söndag 7 november 2021

Skyltsöndag #339

Exakt för en vecka sedan var det den 31 oktober och Halloween. Då passade det utmärkt att ha en skyltning med anknytning till Halloween. Grejen är bara den att caféerna hade laddat upp ordentligt med bakverk med skräck-/spökanknytning. Och det var långt ifrån alla sötsaker som gick åt. Så här kommer en eftersläntrare;-)

Ägaren till den här bilen behöver inte ens fundera över vad h*n ska döpa den till;-)

Kommersen har återgått till det normala i Täby Centrum. Alla ”Håll-avstånd-skyltar” har ersatts med centrumets sedvanliga rätt fyndiga aktivitetsskyltar.

Veckans höjdare: Den gångna veckan var det höstlov i nollåttaland. Har förstått att höstlovet har döpts om till läslov. Vet inte om jag gillar det. Självklart vill jag gärna att barn läser många böcker, men läslov påminner alltför mycket om lovskola. Och då är det knappast lustfyllt att läsa längre. Guldkryckan har berättat om lovskolan på hans arbetsplats.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Så pandemin är borta i 08-land ;) Jag tycker att en och annan "håll-avstånd-skylt" borde finnas kvar men också kul att se lite skojsiga skyltar med färgrik höst och roliga aktiviteter.
Jag har faktiskt också haft lite "läslov". Har lyssnat på tre böcker.
Haha, reg.skylten var häftig!
Superskyltat som vanligt!

Åke sa...

Monster dammsugare så läckert, bästa bakelsen :) COW 9 var läckert (jag fick också en bilskylt) En snyggare och godare höst kanske vi behöver muntras upp med nu när snön slagit till här i norr. Läslov??? Läser barn nuförtiden tro... En trevlig vecka önskar jag dig.

LillaSyster sa...

Håller med dig, läsning ska var lustfyllt. Just nu har jag ingen läslust alls....ligger massa böcker här och väntar, men nej känner inte för någon. Läste ju två under semestern. började i en tredje på planet hem. Ja jag den återkommer väl. Med det här regnvädret finns det inte någon större lust till något....
Ha en fin kväll och jag kan nog tycka att lite skyltar om att fortsätta vara rädda om varandra genom avstånd kunde ha lämnats kvar.

nalta norrland sa...

Lovskola är trots det ges chans att läsa ikapp och hänga med ett straff om man frågar vad elever tycker, Elin var ju tvungen att gå Lovskola innan covid19 kom som en räddande ängel 😇
Nu när vi hade utvecklingssamtal sa mentorn ingenting.

Go”sakerna kändes inte direkt lockande, tro ifall det blev mycket svinn… eller köper folk sånt?

Här skyltas det fortfarande med Håll avstånd och på Apoteket sitter max 3 personer i lokalen skylten uppe än.

Minus 5 och jag fryser 🥶

Guldkryckan sa...

Allt har återgått till det normala i handeln här också tycks det, men det kommer väl ta lång tid innan affärsrörelserna har kommit ikapp igen.

Lite godsaker kan man ju alltid klämma i sig, oavsett tid på året ;)

SV: Jag har inte bara en tumme mitt i handen, jag har två,(Minst) ;)

Ha det fint nu Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Men om bakverken är veckogamla köper väl ingen???
Helt som förr tycker jag inte det är. Inte än. Men det blir säkert trångt i julhandeln, både hos dig i Täby C och annorstädes.

femfemman sa...

Heltokigt att kalla något för läslov. Har inte läst en bok på flera veckor. Det ska inte barn behöva göra heller... om de inte vill. Helst ska de ut och röra på sig, tycker jag.

nalta norrland sa...

Svar Vad jag vet 🤷‍♀️ så är bilden på C icke redigerad utan hon ser ut så sminkad för fest 🥂
Det är dock knappt så att vi känner igen henne… väldans olik.

Eftersom vår skog gränsar mot elljusspåret då bedrivs ingen jakt häromkring.

🤗

Susjos sa...

Vilka fina bakverk! Gillade monsterdammsugaren!
Snyggt skyltat som vanligt, och Täby C ser verkligen till att det finns aktiviteter för alla, kul!
Hälsningar från ett varmt och skönt Gran Canaria!

byblixtra sa...

