torsdag 11 november 2021

Tråktorsdag

Idag är det ingen tvekan – det var/är en riktig Tråktorsdag. Och det inte bara vädermässigt.

Oljud
Igår visade jag ju bilder från pågående arbeten på innergården. Jo, de pågår än och en ”liten” scenförändring har skett idag. (Se bildbevis.) Om ni tycker att vyn är tråkig så håller jag helt med, men ännu tråkigare är att de börjar med vad de nu håller på med klockan 07:00 på morgonen. Lägg därtill att grannen håller på att byta ut hela köket och borrningarna även de börjar "mitt i natten" så...

Konstverk
Att kalla byggnaden där Täbys huvudbibliotek, fritidsgårdenEsplanad och min husläkarmottagning ligger för Kulturhus är att ta i måste jag säga. Men det låter ju rätt snofsigt om man tillfälligt får ställa ut ett konstverk i bibliotekets entré. Vet inte vad jag ska tycka om konstverket ”OnlineArmour” som skapats av Veronica Brovall. Tråkigt eller succé? Det enda jag kan säga är att jag tänkte på Paulas Daniel när jag såg tungan;-)

Vaccination mot influensa
Trodde inte mina ögon när jag såg ett av väntrummen hos min husläkarmottagning. Halva Täbys befolkning över 65 satt eller stod där och väntade på att vaccineras mot influensa, ta tredje sprutan mot Covid-19 eller både och. Att tala om för gamlingar att inte komma minst en halvtimme före bokad tid och köa är inte värt mödan. Så tråkigt, då jag tänkte på vilken perfekt grogrund ett väntrum är för att smittas av Covid-19 eller flunsan. 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS1. Nu hoppas jag bara att torsdagen inte blir ännu tråkigare och att Sverige vinner mot Georgien ikväll. DS1.

PS2. Japp, torsdagen blev absolut ännu tråkigare. 0-2 mot Georgien sved efter så många målchanser av Sverige i första halvleken. Å att en 40-årig Zlatan var en av de bättre svenska spelarna gjorde inte saken bättre. Tråkigt - absolut!!! DS2.

17 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Så tråkigt med halva väntrummet fullt av väntande sprutmänniskor! Så får man in Mente göra här i stan, här är bokade tider och insläpp. Men folk är väl hysteriska.

Tråkigt att du fått oljud på innergården. Du kan ju liiite tänka på mig, som klagat. Folk som byter kök på dagen och EPA på nätterna. Fast EPA har lugnat sig betydligt.

En bra dag här, sol och blå himmel! Ha det gott!

femfemman sa...

Lagom glest igår på vaccination i glesbygd. Men vaccinationen skedde i ett hörn av rummet, inför öppen ridå. Bra egentligen, ingen behöver ju dölja sin överarmar.
Har kollat "Den osannolike mördaren" på Netflix. Serien om Skandiamannen och Palmemordet. Engström bodde i Täby. Funderade på om det var ert hus han bodde i efter skilsmässan. Såg ut så på filmen... Vilken ju absolut kan ljuga. Bra serie... man blir bara så förbaskad på utredningsarbetet!
Kan väl inte vara nån tråkig torsdag flr dej... fotboll hela kvällen!

LillaSyster sa...

Det ser mörkt ut för en seger....

Ditte sa...

TYvärr var det ju en rejäl förlust idag mot Georgien så dagen/kvällen blev absolut inte piggare av det. Och en rejäl tråkig torsdag förstår jag att du haft. Mycket buller hos dig. Och från olika håll. Illa! Begreppet Kulturhus numer är inte som det var . Visserligen kan väl bibliotek räknas dit men resten. Skrattar gott åt jämförelsen av tungor. Kan nog inte av bilden att döma tycka det hela tilltalar mig direkt.
Oj, sicken trängsel. Att folk inte kan tänka på egen hand vad som är lämpligt. Men har sett det lite varstans. Verkligen tråkigt.
Är hemma nu så det är i alla fall inte tråkigt.

Klimakteriehäxan sa...

Inte ett konstverk direkt i min smak.
Men inte missade jag Zlatan-boken, hur kunde du missa det??? :-D

Susjos sa...

