måndag 1 november 2021

Glad måndag

Blommande tusenskönor den 1 november 2021. Det är Yvonne som visste vad det är för blomma;-)

En liten fulsöt spindel upptäckt söder om stan.

Nästan lite sommarfeeling här. Inomhusgolf i Täby Centrum är förvånansvärt poppis. Trodde aldrig att företaget skulle överleva i mera än ett år, men det har det gjort. Bra där!


Kan inte minnas att jag någonsin välkomnade november månad. Men idag gjorde jag faktiskt det. För ovanlighetens skull sken nämligen solen från en klarblå himmel, något som händer ytterst sällan i november. Dessutom var det 12 grader varmt. Nej, jag klagar inte utan är riktigt glad:-) 

COP26
Det har väl inte undgått någon att världens mäktigaste regeringschefer samlades i Glasgow idag. Toppmötet är den 26:e klimatkonferensen som FN håller i. COP betyder förresten inte polis (good cop, bad cop ni vet) utan ”Conference Of the Parties”. Öppningsceremonin inleddes med en kvinnlig säckpipare som inte blåste i pipan, men den lät ändå, pipan alltså. Mystiskt! Glädjande nog var det ett väldigt kort framträdande. 

Bla, bla, bla
När Boris Johnson välkomnade gästerna med att hylla/jämföra klimatkrisen med James Bond  ”räddningsaktioner” och sedan bla-bla-bla:ade à la Greta var jag väldigt glad att jag hade en avstängningsknapp på tv:n;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

PS. Bilderna är dagsfärska och gör mig glad. De första två är tagna av bästisen Yvonne. Sista bilden är min egen. DS. 

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Underbart när solen visar sig och blommor är aldrig fel. Håller med fulsöt spindel =)
Ha en fortsatt glad måndag!

Ditte sa...

Kul att du också hade med blommande tusenskönor idag. Märkligt att så mycket fortfarande blommar. Men jag gillar det. Lite vårkänsla trots november idag gjorde entré.
Spindeln var ju riktigt söt och väldigt charmig. Kunde påminna även om en bläckfisk.
Kul med inomhusgolfen och har förstått att den blivit populär på olika ställen i huvudstadstrakten. Kanske andra företag.
Och fint väder både igår och idag piggar ju upp. Dessutom blommor.
Instämmer helt i att en avstängningsknapp på teven är viktig . Kände som du.

femfemman sa...

Glad blir man åt blommor första november. Bella Bellis bellis.
Orkar inte lyssna på babbel från högdjur.
Kollar på Värnamo- AFC.... Ser it att bli stort jubel ililla Värnamo i kväll. Allsvenskan nästa. Lycka för den som aldrig kommit dit... men levererat ett stall duktiga killar dit... och till landslaget.
Glad måndagskväll!//Anna-Lena

Geddfish ♥ sa...

Bästisens foton gjorde mig glad! Förstår att du blev glad över solen. Här var den i gömmo och jag fick lov att cykla iväg i duggregn och mörker i kväll. Ingen hit, men det var härligt att få sjunga.
Glad måndag!

Emma, Sol som sol? sa...

Vi hade också strålande väder med 26 grader, inte illa! Fast jag satt ju inne och jobbade men härligt när man har paus.

Roligt när butiker klarar sig även om man själv är ointresserad av innehållet.

Klimakteriehäxan sa...

Blommande tusensköna i november är fel men fint! Såg just ett gäng violer som blommade energiskt, utan att bry sig om almanackan ett enda dugg.
Men på mig (och violerna) har det regnat i dag.

KajsaLisa sa...

Indoor golf finns på fler ställen har jag sett, då slipper man ju ploga banorna. Jag trodde det var en prästkrage, läcker spindel.

Monica sa...

Visst är det härligt att det blommar fortfarande
min gula ros har både blommor och knopp.
Lite otäckt när folk leker gud pratar om jordens
undergång och tror att dom kan ändra klimatet.
Trodde aldrig jag skulle sluta titta på nyheterna
på TV men det har jag gjort, bara en massa flum och
man vill göra oss till könslösa varelser(HEN)
Ha det bra :)

Ama de casa sa...

Härligt att du fick en sån fin inledning av november - hoppas det fortsätter så!

Säckpipa är ett gräsligt instrument... Men håller dom till i Skottland så är det ju inte direkt oväntat. Jag tror man blåser upp den där säcken och klämmer sen på den för att få fram oljudet. Sen behöver man fylla på med luft när luften börjar sina i säcken. Eftersom det - tack och lov - var ett kort framträdande så räckte säkert luften som hon hade fyllt den med innan hon började. (Det där var en Amalys som kanske inte stämmer, hon kan ju också ha spelat playback? ;-) ).

christian sa...

Fina höstbilder . . . visst är det väl härligt att fota den här årstiden!

nalta norrland sa...

Spindeln 🕷 så läcker 😋 måste väl vara halloween pynt 🤔
Tusenskönor som blommar i november 🤩
Idag är jag trött 😴 men jämfört ned hur jag var igår eftermiddag när vi kommit hem från Lycksele så är jag nästan pigg 😜 jag lade mig redan kl 15, klev visserligen upp ett par timmar senare å satt/låg i soffan i tv-rummet fram till 20.30 men sen var det säng säng sova sova fram till kl 12 då hundarna väckte mig.
Ha en fin tisdag 🤗

Annika sa...

Vilken SÖT spindel du hittade.
Måste vara en liten kvarglömd Halloweenspindel.

Tycker mest det är otäckt med sådant som inte ska blomma nu men som gör det.
Nej, känns inte helt OK.

Indoor golf har vi här också, har dock aldrig varit där. Spelar ju inte ens på den riktiga bana jag har utanför mitt hus hehe.
Ha en fin tisdag!!

Paula Merio sa...

Jag såg inte invigningen av mötet men däremot såg jag fruktansvärda bilder på skövlingen av urskogarna. Det visste jag ju redan, men lyssnade häpen också till hur korrupt hela systemet är. Då stängde jag av, innan jag fick en propp ! Ibland känner man sig verkligen liten och maktlös. Jag har också sett en blomma, en liten rackarns lupin som ville upp mot himlen