tisdag 12 januari 2010

Dagens "upptäckter"

Upptäckt 1: Långkallingar (igen)
När det är 12 minusgrader ute är jag smart och sätter på mig mina nyinköpta, fräcka långkallingar. Promenaden till busshållplatsen vid motorvägen tar cirka åtta minuter. Efter några hundra meter upptäckte jag att de sexiga kallingar (med långkallingars mått mätt) är endast sexiga, inget annat. De är definitivt inte skapta för temperaturer under två minusgrader. Steg på den väntade lokalbussen istället, vilket betydde en 20 minuter längre resväg. Men jag lever i alla fall;-)

Upptäckt 2
Helt tippat: det är aldrig svårt att bjuda kollegorna Håkan, Eva och Mette på en fika på caféet i samma byggnad som vi jobbar. Jag är lika lätt övertalad när någon av dom bjuder;-)
Upptäckt 3
Otippat: Läs lappen på den stora bilden ovan. Hoppas ni skrattar lika högt som jag när jag såg den:-) Lappen hittade jag i marknadschefen Anne-Lottes rum. Den satte vid den (ganska) välmående växten till vänster.
Upptäckt 4
Det finns barmhjärtiga människor på mitt jobb, alltså sådana som förbarmar sig över mig och skjutsar mig i en varm bil hela vägen hem till Täby. 1 000 tack Anne-Lotte:-))

16 kommentarer:

anne sa...

Men snälla Beate.

Du ska ju inte BARA ha långkallingarna på dig när det är kallt! Du ska dra jeans OVANPÅ dem!!! Inte undra på att du frös!!!

Em sa...

Å vad gulligt att skjutsa dig! Sånt värmer i kylan! ;) Snygga kalsingar, hahaha - så snygga att du skulle kunna använda de som Anne säger.

Olga T sa...

Kass långkallingar, i alla fall om du verkligen hade byxor utanpå...

Jess sa...

Hahaha, lappen var rolig!
Hahaha nummer två, Annes kommentar!
Men du, långkallingarna är de i ull? Om de är i bomull är de inte varma, det ska vara ull eller syntet! Det har jag fått lära mig efter kalla skidresor! :)
Snällt att du fick skjuts hem!

Gun sa...

Hahaha! Hade du BARA långkallingar?? Visst är de fina, men..:D

Vilken rolig lapp, haha! Tur att den blev befriad från den skäggiga farbrorn. Hahaha!

BP sa...

Beates svar till er alla (asg):
Bra Anne: din kommentar fick igång hela "bunten" :-))))
Alltså vad jag vill säga är jag hade jeans ovanpå eller utanpå eller... jag hade jeans PÅ mig.

Svar till Jess: Jag tål inget annat än bomull och det får jag betala ett relativt högt pris för under vintern. Borde kanske sätta på mig trippeluppsättningar;-)

Lissen sa...

Haha, Annes kommentar var bra.
Du får äta upp dej lite mer på vintrarna också, så håller du också mer värme.
Eller så får du komplettera med täckbrallor

Den om blomman var bra, " annars tar jag av mej bladen", fyndigt!

Petra sa...

Snyggt randiga är dom iallafall.

Pjoltas sa...

De var ju helnajsa ju! Kallingarna alltså..ja, och din skjuts såklart!
Blomman ser 7 ggr mer levande ut än mina.
=)

Mrs Bettan sa...

Du får flytta till Norrland - där är det varmare. Alternativt kan du göra som hr P gjorde idag. 4 lager med kallingar och tröjor under jacka och byxor samt två par varma tjocka strumpor - han frös inte alls. Han var nämligen ute och fiskade på isen idag i 4 timmar och resultatet på fisket blev att fiskarna vann. Tack för det - slapp rensa.
Kramis MrsBettan

anne sa...

Jojomen! Man verkar tro både det ena och det andra om dig och din klädsel!!!;)

Men du, har du testat sidenunderkläder? Inte sidenblanktyg utan mer av den vävda sorten, det är varmt samtidigt som jag tror sgs alla klarar materialet.

Daniel sa...

åh må kalsingarna värma dej!

Gud så tjusiga!

Ellis sa...

Haha snygga kallingar, made your but look great! :D

Växttexten var hur härlig som helst :D:D:D

sv: Haha jag målade paint bilden ja - det heter för mycket fritid :P

Haha de är lite roligt hur folk ser den där bilden, jag såg ju tanten innan damen, många ser tvärtom och många får kämpa för att se tanten.

Malin B sa...

Termobyxor är mycket bättre än kalsonger!!! Vår kusin i Malmö stoltserade så glatt i termoKJOL nu när hon var hemma vid julen. Det var lite häftigt. =)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Den lappen skulle kunna komma från någon av mina blommor, i alla fall innan jag blev sambo. Jag skulle misstänka att de inte haft en kraften att ropa på hjälp.

Igår var väl vår temperatur kring 0 strecket. Idag har vi hunnit i kapp er. Skönt att du lever och 20 minuter är inte speciellt lång tid att offra när du får välja mellan en för tidig dör eller XXX antal år till.

Vad mysigt med ett fik i samma hus, men vi har supergott fika nästan alltid på jobbet.

Jag har skrivit det tidigare men det tål att upprepas, att ha bra och härliga arbetskamrater är värt så mycket.

Ulrica sa...

Va... värmer inte kallingarna. Hmm helt klart fel kallingar. Du får inte bara gå på utseende. Snälla kompisar som ger dig skjuts hem:)