fredag 19 november 2021

Fem en fredag: Vecka 46 – ”Riktning”

Dagens himmel över Täby klockan 15:30.

Upphetsande?! Inte direkt, men idag hade julbelysningen inne i Täby Centrum tänts.

Så tråkigt ser det ut inne i en laserskrivare. Men tonerkassetten är bytt i alla fall. Bildbevis på svaret på fråga 2.


1. Vad är något du kommit över?
Fysiska begränsningar som man får på köpet när man blir äldre. Den insikten var tufft att kommer över kan jag säga;-) 

2. Vad har du precis avklarat?
För en kvart sedan klarade jag av att byta tonerkassett på vår Samsung laserskrivare utan hjälp. Klapp på axeln här;-) Testade med en utskrift och den blev perfekt:-) 

3. När gjorde du senast ett avsteg?
Har lärt mig (den hårda vägen) att låta bli göra avsteg när det gäller kvalitet på varor. Kläder och glasögon är typexempel på det. Lågpriskedjor är visserligen billigare, men dyrare i längden, då kvalitén är sämre. Så jag kan nog inte minnas när jag senast gjorde ett avsteg. 

4. Vad har du på gång?
Middagen, som kommer att bestå av sushi. 

5. När läste du senast en vägbeskrivning?
Det gör jag faktiskt rätt ofta i Google Maps och/eller hitta.se. Senast det hände var igår faktiskt. Tycker sånt är hur roligt som helst. Gillar street view skarpt:-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vägbeskrivning och avstånd mellan två platser kan jag kolla ett par gånger i veckan 😃
Vår middag kom från korvmojjen- J & Elin var i väg å beställde/hämtade hem maten.
Här har ljusen börja tändas runt om samhället men inte det som köpmannaföreningen brukar fixa.
Med åldern kommer klokhet 😜 eller erfarenhet 👍
Efter mitt uppvaknande mitt på dan har jag tagit det bara lugnt då jag mår sämre idag… huvudvärk och ont vänster bihåla samt att vänster öga rinner och är irriterat, yes nytt fel 😑
🤗

Hanneles bokparadis sa...

tycker inte man alltid får bättre kvalitet bara för att man betalar mer... Någon skrivare har vi inte haft på flera år; försöker ha papperslöst, e-räkningar i mappar i datorn... eller ha dem kvar i banken... ha en bra fredag!

Susjos sa...

Just ja, fem en fredag idag, tror inte att jag hinner med det, vår sista kväll i PUerto Rico, men vi får väl se!
Google Maps är suverän, kolar den väldigt ofta, just hur långt det är mellan två ställen, och som du skrev street view, fantastiskt! Har kollat upp hur det ser ut där MOlly bor t.e.x!
Visst är det bättre kvalite på dyrare kläder, det var just därför min man ville ha äkta Lacoste-tröjor! Just såna piké- tröjor han har på bilden, men den lila tröjan har ingen Lacoste-krokodil om du tittar noggrannare, den är nog köpt på Dressman! Men han köpte liknande tröjor på Lacoste, en grön och en marinblå, den har han på bild tidigare i veckan vid fontänerna, tror minsann att krokodilen syns på tröjan där!
Nu måste vi göra oss redo för sista kvällen…känns lite vemodigt.
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Bra med ny kassett =) Jag har bytt vattenkran i köket idag, nästa gång kan jag nog själv, för idag har pappa installerat avstängningskranar pä rören, så idag har vi hjälpts åt. Visserligen är det längesen han jobbade som rörmokare och jag var som liten med på sommarlov och på olika byggen och hjälpte till. Vet att vi var i Åsa och jobbade på en nybyggd skola. Där har jag öppnat alla kranar till skoltoaletterna. Men det är typ 40 år sedan..... Trevlig helg!

Bokdamen sa...

Lägger ofta lite mer på vissa saker, ofta tekniska men också annat, råkat köpa en del prylar som inte hållit måttet och det är inte kul med nästan dubbla kostnader ja till och med mer för att behöva köpa nytt. Skrivare är ett exempel på grejer som det kan vara bra att lägga lite extra på. Har ingen nu, men haft några olika kvalitetsmässigt.

femfemman sa...

Gillar också att läsa kartor. Lantmäteriets karta är bäst för lantisar.
Kvalitet vinner! Men man fattar inte det förrän man blir lite äldre.
Åh, sushi. En landsbygdsnackdel. Finns inte att uppbringa i de närmsta samhällena.

Ditte sa...

