fredag 12 november 2021

Fem en fredag: Vecka 45 - Räknetal


Två av mina käraste ägodelar:-)

1. Nämn fem av dina käraste ägodelar?
Lenin min laptop, iPhone, vigselring, multiverktyg Dremel (så gott som oanvänt), Sonny min kamera. 

2. Vad är fyra saker du har gjort den här veckan?
- Har sovit gott varje natt, om än kortare än vanligt.

- Har svurit över borrandet hos grannen och grävandet på innergården.

- Har veckohandlat hos den lokala ICA.

- Har handlat på det ombyggda Systembolaget i Täby Centrum. 

3. Vilka är dina tre senaste telefonsamtal?
- En försäljare från Telemer. Hennes kollega ringde igår. Så hon fick veta att hon levde. Sorry!

- Min snygga husläkare.

- Bästisen Yvonne som jag pratar med så gott som dagligen. 

4. Vilka två val velar du mellan?
Just nu så där i bilprovningstider för Tintin som är född i november 1998 velar jag/vi mellan att köpa en ny bil alternativt privatleasa en. Bilmarknaden är ju rätt så osäker just nu – elbil, hybrid, bensin… Min förhoppning är att Tintin klarar bilprovningen än en gång, precis som han gjorde ifjol, vilket var väldigt otippat. 

5. Vad är en sak du aldrig kommer glömma?
Förutsatt att jag inte får alzheimer så tror jag att jag aldrig kommer glömma mitt personnummer och mitt kontonummer. Varför jag kommer ihåg det sistnämnda har jag ingen aning om, då jag ju tror mig ha diskalkyli 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. För en gångs skull har bilderna jag lägger upp någonting med inlägget att göra;-) DS.

24 kommentarer:

LillaSyster sa...

Kan också kontonumret till privatkontot i huvudet.....De andra kan jag inte..... skönt för dig att det är lördag imorgon och att alla hantverkare är lediga! Själv kommer jag väl att vakna klockan 04 ändå..... trevlig helg!

it_is/Anette sa...

Gillade verkligen ditt svar på vad man aldrig glömmer - riktigt bra uttänkt :)
Det här med ny bil, jag har samma dilemma om ca 2 månader o håller tummen för att min Ruben går igen så jag slipper välja just nu... vi kör ett år till.
Dremel - ja du det är helt klart ett verktyg jag sätter hög hos mig också :)Jag använder min att gravera med, men tycker det är svårt att hitta diamantborr till den :(
Ha en fin helg

Hanneles bokparadis sa...

utan min lilla fickkamera går jag ingenstans... grannen har väl rätt att byta tavlor och sånt, vår gamla bil mår ganska bra, åker buss mest

Helén sa...

Jag hoppas också er bil går igenom besiktningen. Det är ett öde att hålla på med bilar men något man måste ha, åtminstone i den del av landet där jag bor. Jag kommer också ihåg mitt kontonummer och det lär jag förmodligen göra länge.

Bokdamen sa...

Så skönt med god nattsömn, min har varit sisådär, också irriterat mig i veckan på höga ljud, inte borrande som tur är men lyhört så även snällare ljud blir jobbiga….personnumret hoppas jag också komma ihåg länge ;) kontonummer kan jag inte utantill, men det borde en väl göra ifall tekniken inte funkar…

Ditte sa...

Vilken vacker vigselring. (Har en liknande. Dock är den inte min vigselring men den är ofta på.)
Förstår att du blev ilsken på försäljaren från Telemer. Hade också blivit det.
Håller tummarna för att Tintin klarar sig så ni kan skjuta upp beslutet om bil.
Och visst är det skönt att ha minnet kvar. Hoppas på att ha det länge. Skulle nog säga att det är min käraste ägodel tillsammans med en kropp där jag fortfarande i stort har befälet.

Mrs Calloway sa...

håller tummarna för Tintin. håller även tummarna för vår bil.ser inte fram emot att behöva ta ställning till det där med svindyr elbil, hybrid eller bensin.

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa dina svar. Jag trodde inte du var så känslig för ljud. Det är dock jag, men just nu så är det tämligen lugnt på den fronten. Jag är absolut en siffermänniska, men kan inte mitt kontonummer! Annars kan jag hela familjens personnummer, många registreringsskyltar av nära och kära. När jag jobbade med sjukpenning och personen kom in, kunde jag alltid plocka fram sjukkortet, innan personen sa något Arbetsskadad ;)
Vilken vacker vigselring! Älskar sådana. Jag har flera vackra ringar som jag fick av min salig make...


Lillian "sognafaret" sa...

Ja personnummer og kontonummer husker jeg også, det er nok fordi man har hatt det mesteparten av livet.

nalta norrland sa...

Mina ringar, förlovningsring, vigselring och en matchande ring som jag gick efter Elins födelse - alla i stål - ligger söka tre i en kopp i köksskåpet 😜
Det enda smycke jag har på mig är en guldkedja och dör hänger min fars vigselring, yes jag fick både kedjan och ringen av honom då han tillfrisknat från komplikationerna efter första canceroperationen… juni 2016.

Blev det ett bra samtal med Din snygg-doktor?

Min dejt ned doktorn blev bra, även om det oxå var tufft… och lite besviken blev jag.

Egentligen sover jag nu 😜 men då Elin inte sover på grund av kliande vattkoppor och vill ha sällskap i soffan så ligger vi i var sitt hörn å glor i var sin mobil 😅

J dricker.öl 🍺 så honom lär vi inte se förrän i morgon 😎

🤗

Robert W sa...

Ja, personnumret glömmer man nog inte. Om inte demensen raderar ens hårddisk förstås.

femfemman sa...

