tisdag 30 november 2021

Weekly photo challenge: Vecka 47 – ”Kamma”

Mattias Falck och Kristian Karlsson vann guld på bordtennis-VM i Houston. Stort GRATTIS. Foto: Aftonbladet.

Då jag inte äger en kam för att kamma håret med, är det lite svårt att illustrera temat med en hårborste. För med den borstar man ju håret;-) Men det blev ändå lätt för mig att välja text och bilder. För det hände ju lite igår där olika idrottare kammade hem medaljer och guldbollar. Enjoy!

Seger i dubbel
Mattias Falck och Kristian Karlsson kammade hem dubbelfinalen i bordtennis-VM. Första vinsten på 30(!) år. Överraskningen Truls Möregårdh kammade hem silvret. Den 19-åriga killen är i Jan-Ove Waldner klass:-)
19-åriga Truls Möregårdh kammade hem ett helt otippat silver på bordtennis-VM. Foto: Aftonbladet,

Vem kammar hem segern i Allsvenskan?
Efter gårdagens 4-2 seger av AIK mot Elfsborg lever Allsvenskan i högsta grad. Men som Hammarby-fan kan man liksom inte hålla tummarna för AIK. Sorry. Hoppas Malmö tar hem guldet. Laget kammade ju hem segern också ifjol men skämde ut sig totalt i Champions League i år. Spelarna har kanske lärt sig att det inte är samma sak att möta Varberg och Chelsea. 

Ballon d’Or
Guldbollen för världens bästa kvinnliga och manliga fotbollsspelare delades ut i Paris igår. En tjej som jag aldrig hört talas om Barcelonaspelaren Alexia Putellas  kammade hem Guldbollen på damsidan.

Alexia Putellas till vardags i Barcelona vann guldbollen för kvinnliga fotbollsspelare. Foto: Getty Images.
Messi vann sin sjunde(!!!) guldboll. Jaha! Som plåster på såret att bli borttvingad från sitt älskade Barcelona och att hans Argentina ju faktiskt vann Copa América så förtjänar han nog guldbollen. Större delen av fotbollsvärlden håller inte med mig. Här, här och här kan ni kolla galan. Det  underlättar om ni kan spanska och franska;-) Speakern i sista länken pratar engelska och förklarar varför Messi vann utmärkelsen. Rätt intressant faktiskt.

Messi - ett väldigt  omstritt val. Många ville att Robert Lewandowski skulle kamma hem guldbollen. Foto: UEFA.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till "kamma" hittar ni här.

15 kommentarer:

Susjos sa...

Här har du verkligen kammat hem en hel del fotbollsbilder, ja idrottsbilder är det ju, stort grattis till medaljer i pingis och guldbollar till både tjej och kille! Snyggt kammat BP!
Ha en fin kväll!

Stefan Karlsson sa...

Så jäkla kul för svensk bordtennis. Det var ett tag sedan Sverige var en världsnation, men nu hoppas jag att vi är på väg igen.
Ikväll spelar damlandslaget i fotboll, som imponerar utan några av de bästa tjejerna.

nalta norrland sa...

Såg Du Truls pingisracket? Det var ju en ny uppfinning 👍
Ny regering och kvinnlig statsminister 👍 frågan är ju för hur länge? Jag gillar ju att Sverige fått sin första kvinnliga statsminister 🥳 det var liksom på tiden att en kvinna kammade hem den titeln 😃
Nu har jag gnällt klart 😅
I morgon blir det bara att kriga vidare och inbillningsfrisk är målet.
🤗

LillaSyster sa...

Snyggt tolkat och klart att bollar stod i centrum när du tog dig an veckans utmaning. =) Burr så kallt det är...jag är helt botten frusen efter att ha gått ut från jobbet och till bilen - men himla tacksam över att jag inte skulle gå eller cykla hem i kylan.

Ditte sa...

Jättebra tolkning! Instämmer helt i att det var svårt att tolka verbet kamma. Men du fick verkligen till det.
Följde också pingisen. Och idrott roar oss båda. Läckert med denna dubbelfinal vinst. Såg att även kineserna gratulerade till detta. Kul! Roligt nu att Truls Möregårdh kan komma upp i Waldners klass. Ham är ju fortfarande, efter alla dessa år, väldigt populär i Kina.( Hade möjligheten att träffa honom där då han ägde en restaurang och var flitig besökare på några klubbar vi var på.)
Allsvenskan? Vet att barnbarnet Max är nöjd med AIK:s chanser. Och som gammal Solnabo så ger jag en röst till AIK. Hammarby är ju liksom ute. Visst är Messi bra men man kan helt klart tycka olika. Har läst just det.Lyssnade på din länk och franska kan jag bra och lite spanska förstår jag.

Geddfish ♥ sa...

Jättebra tolkning av ordet kamma. Sen kan jag nuförtiden noll om sport och idrott men jag förstår din tolkning ändå.
Jag har inte kammat hem något idag, ingen lotterivinst på gratislotten. Jag bara kammade håret och frös i kylan ute det lilla jag gick från dörr till bildörr osv.
Trevlig kväll!

Paula Merio sa...

Jag hörde på radion om medaljregnet, så himla kul att Sverige kammade hem så många segrar! Och perfekt illustration till veckotemat!

Klimakteriehäxan sa...

Det var verkligen ett härligt idrottsdygn!!!

Anki sa...

Snyggt jobbat av dig som fixade detta inlägg - och snyggt jobbat av alla som kammat hem olika vinster!

Ama de casa sa...

Snygg tolkning med en tydlig röd tråd :-) Fast lite förvånad blev jag över att det fanns en fotbollsspelare (som förmodligen är rätt duktig ;-) ) som du INTE hade hört talas om :-)
Messi hade till och med jag koll på, men hästlängder från den koll du har på honom :-D

Gunnel sa...

Att "kamma hem" var ett uttryck som passade dig som är så sportintresserad. Jag kände bara igen Messi av alla personer på bilderna. Ha en bra början på december.

Violen sa...

Jättebra tolkning , aktuell och med fina bilder! Imponerande med silvermedaljen till bordtenniskillen, han är säkert ett framtidslöfte.
Ha det gott!

Annika sa...

Men det var väl en utmärkt tolking på temat.
Kam ja, det är verkligen sällan jag använder kam numera.
Förr använde jag det jämt. Haha, minns du kammen i bakfickan som var SÅ viktig på 70-talet!!
OCh du kan sport!!!
:-)

Stare Ström sa...

Här kammade du hem en hel massa!

KajsaLisa sa...

Bra att du sprider det, även om jag är ointresserad av sport är det bra att bordtennis där svenskarna är i världsklass och damfotbollen får lite uppmärksamhet.