onsdag 13 januari 2010

Solskenshistoria i kylan

Det är ett antal gånger som ni har kunnat läsa om restaurangen Phuket House här på bloggen. Idag är det dags igen... med en riktig solskenshistoria.
Kollegan Eva och jag älskar deras genuina thaimat, den gulliga servicen och alla "freebees" vi "stammisar" har fått: allt från smakprover på olika rätter, tepåsar och soppor ja till och med mikrade kanelbullar till efterrätt. Gåvorna överlämnas alltid med ett megasmajl och ett ärligt "tack så mycket, hej då".

T-shirt
När Eva och jag var klar med maten idag dök servitrisen upp med en stor papperskasse. Hon pekade på innehållet - ett antal t-shirts - och bad oss att välja en. Jag valde den ni ser på bilden och tycker den är hur söt som helst. Sedan gick hon.

Batikkjol
Det tog inte många sekunder tills hon studsande kom tillbaks till bordet med ytterligare en kasse. Den innehöll mycket vackra handmålade batikkjolar. Återigen bad hon oss att välja. Då varken Eva eller jag bär kjolar (jag äger inte ens en) så tackade vi artigt nej.
På vägen ut kikade vi in i köket och tackade den gulliga ägaren. Vi fick en bamsekram och ett "tack så mycket, hej då" på köpet.
Om ni har vägen förbi Phuket House på S:t Eriksgatan 124 i Vasastan missa inte att njuta av både mat och gästvänlighet.

19 kommentarer:

Jess sa...

Det verkar som ett jättetrevligt ställe! Vad rar personal! Ska verkligen gå dit där om jag har vägarna förbi!
Det är absolut sådana ställen som man gärna återvänder till! Trevlig personal är nästan det viktigaste, maten får väl komma på första plats!

Lissen sa...

Vilka raringar som jobbar på er Thairestaurang. Att maten är god förstår jag, men att få den här servicen och alltid glada leenden, måste vara ett stort +!

Jag har skrattat åt lilla O, den lilla spjuvern idag. Charmar mej så!
Åt inte Thaimat idag, du skulle nog svimma. Kokt potatis och fiskbullar.

Aha, du kan stängda lock tricket!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

En riktig solskenshistoria och det behövde du kanske i kylan.

Jag måste skriva att de kommer från en kultur där hövlighet, vänlighet och omtanke ingår helt automatiskt. För dem är det naturligt, för oss blir det god service mm.

Vi får tacka för att de finns hos oss (i Sverige).

Jag ska komma ihåg om jag någon gång hamnar i Stockholm med egen tid.

Nina sa...

Tack för trevliga ord att läsa, det bästa som hänt mig idag (eftersom dagen varit hyfsat usel... du vet, som dagar blir ibland).

Sen- GRATTIS, du vann, överlägset på bilduppdraget! Och nu så här i efterhand kan jag erkänna att om jag själv skulle valt veckans bild, hade det blivit din! Tycker den är helläcker!

Gun sa...

Åh vad kul med så gulliga människor! Man vill ju verkligen fortsätta gå dit när man blir så trevligt bemött och till o med får presenter! Otroligt:)

Olga T sa...

Men bastkjolen då....kunde ju blivit ett ämne för ett inlägg på bloggen!!

Stort, stort Grattis till vinsten i Bilduppdraget!!

anne sa...

Ett ställe värt att leta upp med andra ord!

Jag köpte nästan likadana tshirts till ungarna i New Delhi. Det stod India på dem. ;)

Nettan sa...

Så gulligt och så typiskt för det thailändska folket.

När Christer och jag var i Thailand tyckte reseledaren - som var thailänsk - om min klocka så mycket så till slut gav jag henne den. Efter många bugningar, tårar och glädjeskrutt så hjälpte hon oss hela resan sen med vad vi än behövde. Ha ha !
Klockan var en kopia inköpt på hennes eller nått så den var inte värd någonting.
kram

Ulrica sa...

Vilket underbart ställe :) Och snygg t-tröja.

Mrs Bettan sa...

Det hade ju varit hur häftigt som helst att se dej i en batikkjol - det hade ju varit dagens höjdare. Ha, ha.Dessutom hade ju du kunnat dansat i den för din man där hemma. När han är på dåligt humör tar du på dej kjolen - jag kan se hans smile.
Kramis MrsBettan

Em sa...

Vad gulligt! Omtänksamhet glöms lätt bort i dag, tyvärr. Vi måste komma tillbaks till det där tänkandet.
God morgon, roliga damen!!

Malin B sa...

Vilken underbar restaurangägare!!! Jag borde kanske sluta med att ta med mig egen lunch till jobbet och gå och äta på den thailänska restaurangen här på gatan.

Jo, det är olika sorteringar för soporna. Brännbart, metall, plast, pappersförpackningar, tidningar, mörkt glas, ljust glas.
Varje soptunna är delad på mitten med en plastvägg.
Du förstår att jag inte gillade idén från början. ;) Nu går det som smort. Jag har dem ju på hemmaplan men att ta med soporna till en stor insamlingsplats - hujedamej vilket kånkande. Nu pytsar jag ju ut i rätt tunna varje dag. =)

S o F sa...

Wow! Snacka om omtänksam personal. T-shirten var ju riktigt fin.

Förstår att du tycker att jag skall delta i fotouppdraget i helgen. Snö/is borde ju passa mig efter allt mitt fotande ute i kylan. :)

Kan nog hända att det blir nån bild som får vara med...

Ha det gott!

Lissen sa...

Idag äter ni väl på ett annat ställe. Men kan inte tro ni får mer presenter, eller är det så i Stockholm?????

Blev glad när jag fångade lilla O:s leende, en + bonus på dagen.

PRuddan sa...

Tack för ett bra lunchtips! Inte riktigt mina krokar när jag är i huvudstaden, men man kan väl göra en liten utflykt. Det verkar det vara värt!

Em sa...

Du är ett unikum om du inte redan vet det. Du skriver fler kommentarer som är otroligt underhållande och givande och medkännande än vad du själv lägger ut inlägg. Det resulterar i att jag känner att du ger och ger och att om jag skall kunna ge tillbaks så får jag göra så här, för du lägger inte ut något nytt inlägg som jag kan kommentera. Om det var upp till mig så skulle man kunna nominera årets kommentator, och då hade du varit högst upp på min lista. Jag har inte varit med om liknande!!

Petra sa...

Skall verkligen notera detta så skall det testas när jag är i Stockholm! Skall dit imorgon bara över dagen så då hinner jag inte. Men det blir i mars igen lite längre. Kram

anne sa...

Vilken indier var du till idag? Vad åt du? :)

Photos by Storm sa...

Vilket ställe. Jag ska lägga adressen på minnet, tack för tipset/Lis