Verkligen en vacker himmel och en fin bild. Liknade himmel här också. Julbelysningen kanske tar sig i Täby C. Nu ser den ju torftig ut.
Intressant att läsa dina svar. Jag skulle som vanligt ha svarat "det beror på".
Svaret på fråga 1 instämmer jag i utan vidare. Där beror det inte på.
Gott med sushi - Det blev det här också.

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa svaren. Tekniken klarar jag själv, måste och litar inte på nån support längre. Tid och tålamod gäller.
Köper också kvalitet och har lärt mig tänka efter, behöver jag? passar det övrigt?
Jag gillar också Google Maps och Street View, fantastiskt.

Paula Merio sa...

Ikväll var himlen magisk! Men nu har stormen börjat, läste om starka vindar imorse, nu har de kommit hit. Gillar när det viner kring knutarna...lite häftigt tycker jag. Om ingen skadas osv.
Jag har också helt övergått till kvalitet framför pris. Men när jag var som fattigast var det inte att tänka på, och jag gillar fortfarande att fynd på tex loppisar där man kan hitta hög kvalitet till bra pris. Men min plånbok är mycket begränsad så jag får tänka mig för och vänta med inköp..
Jag gillar också street view, det var så jag kollade in mitt boende!

Kina sa...

Visst blir man glad när man fixar sån´t som man inte trodde att man skulle klara!
Skor och glasögon är saker som jag inte skulle köpa begagnat (och inte underkläder så klart!). Men för övrigt så kan jag mycket väl handla kläder t.ex. på secondhand.
Hoppas sushin var god! Det är jag omåttligt förtjust i, och numera har jag en restaurang bara i nästa kvarter som har jättegod sushi! Ha det gott!

Anki sa...

Vacker solnedgång ... så även här hos mig :)
bra jobbat med byte av tonerkassetten.
Oftast får man det man betalar för, men det stämmer inte alltid - och alla har kanske inte råd att heller.
Kartor är kul och jag gillar också att kolla kartor på Google Maps :)

Ama de casa sa...

Himmel vilken vacker himmel!
Duktigt av dig att lyckas med tonerbytet och det utan minsta lilla strul :-)

Google maps är ett ovärderligt hjälpmedel. Fast hos oss är det Anders som är den som street viewar mest, och det gör han med den äran :-) När vi är i städer brukar jag alltid ta en papperskarta på hotellet sen följer jag mest Anders i hasorna utan att titta på kartan alls ;-)
Han är ju oftast den som hittar nya, roliga resmål här i Spanien också. Då har han alltid kollat in var man kan parkera bilen i närheten av hotellen, oftast gratisparkeringar. Försöker undvika garage och "blåa" parkeringar. Dom vita är ju bäst :-D
Nuförtiden använder vi plattan (eller telefonen) som GPS i bilen också. Det är ju både mer aktuella kartor och dessutom gratis. Jag försöker förtränga att jag var sååå emot att byta ut vår gamla Tomtom - jag är väldigt anti mot förändringar många gånger ;-)

Mrs Calloway sa...

väldigt fin himmel. men lite olycksbådande. bra att fixa apparaturen på egen hand. jag gillar kartor överallt och när som helst

Helén sa...

Bra jobb att få skrivaren att fungera igen, det kan annars vara något som gör en tokig. Fina bilder! Ha en fortsatt trevlig helg!

it_is/Anette sa...

Sushi, så gott, nu blev jag sugen o ska kanske satsa på det som söndagsmiddag :). Håller med dig om kvalité, att man inte ska göra avkall på det när det gäller vissa produkter - i slutändan kan det till o med bli dyrare om man frå start väljer billiga produkter. Ha en fin söndag.

Anna-Lena sa...

behöver du ett lån? Maila oss remy.credit111@gmail.com
Maila oss remy.credit111@gmail.com
Hej Hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 - 12timmarna nu utan stress eller fördröjning REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag ger vi ut lån på 2% ränta maila oss nu för dina brådskande lån
Maila oss vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
Maila oss remy.credit111@gmail.com
Vi har ett lån till dig
VI HAR SNABBA LÅN TILL DIG ALLA BELOPP DU BEHÖVER vi erbjuder alla typer av lån kom och få ditt lån hos oss inom 6 till 12 timmar lån finns på ditt bakkonto

REMY.INC

Lillian "sognafaret" sa...

I dag har jeg også hengt opp litt belysning i min hage. Litt snø nå så blir det riktig julestemning.