Roliga bakverk, mumiemazarin och monsterdammsugare. Ser också på hyllan nedanför att det finns förskräckta spöken. ;-)
Läcker bild på registreringsskylten.
Jo, man vill nog att handeln ska komma igång igen och lockar med flera aktiviteter.
Läslov låter så tråkigt, även om det inte är tråkigt att läsa. Höstlov låter bättre och visst kan man läsa böcker på höstlovet.

Paula Merio sa...

Tror du inte ordet läslov är något som bokbranschen har hittat på för att få sälja mer böcker? Dessutom har man konstaterat att barnen läser sämre och sämre, snart kan de väl inte uttrycka sig på annat sätt än genom emoijis!
Bakverken lockar ju inte mig, men visst är de små konstverk att titta på! Himla kul att verksamheter börjar komma tillbaka till det normala. Skulle gärna kolla Mästerkocksdeltagarna IRL!
Jag stör mig däremot när man blandar svenska och engelska på skyltar, som exemplet du visar från Täby C. Varför står rubriken på engelska och resten på svenska.
Nä nu ska jag sluta klaga, himla larvigt egentligen, bara för att man får för sig att man måste störa sig på nåt!
Tack för skyltningen!

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och varierat.
Antar att bagerierna haft mindre försäljning än tänkt av bakverken så att en del blev kvar. Såg här att Gunnarsons också hade en del till i veckan. Men Balders var ju inte så specifika för Halloween.
Kul med bilen. Nej, den är ju döpt och klar.
I stan finns fortfarande massor av påminnelser i butikerna om att hålla avstånd.
Höst eller läslov? Lov är det ju helt klart. Och säkert skulle många skolelever må bra av att träna upp sin läsning och läsförståelse. Många kan ju idag, i åk. 7, inte läsa en artikel i en dagstidning och förstå vad den handlar om och ev. kunna skriva en resumé. Men å andra sidan ett lov hjälper nog inte ett lov till att lära sig det tyvärr. Vet att det är Skolverket som döpt om lovet just till läslov. Tanken är att eleverna ska ha hemuppgifter att utföra som just främjar läsning.

Susie på Stjärnarve... sa...

Gillar skyltarna - men inte att man döpt om höstlov till läslov. Jag tror inte att ungarna läser mer för det.....
KRAM/Susie

KajsaLisa sa...

Häftiga bakverk, lagom skrämmande. Jag fick inte ihop ordvitsen med bilskylten. Covid 19 vet jag vad det är, men Cow 9 är det någon gammal Corona som kineserna släppt ut, bäst att akta sig.
Läslov, tja det kan ju vara vettigt att växla från mobilskärm till böcker både för barn och vuxna.
Länkar upp dig nu.

Anonym sa...

KajsaLisa - -bakVERK är alltid
bättre än bakVÄRK.

Ruth i Virginia

Anki sa...

Snyggt skyltat ... och såklart är det roligare med trevliga skyltar än "hålla avståndsskyltar" - men jag tycker nog den uppmaningen fortfarande bör finnas kvar här och där ...
Smaskiga bakverk, men förmodligen läskigt sötsliskiga!
Läslov ... så korkat namn på ett lov! Såklart får de som vill läsa göra det - men de som inte vill ska ju inte behöva njuta av sin ledighet med dåligt samvete.

Ama de casa sa...

Monsterdammsugarna var verkligen superfina! :-)

Snyggt skyltat igen :-D

christian sa...

Härliga bakelser verkligen söta . . . smaken vet jag dock inte om den var söt, kanske du smakade lite?
Ja tänk, kommersen är i full gång igen, fast så mkt hade den ju inte stannat upp . . .
Gillar inte heller "läslov", men det låter bra/pedagogiskt . . . vi lärare har ju inte mkt till lov, endast torsdag-fredag för heltidsarbetande . . .

Anni sa...

Tror bestämt att handeln spred ut Halloween över hela veckan, så kan det bli när man försvenskar en utländsk "högtid". Mumiemazarin gillade jag, den var lite lagom läskig.

Läslov hade jag på Gotland denna gång, det var skönt! Ja, jag hade ledigt från matlagningen också eftersom svärsonen skötte den delen, så skönt!

Freedomtravel sa...

Vilka söta bakverk!! Gillar dem :)

Carita sa...

Underbara bakelser! Bara utseendet gör att jag vill ha dammsugarna :-D