Trist med allt oljud hemma hos dig! Här på GC förvånar jag mej själv att stiga upp i ottan, men det är perfekt med lite träning på morgonen så har man hela dagen fri att göra vad man vill, och inte vill man ligga och sova bort dagarna på semestern, jag som verkligen suktar efter ljuset nu! ( fast sova i solstolen funkar bra, hihi)
Jo, vi såg matchen också…sååå trist att de förlorade!
På söndag undrar man hur de ska gå mot Spanien?
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Vaddå "innergård"? Är det inte en park du har utanför balkongen nuförtiden? ;-)
Tack och lov verkar dom vara klara med jobbet i trappuppgången till grannhuset nu. Inte för att jag skulle ha hört det ändå härifrån Cartagena, men ändå :-D

När vi vaccinerade oss var det stor uppstyrning av hur många som fick komma in i lokalen samtidigt så att säkert avstånd kunde hållas. Hur det är nu vet jag inte, många restriktioner har ju släppts även här...

Trist att Sverige åkte på däng. Jag såg dock inte matchen, hade annat för mig :-)

Anki sa...

Tråkigt eller inte med parkjobbarna, men du har ju något att titta på i alla fall.
Konstverket är inte alls i min smak - inte alls faktiskt!
Jag såg inte matchen, men tycker förstås det var synd att Sverige fick stryk.
Hoppas denna dag blir bättre i Täby - i Finspång skiner solen! :)

christian sa...

Jobbigt å va` panschis 'när man inte få sova . . . :)
"Konstverket" är mest konstigt . . .
Kanske kanske kanske . . . hände det nåt med laget (se Isak) när Zlatan kom åter . . . därmed inget ont sagt om honom . . .

Åke sa...

Inget att orda om fotbollstävlingen, den som gör flest mål vinner alltid. Konstverket: Det där ser ut som en gammal skivkvarn vi hade fyra stycken utav på mitt för förra jobb och då menar jag att skroten hade havererat. Den påminner starkt om den, det brukade ta 3 dygn att renovera skiten. Vi möttes när vi löste av varandra vid stämpelklockan efter man jobbat i 24 timmar. Hej hej sa man bara och bet ihop. Samma nyans också.

nalta norrland sa...

Zlatan levererade inte ⚽️
Orkade inte lyssna när ? förklarade varför 🇸🇪 inte vann matchen.
Tråkig torsdag… oerhört trist att bli väckt mitt i natten, sånt ogillas 👎 visserligen förstår jag att om hantverkare skulle börja jobba när min dag börjar hann de inte med mycket 😜 men lite lugnare start med tystare moment tills framemot 9 borde väl vara en självklarhet.
Min mor ska ta både förkylnings vaccin och tredje dosen covid19 vaccin samtidigt vilket jag trodde man inte gjorde.
Nu ska jag strax dejta min doktor 🥼
🤗

Annika sa...

Nädu, det där konstverket är verkligen inget för mig.
Phew ...
Ehhh ... nej :-D

USCH för borrande och oljud i svinottan, inte kul.
ALLS.

Japp, man kan lugnt ta vaccinen på samma gång, både flunsan och boostern. Har redan tagit flunsan, tar boostern på torsdag.
MEN nej, inte bra med packade väntrum. Fattar inte ...

KajsaLisa sa...

Lite avis på din innergård, du behöver bara titta ut genom fönstret så händer det en massa. Om grannen börjar borra vid midnatt så lär han sova rätt bra runt åtta, det är då du skall ringa på och skälla ut honom :)
Jättehäftigt konstverk.
Jag tror inte dom andra vågar röra bollen, det är väl Zlatans.
Tack för länken.

Stefan Karlsson sa...

"Tråktorsdagen" fick sitt crescendo strax innan 20:00 och gjorde så att fredagsglädjen fick smolk i bägaren.
Usel insats!!!!

Freedomtravel sa...

Konstigt med trånga väntrum faktiskt, det borde ju finnas rutiner vid det här laget. När jag vaccinerade mig var det strikt 2-metersavstånd ...

Carita Liljendahl sa...

Det var ju utan vidare ett annorlunda konstverk... Vet inte heller vad jag ska tycka om det. Modernt? Javisst, men...
Annars härligt med dina bilder från Täby <3

byblixtra sa...

Det var ett udda konstverk och nja, något kulturhus är det då inte om man bara kan ställa ut konst i bibliotekets entré. ;-) Men då är det väl biblioteket som står för kulturen.