söndag 10 januari 2010

Hänt i lägenheten

Vårt badrum har inga fönster. Det gör inget, det sitter ju en lampa på väggen. Att tända den imorse var resultatlöst, det förblev mörkt. Letade efter våra nyinköpta energilampor (dubbelpack = dubbelt så miljövänligt) och försökte öppna förpackningen. Har någon av er någonsin lyckats att öppna dessa idiotiska hårdplastförpackningar utan blodspill?! En kombination av sax, kniv, rent våld och tyst svärande leder till blessyrer, jag lovar!
Bytte glödlampa, försökte tända igen. Inget händer. Jaha.

Repris
Snabbtänkt som jag är "first thing in the morning" omprioriterade jag morgonbestyren, gick till köket tände lamporna - NOT. Fram med energilampa nummer två, upp på köksstolen, skruvade loss kåpan, skruvade dit lampan, satte kåpan på plats, klev ner från stolen, tryckte på switchen - mörker. Vid det här laget svor jag lite högre (= ganska högt). Då hörde jag en ynklig röst från sovrummet.

- Stop swearing and stop that noise. A fuse went before I went to bed last night.

Mera behöver ni inte veta. Det räcker.

PS. Om någon undrar så hade vi säkringar hemma och det var inte jag som bytte den. DS

19 kommentarer:

Ellis sa...

JAG HADE BLITT GALEN!!!!!!!!!!!!!! Hahaha jag hade skrikit o gormat så de bara skrek om det.

sv: Vi har fest efter dop :) Därav klänningen.

Jess sa...

Hade ryckt upp maken ur sängen för jag hade varit vansinnig!! :D

Olga T sa...

De där eländiga förpackningarna känner jag igen. Vet också en som for fram med saxen till en sådan här förpackning där det låg ett headset i som han fått i present. Stackars killen klippte av sladden till headsetet.....
Vet du, jag tycker att maken skulle bytt säkringen innan han gick till sängs. Han hade dessutom sovit bättre då!

Petra sa...

Jag hade blivit skogstokig! Jag hatar idiotiska förpackningar. Tex maskindiskmedelstabletter som inslagna i papper. Morr.

Ulrica sa...

Hahaha.... ja, vansinnig hade jag definitivt blivit.

Jo, foten är min äldsta dotters :)

Gun sa...

Hahaha! Ja det är verkligen hopplöst svårt att få upp vissa förpackningar. Jag fattar inte varför de gör så? Måste vara jättesvårt om man har ont, reumatism eller några andra besvär.

Sv: Jag märkte att ni har hade "vårvärme" idag. Vi hade -14 och sol i Uppsala, men det blev varmare och varmare ju närmre Stockholm vi kom.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

För att vara snabbtänkt? Hi, hi, hi.

Om inte lampan i badrummet fungerar, byta ok. När sedan inte lampan i köket fungerar, börja med att byta? Inte ok.

Det är ett helv... att öppna vissa förpackningar. Jag har jobbat med några sådana under helgerna och hädanefter tänker jag be dem i butiken att öppna och sedan behålla skräpet. Det kanske gör att det blir en förändring.

Jag har fått byta säkringar flera gånger under julhelgen, samma dag och två gånger efter varandra. Vår nya grill och brödrosten gillar inte att hålla till i "samma" uttag.

Nästa gång kollar du säkringen först.

Bara en sista information, 0 grader hos oss.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag måste komme med ny information och makulera den tidigare - 2 grader utan minustecken framför och klockan är 21:19 pip.

AnnA sa...

Godkväll!

Du har något att hämta hos mig här:
http://anna-aroseisaroseisarose.blogspot.com/2010/01/lottdragning.html
Grattis!
hälsn
AnnA

Lissen sa...

Kan tänka mej att den karln, inte fick ligga mer i sängen! Då spelade det väl ingen roll hur trött han än var!

Vad passande att det blir lite varmare tills du ska börja jobba.
Inga kallingar imorgon????

Malin B sa...

TUR att du har en man i samma förpackning som min. ;)
Eller av samma krut kanske jag ska säga. Himla bra!

Ellis sa...

Cazandra är min kusin :) Jag är som mamma#2 för henne :D Alex är modern och blir då min farbrorsfru :)

Tack så ycket för komplimangen <3

Janne sa...

Oj vad mycket elakt jag kan skriva om kvinnor som gör saker innan dom tänker men jag gör inte det denna gången. Jag har ju inte kommenterat hos dig förut och vill ge ett gott intryck första gången. ;D

Hej!

Marita sa...

Jag förstår din frustration :/
Vad fick du för plats i TC konsthelg?
Jag har 24 någonstans mittemot skoaffären Rizzo

Em sa...

Hahahaha! SMARTASS!! Sorry! Men jag var tvungen att säga det! Hahaha! // Det med förpackningar är en sak som borde tas upp i Riksdagen! (Allvarligt så är det helt sjukt att de är så svåra att få upp!)

Lena sa...

Ja du Beate, de där är inte lätta att få upp! Har man sedan en hand som är en aning sämmre går det absolut inte enklare...haha fast jag vet av erfarenhet att en bra sax är lösningen på mycket...även om saxen slits av att klippa hård plast med :)

Här har det hänt att säkringar gått när jag varit själv i huset. Tur att jag inte är mörkrädd :) Tur att det finns bra grannar....och i ditt fall förstår jag om du blev en smula irriterad ;)

Kram

Nina sa...

Ja vet! Vilken idiot är det som kom på de där förpackningarna! De är verkligen nästan omöjliga att öppna. Måste säga att jag beundrar ditt tålamod, när det är morgon och allt. Jag har inget bra morgonhumör, något maken vet och snäll som han är, tar hänsyn till :-) Verkar som du har en snäll make du oxå!

Shannara sa...

Hahahaha...

Förpackningarna som gud glömde, jag vet... Lovar.

Men om det gått en propp här på kvällen å gubben inte bytt den genast hade han fått stekpannan i skallen MINST!

Kram

Anonym sa...

:-) Vilken tidig morgon-historia... :-) Jag håller med om att det finns så många jobbiga förpackningar som det är nästintill omöjligt att komma in i. Värsta är nog leksaker och dockor som är fastsurrade typ. Ha det bra nu. / Nilla