ganska coola bilder utav dessa bloopar :-)

Em sa...

Det visste inte jag heller, man lär så länge man lever och tur är det. :D God eftermiddag!

ormbunke sa...

Bilden blev ju trots allt väldigt kul. Anita

Mona sa...

Jag kände inte heller till ordet. Det är tur att man gör bloopers ibland, som i ditt fall. För detta foto är riktigt läckert.

Em sa...

Sv: Man behöver inte viljestyrka, det är det den boken jag nämnde är så bra med. Man behöver ingenting, det enda man skall är att förstå vad ett beroende är och det förklarar boken..

Camilla (Rantis) sa...

Ja, de flesta "bloopers" hamnar nog i papperskorgen för mig med, men nu ladda jag ju upp mina foton från semester på datorn igår och har inte hunnit rensa bort dem....

Hade en grymt skön semester +22 på dagarna, mycket bättre än så kan man ju inte ha det när man har läst hur kallt ni har haft här hemma....

Ladyinblue sa...

Hejsan, nu har jag kikat som hastigast på boken och ska gå in igen och läsa senare. Men bara genom att ögna igenom den och se på bilderna så kände jag mig alldeles lyrisk. Saint John´s Church är helt underbar.
Vi ses o hörs
Kram Ulla o Brian

Olga T sa...

Rätt läcker bild!
Back home again.
Apropå Hammarby så hoppas jag också att de snart är i allsvenska igen och jag tror de är det också.

Jess sa...

Tack för ännu en upplysning, bloopers hade jag inte heller någon aning om vad det var för något. Din blooper riktigt bra!

Gun sa...

Bloopers kände jag till faktiskt. Jag gillar din blooper:)

Kram och tack för dina mail som faktiskt hjälpt oss att tänka klart! Stor kram!

Nina sa...

Grattis! Du är med i omröstningen på bilduppdraget! http://bilduppdraget.wordpress.com/2010/01/10/arets-forsta-omrostning/