fredag 8 januari 2010

Den polska duschen: en bra(!?) sammanfattning

Efter snart tre veckors semester är det dags för en sammanfattning av mina (rent personliga) intryck av tiden som gått:

1. Heltidsjobb
Att vara ledig utan måsten är underbar. Man kan ägna sig åt vad man vill och när man känner för det, till exempel bloggandet mitt i natten. Kan bara konstatera att det är ett heltidsjobb, speciellt om "alla" skriver inlägg dygnet runt. Vilket kommenterande det blev. Fingrarna blöder (och det är inte bara kylans fel). På måndag är det slut med det. Allt kommer att skötas på kvällarna igen - precis som innan semestern. Lika bra det, eller?! Hoppas att idén att ha en egen jobb-blogg på mitt företag kommer att förverkligas omgående. Jag är varm i kläderna, jag har provat på i tre veckor. Utnyttja det då!!!

2. Ökad trafik
Tack vare punkt ett så har tafiken på bloggen ökat... rejält. Tack alla ni som kikat in och förhoppningsvis kommer att fortsätta med det.

3. "Delade känslor"
De "lönar" sig att skriva om långkallingar... och att visa upp dom på bloggen. Det är fullt tillåtet att hata vintern. Då får man en tulpanbukett av SoF. Det är kul att göra utmaningar ibland, det är alltid någon som hänger på, i det här fallet Carpe Diem. Ja och Gärdsmygen sitter havet och längtar efter sommaren. Tack alla ni som tycker som jag. Det gillar jag bäst;-)

4. En ny bekantskap
Har man en kollega som tycker att man är mesig när man klagar över 13 minusgrader ute och 23 grader inne medan han som viking lätt kan leva med en innetemperatur på 14 grader och en utedito på -18, ja då får man stifta bekantskap med den "polska duschen" som Olle har provat speciellt för den här bloggen medan "talgoxarna skrattade på sej". Jag förstår att fåglarna asgarvade och att han behåller kläderna på, det skulle jag också har gjort!!! Tack för dagens skratt Olle:-)

PS. Olle vill påpeka att han inte använder den polska duschen dagligen (längre). Den kommer väl till pass vid campingturer. DS

7 kommentarer:

red sa...

...fast det var nästan läge i kväll igen, alltså med polsk dusch. Säkringarna gick mitt under tvättsejouren (av överbelastning)och det blev kolmörkt. Bara glöden i bastukaminen syntes.
/Olle

Petra sa...

Vilken söt gubbe :-)
Jag kommer garanterat hänga här fastän ledigheten är över. Kram kram

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ja en annan har ju redan satt igång, med jobbandet och det har gått förvånansvärt bra.

Jag till och med promenerade till arbetet idag trots -28, det kallar jag strongt och nyttigt. Fast jag tror att någon i närheten av den här bloggen skulle kalla det någonting helt annat. =)

Jag ska också hänga här fler gånger, men det blir lite mer under kontrollerade tider när jag har mina "jobbperioder".

Jag har sovit efter jobbet till klockan 19:30 så det blir nog svårt för sömnen att hitta igen mig i natt.

"Din" Olle har verkligen fattat och jag gillar stilen.

Malin B sa...

En jobb-blogg är ett ypperligt marknadsföringsställe - tror jag. ;) Så jag lägger min röst på den och utser dig till ansvarig.
Just det ja... Jag är ju inte din chef. Attans! ;)

Jag gillar också Morden i Midsommer så det är inspelat. Kruxet är bara att jag "aldrig" ser det som spelas in...

Lissen sa...

Här är rena blidvädret med - 13 och strålande sol! Fast jag tar på täckbyxor på promenaden, lättsamare än långkalsonger.
Det är kanske lite kul att komma tillbaks till jobbet igen. Har du längtat till Thai luncherna?

Ha en skön helg!

Jess sa...

Haha, förstår att han inte vill använda den just nu utan väntar till sommaren.
Jo det är ett heltidsjobb att vara ledig. Varför vinner man inte några miljoner så man själv kan bestämma när man ska jobba och när man ska vara ledig? :)

Per-Anders sa...

Dusch via vattenkanna utomhus på vintern var en verklighet när jag en gång i tiden gjorde lumpen i Boden. Inget jag vill uppleva igen. Men vad gör man när man bott i tält och inte tvättat sig på två veckor?