onsdag 3 november 2021

Onsdagsblandning

Lite myspys (med en massa speglingar) i Täby Centrum.

Platåskor är inne i år verkar det som. Att bilden är suddig beror på att tjejen faktiskt gick förvånansvärt fort i dessa skodon;-)


Dags för en onsdagsblandning med Orsakullans frågor igen. Tur att hennes teman finns, för idag hade jag nog haft svårt för att åstadkomma ett vettigt eget inlägg. Grått och regn hela dagen gör att till och med min fantasi får sig en törn;-)

Hur känns det att vakna med klockan ställd på vintertid. Vad jag anser om daltandet med vinter-/sommartid har jag skrivit om många gånger. Känner mig dock mindre ”jetlagged” efter omställningen till vintertid än när man tappar en timme vid övergång till sommartid. Annars är det bara supertrist med mörkret ute redan klockan 15:30. 

Att läsa hör hösten till. Vilken genre väljer du? Ärligt talat läser jag betydligt mera under våren och sommaren än under hösten/vintern. Är ju en renodlad balkongläsare. Men jag väljer samma genre året om – deckare. Sorgligt, jag vet;-) 

Vad väljer du, att se eller höra. En grymt svår fråga. Ungefär som att välja mellan pest och kolera. Vill jag vara blind eller döv? Ingetdera såklart, inte frivilligt i alla fall. Men om jag måste välja så är jag nog hellre döv än blind. Här hoppas jag på tekniska hjälpmedel som kan åtgärda eventuella problem med hörseln.

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”. 

PS. Bilderna jag lägger upp är absolut en del av onsdagsmixen även om de inte har något med texten att göra;-) DS.

10 kommentarer:

Ditte sa...

Minns platåskorna på delar av 70-talet. Det räcker. Vet att jag hade några men dock inte direkt extrema. Var ju lång ändå-
En något seg dag men jag var ute på trelvigheter i går och det blev 15 000 steg så idag har jag vilat ryggen.
Visst hade du fått till ett eget inlägg. Absolut.
Trist att mörkret lägger sig så tidigt men ännu tidigare norröver . Alltid något.
Mycket läsning blir det här också. Men det är det året om. Och en hel del träff med vänner. Gillar båda.
Att välja på att vara döv eller blind? Förstår inte frågan. Skulle aldrig kunna svara på den. Har ingen erfarenhet av någotdera.

femfemman sa...

Trist med mörkret. Får tända ljus. Både med stearin och batteri. Såväl inomhus som utomhus.
Lite segt med tidsomställning nu också. Vill gå och lägga mig klockan nio. Men så tidigt får det inte bli.

Se eller höra? En fråga som är lite ångestladdad. Det märks ju att både syn och hörsel ...och kropp...försämras med åren. Ha en god kväll!//Anna-Lena

Susjos sa...

Coola kängor, men inget jag skulle sätta på mej. Ja att välja mellan blind eller döv, det är väl verkligen som att välja mellan pest eller kolera.
Du kan läsa mitt svar på min blogg.
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Platåskor är kanske nåt för såna som vill komma upp sig här i livet. Inget för mig dock, inte under den förra modevågen med såna heller. Föredrar att ha lägre fallhöjd ;-)

Jag ogillar dribblandet med tiden (om man inte åker "i sidled", då är den befogad). Tror att jag skulle välja normaltiden, för det har varit ruskigt mörkt på mornarna innan vi fick sovmorgon. Huvudsaken är dock att dribblandet upphör och att dom delar av Europa som har samma tid som vi nu gör samma val av tidzon om dom permanentas.

Jag skulle såklart inte vilja vara döv eller blind, men måste jag välja så vill jag fortsätta att se min omgivning.

Klimakteriehäxan sa...

Dagens skomode går inte att förstå. Liten klänning på tunn flicka, grova skor stora som traktorer ...

Gunnel sa...

Platådojor hade jag aldrig vågat mig på idag. Det är lika farligt att gå i som att klättra på höga stegar....i varje fall för mig.

LillaSyster sa...

Inte lustigt om det gått dig förbi att jag haft semester....ingen som visste, mer än Anki då hon behövde hjälp med sjukgymnast. Jag väljer som dig, måste vara bättre att se om man nu tvunget måste välja. Såg en blind tjej i Puerto Rico i söndags som höll på att krocka med en lyktstolpe. Jag är som du deckare för det mesta. Ha en bra kväll!

Anonym sa...

Ingen tvekan: Synen är det dyrbaraste jag äger,
i synnerhet efter att jag fått "macular degeneration" i mitt vänstra öga.
Kallas visst "svarta el. gula fläcken" på svenska,
Hittills obotligt; blir gradvis värre. Tur nog är höger öga nästan perfekt. Att inte höra? Åtminstone kan man se,
var man befinner sej och MAN KAN LÄSA BLOGGAR! :)

Ruth i Virginia

Anki sa...

Platåskor ... ja, men det hade jag ju förstås då det begav sig. Jag ville vara lika cool som kompisarna - dock hade jag inte superhöga - jag var lång nog ändå och ville inte sticka ut :)
Hm ... om de vackra stora träden skymde solen på din balkong - hur skulle du tycka då? Bin anfaller inte barn!

Freedomtravel sa...

Att ställa om tiden är ett gissel tycker jag! När vi kom till Tunisien var det en timmes skillnad. Och så plötsligt var det ingen skillnad, bara förvirrande ;)