söndag 4 juni 2023

Skyltsöndag #421

Det är nog tveksamt om jag någonsin kommer att "slå" förra veckans Skyltsöndag, den med benen om ni minns. Men jag måste säga att dagens bidrag faktiskt inte ligger så långt efter. Ja, det beror ju såklart på hur man ser det, men ändå;-) Enjoy!

Mamma Mia är ju en väldigt känd musikal/film, som till och med jag känner till. Så idén att döpa en barnmorskemottagning och barnavårdscentral till samma namn var riktigt, riktigt fyndigt. Men musikalens ”Mamma” stavas med två ”m”. Det gör däremot inte barnavårdscentralens ”Mama” i Täby Centrum. Det där med varumärkesintrång och namnrättigheter är ett kapitel för sig om man säger så. Men visst är loggan söt och jag tror att Susjos kommer att älska den. Hahaha! Prickarna fick man tag på, men inte bokstaven "a":-) Det brukar vara tvärtom;-)Veckans höjdare 1 (i dubbel bemärkelse): Aquadental är en tandläkarmottagning som också är nyinflyttad i Täby Centrum, precis som Mama Mia. Skylten är väl ingenting att hurra för, men kolla ut- eller ska jag säga uppsikten;-)Veckans höjdare 2: Dessa skyltar fick jag av bästisen Yvonne. Tusen tack! Älskar neon-spöket, och det förtydligas i dagsljus med en vanlig skylt. Gissade absolut inte på ett café/lunchställe när jag såg loggan och namnet "Gast", men så coolt. Enligt Yvonne är stället väldigt bra.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

+ 12 den varmaste dagen på länge 😜 det känns inte varmt.
Spöket gillar jag 🤩 inte för att jag skulle ha gissat på resturang eller café med den skylten.
Hur man kan tappa a och ha kvar •• är för mig oförståeligt.
Nu har Elin sex dagar kvar på skolan, sen sommarlov, Elin har fått sommarjobb på fritids (barnomsorgen).
🤗

Guldkryckan sa...

"Uppsikten" där var ju helt underbar, mera sådant.
Dagens bidrag här tycker jag var riktigt fint, som vanligt Bp.

Ha nu en fin söndagskväll.

Äventyret framtiden sa...

Mama Mia är härlig, inbjudande, man vill nästan vara med barn och gå dit...Sara kunde ju hon också vid 90 års ålder så ...tja? 😉 Bevarmigvel, som dansken säger.

Uppsikten tar priset idag. Så fint så fint..
Spökena är ju bara för gulliga, inte skrämmande alls.

LillaSyster sa...

Mmmm vilken uppsikt! Snyggt skyltat BP♡ Antar att du som jag sitter ute och njuter med en bok i kvällssolen och lyssnar till koltrasten.

femfemman sa...

Mama mia var ju häftigt! Men den tiden är förbi.. t.o.m för döttrarna. Hu, vad man blev gammal. Men besök hos den som tappat en a... behövs. God kväll!

Geddfish ♥ sa...

Jag tänker att den skylten med det tappade a:et är en reklamgrej. Man studsar till men hjärnan läser ändå ett Ä. I morgon ska jag besöka tandhygienisten förresten.

Vilken uppsiktsskylt, wow! Snyggt skyltat inalles.
Jag har suttit ute både på balkongen och sen i bersån och lyssnat på poddar.

Susjos sa...

Så kul att se en "Mama Mia" skylt hos dej! Tusen tack för länken ! Ja, Mama Mia är ett numera etablerat företag som funnits sen 1988, och många kollegor har slutat hos oss och gått till Mama Mia, som finns på många ställen, inte bara i Stockholm numera.

Lustigt att prickarna fanns i ä:et men inte a!

Å vilken utsikt, eller jag menar uppsikt, snyggt!

Neonspöket är ju hur söt som helst, ska genast kolla in länken!
Tack för att du fortsätter förvalta Pumitas skyltsöndag!
Kram!

byblixtra sa...

Fin skylt och som du skriver, fyndigt namn till barnmoskemottagningen.
A:et har kanske ramlat ner och lämnat prickarna hängandes i luften. :-)
Häftig bild över Aquadentals fasad.
ÅH, gillar verkligen Gasts logga. Båda är skyltarna är fina.

Paula sa...

Vilken söt GAST! jag tycker han påminner om skalet på en knäckt ägghalva! Man måste sticka ut för att synas o där har de lyckats tycker jag.
Täby Centrum måste få en eloge för att de lyckas får företag att etablera sig i dessa tider.Jag trodde filmen stavade med ett m, där ser man så fel man kan ha...
Inga trista skyltar hos dig, uppsikten var häftig, kan man klättra där tro?

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Igen! Vad gäller "Mama Mia" så finns de här på Söder och lite varstans i stan. Uppenbarligen går de bra om firman utökar.
Att ett "a" försvinner kan ju hända. Eller också kom det aldrig dit. Aquadental finns ju också lite varstans och säkert har de också många besökare och utvecklar sina lokaler. Bra så. Och visst är uppsikten bra.
Neonspöket fastnade jag också för - Men har inte sett skylten till Gast live men är jag i trakten av Rådmansgatan ska jag titta extra. Och är stället bra ska jag titta noga.

KajsaLisa sa...

Ha ha, det är givetvis engelsk mammastavning, då spar man ett m och m kostar pengar, glöm inte det :)
Man ser märket efter Äet någon har snott det. Tänk på att i det här landet har vi gott om Ä medan andra länder inte har några alls.
Länkar upp dig nu.

Åke sa...

Mamma Mia ja... jag sa då jag såg filmen första gången: Björn & Benny gjorde musiken efter filmen :) Läcker logga på läkarmottagningen, snyggt med 4 hjärtan... men men Ä:et ja... en gåta :) Utsikten ja, suveränt, bjuder du på från nästa håll i framtiden ;) Neonskylten var toppen :)

christian sa...

Riktigt fin logga den första, mjuk å inbjudande å toppennamn som passar perfekt till verksamheten!
Har de tappat bokstaven eller är det som här i Örebro att man ska gissa sig till ordet med hjälp av enbart prickar?
Uppsikten var mycket häftig liksom spökena, tänk att det finns skyltleverantörer lite överallt....

Ha en fin vecka!

Anki sa...

Snyggt skyltat som alltid! Gillar Gasten mest!