måndag 29 november 2021

Glad måndag

Tycker det var en rätt så glad måndag idag. Eller så bra dagen nu kan bli vid 6 minusgrader. Både igår och idag försökte solen att tränga fram bland molntäcket, och den lyckades faktiskt ganska bra med det. Är faktiskt glad att årets november med bara en dag kvar var en av de soligaste jag kan minnas.

En glad bildkavalkad
Igår klockan 12 tändes julgranen på innergården, jag menar i parken. HSB bjöd på glögg och mingel. Granen är finare i år än ifjol, framförallt är den rak den här gången;-)

Vi har bott i området sedan 1981, så vi vet på ett ungefär hur det ser ut kring jul här. Men kolla! I år blev vi överraskade av ett ”lysande träd" för första gången någonsin. Trädet är ju inte litet precis utan når upp till femte våningen. Det måste ha varit lite pyssel med att klä det med ljusslingan. Men så dom lyckades:-) Eloge!

Den här fulsöta snögubben känner mina trogna läsare troligen igen. Han får vara med i år också som bevis på att julpynt faktiskt kan vara minimalistisk;-) Han vänder ryggen till, då han vaktar över parkeringsplatsen. Så här ser han ut framifrån. I år står han på tre böcker, bland annat Maria Adolfssons ”Stormvarning”.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Fint med jättegran i er PARK!
Kallt men vackert idag. Blev inkallad till jobb, men hann ändå med en liten runda i det kalla, men sköna vädret medan det fanns lite sol kvar.
Glad måndag!

LillaSyster sa...

Jag bara älskar snögubbar =) Soligt och fint idag, men iiiskallt -7 nästan hela dagen och ishavsvindar på det.

Geddfish ♥ sa...

Soligt och 6 minus idag. Jag har traskat fram och tillbaka, lite hit och dit olika ärenden jobb. Men en glad dag. Nu förbereder jag mig mentalt för en kall cykeltur.

Vilken fin park ni har och så vacker julgran! Snyggt!

christian sa...

Ljuvligt med gran på innergården, våran kom också upp i veckan, det lyser upp både omgivningen å hjärtat!
Förvånar mig att du som brukar ha koll på det mesta missat när de satte uppljusslinga i trädet!

nalta norrland sa...

Minus 12.
Mindre kallt än tidigare.
Högsta elpriset på många år.
Hos oss icke nån Glad Måndag.
Deprimerad.
Känner mig mest bara ledsen.
Elin hemma från skolan på grund av en nerv i kläm och armen blev lila… hon blev skickad från skolan till sjukstugan, J följde.
Dagens besök hos fysioterapeut blev en rejäl käftsmäll.
🤗

Ditte sa...

Är helt med dig på att "less is more" när det kommer till det juliga hemma. Gillar verkligen din snögubbe.
Trevligt initiativ av HSB att bjuda in till glögg i "Parken". Kommer närmast att tänka på en gammaldags folkpark här när jag hör ordet. Fin och rak gran är bra jobbat.. Likaså att det höga trädet fått en belysning. Undrar just hur man fick dit den. Tror dock inte att någon klättrade upp med den.
Så visst blev det en bra måndag. Här också- Har jag haft det riktigt glatt med trevlig och god träff med vänner och en hel del bokprat.

KajsaLisa sa...

Vad kul, du verkar ha den mest intressanta innergården i hela Sverige, det händer saker hela tiden.

Ama de casa sa...

Både granen och det slingade trädet är jättefina! Konstigt att du missade när slingorna sattes upp, du brukar ju ha full koll på er park :-)

Snögubben är så himla fin han med! Jag har också en snögubbe fast han bor ute på terrassen. Han har varit ute och "vandrat" en del, för även om vi har haft soligt på sistone så har det blåst en hel del emellanåt och då tar han sina turer över golvet där ute :-D Javisstja. Sen har jag ju snögubbarna Sixten och Signe som står i lä på TV-bänken här inne.

Vi har lite olika åsikter du och jag när det kommer till hur man går all-in med julen på hemmaplan :-D

Anki sa...

Så fint på er innergård, eller park - kanske ändringen till park gav er det ljusklädda trädet! :)
Kall morgon här idag -14,5 - nu bara -10 och sol :)

Gunnel sa...

Mysigt med en gran i "parken". Det upplysta trädet är tjusigt, men jag är också imponerad av att de har fått dit ljusslingan. Blir kanske svårare att nysta tillbaka den. Ha en fin sista novemberdag.

Annika sa...

ÅH vad härligt att du ser julgranen från din lgh!!
OCH att man snor in andra träd med ljusslingor. Det ger en sådan otroligt fin effekt.
OH my, jag är more is more, men det vet du!
Vi är verkligen olika i juletid, men det är bara kul!!

Susjos sa...

Så fin gran ni fick i år! Å hela trädet med ljusslingan, snyggt!
Tror mej känna igen snögubben ;-)

Freedomtravel sa...

Älskar all belysning i mörka november! Är lite dåliga på att sätta upp belysning själva, så lever lite på andra fantastiska människor som smyckar men ... ok, lite belysning på husbåten kan vi tända ;)

Paula Merio sa...

Det är så kul att vi bloggar med olika stil. Nu menar jag så här. Du skriver först en förklaring till fotot, under texten visar du fotot. Jag gör tvärtom. Visar först ett foto och förklarar under bilden,
Det har ju ingen som helst betydelse, utom, idag när jag läste din blogg så tittade jag på den ståtliga julgranen o läste samtidigt om ett "lysande träd" och fattade nada! Först när jag scrollade nedåt begrep jag...haha
Tycker er gran är supermaffig! Men varför tända den klockan tolv när det är som ljusast på dagen?

Carita Liljendahl sa...

Riktigt mysigt med granen där och allt folk som samlats i fina Grindtorp!