söndag 17 januari 2010

Bilduppdraget: "Snö/Is"

Då jag är icke-tävlande gästdomare hos Bilduppdraget den här helgen tänkte jag att jag bjuder på en bild som ni definitivt inte förväntar er som bidrag till temat "Snö/Is". Hoppas ni skrattar gott:-)))

Axel
Kollegan Helena har en Axel. Axel är världens sötaste hund - en kortklippt Malteser. Han har haft det riktigt jobbigt den här vintern, då hans små tassar skadas av både is, snö och kyla. Nu har Helena köpt skor till honom. Jag provgick stövlarna på jobbet i fredags (se bilden) och måste säga att Axel verkligen inte kommer att frysa något mer den här vintern. Jag skulle till och med råda Helena att köpa någon anti-fotsvett-kräm till honom. Efter en kort promenad på skrivbordet var mina "fötter" alldeles svettiga.
Fler bilder till temat hittar ni här.

PS. Den lilla bilden visar Axel dagen efter att hans ädlaste delar hade opererats bort (för 1 1/2 år sedan). DS.

27 kommentarer:

Olga T sa...

Aldrig hört talas om att en hund kan skada sina fötter av kylan samtidigt som jag tycker att det skulle vara helt naturligt egentligen. Söta små skor och hade man inte läst texten hade men ju verkligen fått fundera över första bilden!

S o F sa...

Jag skrattar gott! :D

Först fattade jag inte var det var för nåt när jag bara tittade på bilden, så jag tackar för förklaringen i texten.
Ser att Gärdsmygen också undrade...

Ha en fin vecka!

Maria Berg sa...

Det var konstigt och inte förväntade - så de var till hunden.
Har gjort ett inlägg tillägnat dig idag hihih

http://mariaberg-halsband.blogspot.com/2010/01/261-skylt.html

/Maria Berg

Jess sa...

Så gulliga! Vad bra att Axel kan ta långa promenader i vinterkylan!

Gun sa...

Men hjälp så gulliga! Men de ser så små ut! Är det dina fingrar du har i dem? Har han så små tassar, eller är det jag som är helt snurrig?

Sv: Ja, båda min och Mumannens hjärnor behöver vila, men mest min tror jag. Mumannen är lugnare.
Jag missade början av Robinson både igår och idag på reprisen, så jag såg aldrig tävlingen och visste inte att han var stelopererad. Det låter iaf lovande:)

anemonen sa...

Jag fick titta länge innan jag såg vad det var. Så sött och praktiskt för vovven.

Photos by Storm sa...

Stackars Axel som har så känsliga tassar. Såna små skor på fingrarna skulle vi behöva på jobbet för där är så kallt vissa dagar. Men förresten, då skulle inte mycket bli gjort vid datorerna. Ha det bra/Lis

ormbunke sa...

Söta små skor. Får de verkligen sitta kvar. Anita

Anonym sa...

Militärens hudsalva är bra för hundens tassar. Trevligt att se en Malteser, jag växte upp med en tik, en känslig hund som var otroligt klok!! Pälsen är något av det mest jobbiga som finns om man låter den vara lång.. Bearded collie är väl den hunden som har NÄSTAN lika jobbig päls. (Jag tar alltid av när jag pratar om hundar.. ;D)

Em sa...

PS! Du vet vem jag är vid det här läget, eller hur? ;D

Pennelina sa...

Ja, nog fick jag mig ett gott skratt :-) Härliga bilder!

Kram från Pennelina

Eva-Lena Sjösteen sa...

Haha, sådana skulle min Nova behövt när det var som kallast, hur söta som helst. Vete katten dock, om hon skulle trivas i dem :)

Ha de fint/E-L

Em sa...

Sv: Hahaha! En bra idé att jag skulle visa upp samma saker, men jag har tråkigt städat. Jag skulle ju kunna ostäda lite förstås.. ;D

Mona sa...

Hihi. Gud så söta. Dom ser definitivt varma ut. Kan ju helt klart även värma frusna människofingrar!

Pruddan sa...

Jag brukar skratta lite överseende åt skor och kläder till hundar :-) Men det är klart, är man liten och kanske inte har någon päls (eller iaf en väldigt kort en) så är det klart att man behvöer skydd mot vintern!

Lissen sa...

Trodde det var du som lekte först, Beate!
Där ser man, finns det små "luddor" till hundar också. Tror min skulle vägra, men vad vet man. För hon brukar frysa och lyfta på tassen.

Ha det gott!

Ulrica sa...

Jag är bara förvånad över att den lilla vovven har dem på sig. Hundar har en tendens att skämmas när vi människor sätter på dem allskönans kläder:) Men det är klart att fryser han om tassarna så är det ju det ända rätta.

Anonym sa...

Haha, jag funderade genast på om det kan vara lönsamt att börja sy sådana, de såg roliga ut. Allt som går att tillverka funderar jag på att göra, men sedan brukar jag inte hinna ;)
Bra bild, den förvånar.

Anonym sa...

Japp, Hägernäs i Täby. Grannar? Själv bor jag ute i Åkersberga

anne sa...

När du skriver att du PROVGÅTT jyckens små vinterboots, så tittar jag och tittar jag på fotot och tänker: "men VAD gjorde fotbollen med stackars Beates knän"!?!?!?!?!? ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag kikade in för att se om jag har någon bra kontakt med honom däruppe. Fick inget svar i inlägget men istället fick jag juvudskakningar och skratt, tack för det.

Innan jag läste vidare kom huvudskakningarna och -Vad är det där? Sedan läste jag vidare och funderar om inte du skulle behöva köpa tjuga stycken av dem, en till varje finger och till varje tå. Vad du skulle må gott av det, bara du kom i håg antisvettkrämer, både uppe och nere. Min mor stickade och sydde med läderdynor till Terry och våra tidigare hundar, trots att de faktiskt inte behöver det. Såg en aning löjligt ut.

Jag hade tänkt vara med i bilduppdraget denna vecka men det har inte blivit något fotande, så det sk.. sig.

Ps Har min böner hjälpt?

Petra sa...

Men herregud vilka söta tosser. Kram

Malin B sa...

Å, hundskor!!! Sådana sökte jag med ljus och lykta för några år sedan när min vovve led av saltet och gruset på "stora vägen". Jag köpte tass-salva och smörjde så att det stod härliga till. Jobbigt för vovven att hela tiden ha ömma tassar.
Jag hittade inga skor... Försökte tillverka egna som andra skrattade åt. De for av titt som tätt så jag gav upp. Nu plumsar vi i skogens snö vintern igenom och hunden mår som en kung.

Per-Anders sa...

Har den stackars hunden fått sina ädla delar bortopererade? Huga! (ryser).

Lissen sa...

Här har också varit grått och regn-snö, fast -4. Men var på uppiggande fika hos svägerskan (lilla mamma, var också med). Hon är en frisk fläkt, i gråvädret!
Ha det gott!

anne sa...

Och här stolpar du fortsatt omkring i hunddojjor! :)

Daniel sa...

Ja varmt om fötterna bör man ha!

å må vovvefossingarna krya på sej!