Bara att önska Tintin fortsatt god "hälsa". Hybrid är bra, tycker vi.Enbart el känns lite svajigt för oss som bor på landet. Det blir ju ofta resor på 10-15 mil t.o.r.
Kunde kontonumret när man hämtade pengar på bankkontor. Har samma fortfarande, men nu är det glömt. Telefonnumret minns jag. Ha det gott !

Ama de casa sa...

Renoveringen i trapphuset bredvid oss tycks vara klart - tack och lov!

Gillar både min laptop och min smarta fån, som nu också agerar som kamera. En mindre grej att dra runt på när jag går ut med tanke på dubbelfunktionen, eller snarare trippelfunktionen eftersom den dessutom går att surfa på. Fast när vi är ute och reser följer laptopen också med, men den åker ju inte i min väska :-D

Hoppas Tintin klarar sig även denna gång, jag var sååå glad när vår Ärta grejade det häromsistens.

En sak som jag aldrig verka glömma är gamla telefonnummer som jag och mina kompisar hade i barndomen. Ett totalt värdelöst vetande eftersom inga av dom finns kvar längre...

Ama de casa sa...

Ja, det är alltså telefonnumren som försvunnit, kompisarna finns kvar :-D

Anki sa...

Håller tummarna för att Tintin klarar kommande besiktning!
Mitt, Lasses och sönernas personnummer - och barndomshemmets telefonnummer sitter fast i minnet, annars är minnet ganska uselt.
Så vacker ring! Mina smycken, inkl. vigselring ligger i en liten ask och används aldrig.

Susie på Stjärnarve... sa...

Eftersom vi varit i branschen så kommer vi aldrig att skaffa oss en elbil. Min gubbe vet för det första vad som kan hända med dom (inget kul) och dessutom brukar han förvånat fråga sig vad myndigheterna kommer göra när alla samtidigt ska ladda upp sina bilar. Vi har ju redan ont om el i vissa landsändar.....
KRAM/Susie

Monica sa...

Har faktiskt ingen aning om jag är släkt
med Ludwig men det är mycket möjligt.
Ni kan väl köpa en begagnad bensinare,
själv resonerar jag som så att 2030
ligger jag säkerligen six feet under.
Snickrande grannar var en av anledningarna
till att vi sålde bostadsrätten och köpte
hus, det var alltid någon som levde om.
Konstverket påminner lite om hur det brukar
se ut när hundarna spritt ut sina leksaker.
Ha en bra helg :)

Guldkryckan sa...

Multiverktyget Dremel fick jag googla på, är ju inte så insatt i verktygsområdet men den tycktes ju fylla sin funktion, har en skruvdragare som jag bara använt fyra-fem ggr för några simpla skruvdragningar här på femte våningen.

Men visst är det knepigt när det borras överallt hos oss är det nån "iqbefriad" människa som alltid, jag upprepar, ALLTID, ska borra efter 8 på kvällen på söndagar.
Usch ;)

Ombyggt systembolag låter spännande, perfekt för att botanisera bland alla flaskor och kanske hitta något nytt, lycka till med det ;)

Leasing är ju något som exploderat, har själv aldrig gjort det utan alltid ägt mina bilar, men visst låter det bekvämt att leasa.

Ha nu en fin lördag Bp.

Kina sa...

Någon snygging till doktor har man ju inte, så det är tur att man inte behövt gå dit så ofta. Förresten får man olika läkare varje gång på min husläkarmottagning, så det där med husläkare vet jag inte riktigt om det funkar!
Min lilla röda pärla har gått igenom besiktningen i år också, så hon får stanna kvar i familjen lite till. Men egentligen så behöver jag ju ingen bil längre! Fast det är lite av FRIHET att ha det!
Din ring är jättevacker! Själv har jag aldrig ringar. Anledningen är att mina fingrar är som små tjocka prinskorvar, och om jag har ringar så syns dom mycket mer! 😁 Trevlig helg!

Janerik Sundh sa...

Håller med dig när det gäller bil. Jag har ingen panik med bytet men det känns väldigt osäkert idag. Någon form av el måste det nog bli, men tänk om det kommer något annat om två år som gör att el-bilen blir helt passé. Det lutar nog mot leasing.

christian sa...

Lycka till med bilen . . . leasing är det sämsta alternativet enligt min ringa mening, mest bilfirmorna som tjänar på det . . .

Geddfish ♥ sa...

Jag skulle ha tackat dig för att du bryr dig och googlade på expertsjukhus!

Tyvärr går inte synnerven att laga inte ens experterna kan det, annars hade jag satt mig på tåget till Stockholm bums! Mycket kan man lösa och byta ut, men ack, nej. Inte heller donation från avliden, bara hornhinnor.

/Gerd

Carita Liljendahl sa...

Ja du, även om borrandet inte är annat än kanske i-landsproblem, så jag vet... irriterande är det i synnerhet om man väcks av det.
Kul att läsa andras svar!

Paula Merio sa...

Haha, wow för att du kan ditt kontonummer det kan inte jag skryta med. Men så har jag nog Alzheimer Light ....när jag började min bankbana kunde jag alla mina kunders kontonummer, vilket slöseri för minnesbanken i hjärnan! Förstår att det är knepigt med bilalternativen, inte helt självklart vad man ska välja.
Du har en vacker vigselring! Jag har några som skramlar i ett smyckeskrin. En är speciell, den är omgjord av min mammas gamla vigselring.
Trist med störande grannar, dottern har en granne som festar varje helg. Tack o lov ingen fest när jag var där men däremot igår natt. Halv tre ringde hon störningsjouren som hörde av sig klockan sex! Det hade visst varit en stökig natt i Falun...