onsdag 21 juni 2023

Onsdagsmix

Tack för bilden Yvonne!
Ångrar nästan att jag tittade på gårdagens fotbollsmatch Österrike-Sverige (2-0). Erik Niva är som vanligt klockren i sin analys här. Killen är nog den bästa fotbollsskribenten som Sverige kan uppbringa, enligt mig alltså. I och med förlusten med 2-0 kan vi nog avskriva Sverige från EM 2024. Synd. Laget är inte bättre just nu. Dessutom blev jag bestulen på lite ”studiobråk” mellan förbundskaptenen Janne Andersson och expertkommentatorn Bojan Djordjic också;-)

Notar
Efter den bedrövliga matchen kunde jag åtminstone glädja mig åt varmluftsballong #2 som flög över mitt bostadsområde den här sommaren. Notar är en av Sveriges med fashionabla fastighetsmäklare, så…
Skogskyrkogården
Bästisen Yvonne var på begravning av en före detta kollega på Skogskyrkogården idag. Världsarvet är en av de vackraste platserna i Stockholm enligt mig. Personligen har jag bara varit där en gång, så jag var väldigt tacksam att få lite nya bilder Från Skogskyrkogården. Tusen tack!

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Fina näckrosor och du bor verkligen på första parkett för att se de maffig luftballongerna!
Lite mer regn nu i eftermiddag =)

Geddfish ♥ sa...

Håller med, du bor vackert!
Skogskyrkogården är vacker. En liknande har vi i Lidköping också. Det ska vara en oas,
Såg att du fått 1-årsvaccindroppet. Skönt att ha det gjort och slippa den där veckotabletten som ska intas stående i 30 minuter.

Svar: Nej, jag totalvägrar dessa hemska stentrappor med påbyggda skarpa upphöjda stenar, utan ledstång, överallt. En sån finns i nästa hus och just den snubblade jag ju i. Trauma, säger jag bara.

Susjos sa...

Jag såg faktiskt delar av andra halvlek igår, och precis som du skrev så berättade min man att vår målvakt redan hade räddat en massa skott på mål i första halvlek. Å jag håller med dig, Sverige spelade inte speciellt bra...synd!
En tjusig luftballong, och just Notar var mäklaren som vi köpte vår lägenhet genom, och de hjälpte oss att sälja radhuset i Rotebro också!
Har faktiskt inte varit på Skogskyrkogården söder om stan, men sett bilder därifrån, nu fick jag se några fler! Tack BP och Yvonne!
Ha en fin kväll, hoppas blåmärket på armen/ handleden ser bättre ut idag, och att du mår bra!
Kram

nalta norrland sa...

Varit ute och slagits med myggjävlarna 🦟 eller jag planterade två små rosenbuskar och under tiden blev jag så omsvärmad 😅 glad är jag att jag icke får kliande myggbett ☺️
Fin kyrkogård 🤩
En kyrkogård ska ju kännas ”välkomnande” för de levande som söker sig dit, besökare.
Jag såg på nyheterna att någon stulit dopfunten i Fatmomakke kyrka. Otroligt onödigt.
🤗

Susjos sa...

Jag igen , visst är vi omplåstrade båda två idag! Jag får skavsår på mina nyckelben av min sportbehå som skaver när jag springer, men med lite kirurgtejp på så slipper jag skavsår, haha!

Musikanta sa...

Läste ditt tidigare inlägg och hoppas nu du inte har några biverkningar av droppet. Man ska naturligtvis pröva allt som gör att man mår bättre så småningom.
Evig tur att jag inte är fotbollsfantast. Men jag ser (nästan) alla matcher när det är OS och VM.
Krya på dig önskar
Ingrid

Ditte sa...

Vad gäller fotbollen så var det ju illa. Kanske dags att byta tränare och förbundskapten. Att röra på sig är ju viktigt när det gäller fotboll och det är ju heller ingen bedömningssport.
Här såg vi fem ballonger i går och en var också från Notar. Men ballongerna är färre i år än tidigare.
Skogskyrkogården är verkligen vacker, ett världsarv. Och här kan en lätt spendera en dag. Fina v´bilder från Yvonne.
Gjorde ett besök här förr förra våren och det var väldigt givande. givande; https://dittemitti.se/skogskyrkogarden-ett-varldsarv-i-sodra-stockholm/
PS Hoppas du ännu inte fått några biverkningar av droppet.


Ditte sa...

https://dittemitti.se/skogskyrkogarden-ett-varldsarv-i-sodra-stockholm/

femfemman sa...

Analysera det laget var ju inte så svårt. Det var sämre än motståndaren. Men frågan är... och där frågar jag experter... Är det dags att byta förbundskapten? God torsdag!

christian sa...

Fina bilder (mäktigt kors!), är mäklarna med i ballongen eller fegar de?
Första bilden är mycket rolig!

Anki sa...

Häftigt att luftballongerna så ofta har sin väg utanför ditt hus!
Ett mäktigt kors där på Skogskyrkogården ... och vackra näckrosor1
Fotbollen tittade jag inte på, men lyssnade en stund på radion, men sen somnade jag ... och det var nog lika bra!

Guldkryckan sa...

Älskar ju verkligen att kika på de där ballongerna, ibland är det ju på gränsen att de störtar, hade en på torget för många år sedan som var nära att bli ett med asfalten....kusligt.

Begravning får man ju gå på ibland,fina miljöer där men sorgligt, det är ju som det är, vi ska ju alla gå den vägen.

Vi har pratat med barnen här om hur vi vill ha det nu, innan det är försent, skönt att ha det avklarat.

Ha en fin kväll Bp.

Annika sa...

Det är ju verkligen något speciellt när luftballonger svävar över ens hus. Minns det från när jag bodde hemma i Sthlm.
Förr ville jag åka en sådan, nu tror jag inte jag skule våga längre.

Skogskyrkogården, ska faktiskt ta och besöka den när jag kommer hem senare i sommar. Ja det ska jag, det var så länge sen jag var där och det ÄR en mycket speciell plats. Så fin.

Önskar dig en fin midsommar!

Carita sa...

Där tycks ha kommit något "sex-spam" genom ditt filter under det här inlägget. Sällsynt med sånt, har inte sett det förr hos dig.

Angående EM, förvånar mig stort att Sverige inte spelat bättre. Hoppas förstås att Finland kommer med, och Danmark fastän landet är i samma grupp som vi (vi vill ju avancera direkt). SKulle gärna se Sverige där också 2024.

Klimakteriehäxan sa...

Skogskyrkogården är väl värd att besöka. De har utmärkta guider som kan berätta massor om upphovsmännen etc. Rekommenderas!