fredag 5 november 2021

Fem en fredag: Vecka 44 – ”Successivt”

1. Vad börjar svårt men blir lättare?
När jag fortfarande jobbade var det absolut nödvändigheten att gå upp mellan klockan 06:30 till 07:00 varje morgon. Detta gäller fortfarande idag, fast några timmar senare då;-) 

2. Vad är spännande i början men tråkigt i slutet?
Långa flyg- respektive bilresor. 

3. Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter?
Ugnsbakade grönsaker när de innehåller morötter, auberginer, zucchini, rödbetor och brysselkål. Tuggummi. 

4.Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar?
All form av städning. Å den känns bara toppen i några timmar efteråt tycker jag;-) 

5. Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt?
Får nog upprepa mig här och svara städning en gång till. Sedan brukade jag springa efter bussen också, men det har jag lärt mig att låta bli. Detta efter att grannen gjort det och hennes ansikte liknade rått köttfärs i tre veckor.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna är dagsfärska, har ingenting med inlägget att göra, men de är rätt häftiga tycker jag. DS.

19 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

I dag skulle en flygresa framstå som något av ett äventyr --- efter denna långa flygpaus!

femfemman sa...

Hu, vilken påverkan en buss kan ha på ett ansikte. Här har vi ingen buss att springa efter... eller... det går ett par bussturer i samband med gymnasiets och högstadiet start och sluttiden. Men att ta sig en längre sträcka, det medför flera byten, så det får allt vara
Gillar att städa. Men så är det långt emellan gångerna, så man ser skillnad i flera dagar.
Du har haft otur med grönsakerna. De ska förstås ätas direkt som de kommer ut från ugnen. Ingen seghet då....
Ha det gott! //Anna-Lena

Bokdamen sa...

Tidiga mornar nej de är inte roliga men kommer en igång så är det lite lättare brukar jag försöka intala mig….Springa efter buss och pendel slutade jag med för länge sedan, men det sitter ändå kvar lite i bakhuvudet typ ska jag men nej ;) men hoppsan du verkar haft osis med grönsakerna, rödbetor är en av mina favoriter, zucchini är också god tycker jag :) trevlig helg!

nalta norrland sa...

Japansk Lönn 🍁 är tydligen det där trädet/busken i Ditt förra inlägg som jag gillade bilden på… ska kolla upp (om jag minns) till våren om en sådan växt trivs hos mig, jag vill gärna ha en ek dessutom men vet inte ifall det är bra plats för en sån här.

Exakt, Du hade helt rätt 👍 LN = Ellen 🐈‍⬛

Vissa saker blir svårare ned åldern, tänker på det här med datorer och mobiler, så lätt för Elin och för mig krävs det väldans mycket hjärnkraft- vilket jag inte har i överflöd.
Sedan har jag tydligt tålamod när folk är dummare än nödvändigt 😜 jag tror jag var bättre på att hålla tyst å acceptera förr 🤔💭

svar Jo anledning till att jag började med järntillskott var ju på grund av att mina depåer (?) var hyfsat tomma, samma sak ned. B12 jag har av nån anledning BVitamin brist.

Just nu känner jag mig trött 😴 vansinnigt trött, men jag är ändå nöjd med min dag, hag har varit otroligt aktiv å fixat både det ena å det andra… så nu blir det vila resten av kvällen.

🤗

Hanneles bokparadis sa...

bra svar och konstnärliga foton, jag gillar ungsgrönsaker ❤️

Lillian www.sognafaret.no sa...

Uff ja, fines vel ikke noe som er verre enn husarbeide. Når man er ferdig så er det nesten bare å begynne på ny runde etter noen dager.

Geddfish ♥ sa...

De två sista lövbilderna var snygga. Din första bild, där lyckades jag inte läsa texten, men jag har ju dålig syn, så.

När jag jobbade var jag alltid uppe vråltidigt men det är slöare nu. Dock vet jag att jag får mer glädje av dagen om jag stiger upp tidigt.

Olika tycke och smak = omväxling!

Ditte sa...

Instämmer helt i att bilderna är häftiga.
Kul att läsa frågorna, fundera lite och sedan läsa dina dina svar. Men för egen del skulle jag svarat att det skulle bero på på alla frågorna.
Skulle jag städat hemma så hade jag nog tyckt som du. Men nu är det maken som gör det och när jag inte är hemma. Så jobbigt är det inte. På fråga nr.3 skulle jag 8 ggr/10 svara ärtsoppa. Men det beror också på.

LillaSyster sa...

Brysselkål går alltid bort, Hu-jag för åt mig på det en jul som barn. Det är gott om löv på marken nu. Trevlig helg!

Mrs Calloway sa...

ugnsgrönsaker tröttnar jag inte på. flygresor och långa bilresor har det inte blivit mycket av de två senaste åren. inte ens tågresor, förresten

Paula Merio sa...

Men, vad står det för spännande på väggen, adda vaddå???
Löven var så fina, höstinspiration?
Ja numera är alla långa resor så påfrestande för kroppen, orkar inte sitta still. Fast nu var det ett bra tag sedan jag var på längre resor... Brysselkål, vem äter det? Haha, ja städning kan vi upprepa många gånger, jag föredrar att inte se skiten längre, låtsas i alla fall o det går rätt bra.

Kina sa...

Instämmer i alla dina svar förutom ang de ugnsbakade grönsakerna! Ha det gott!

Robert W sa...

Tuggummi var nog det perfekta svaret på fråga 3. Jag tycker att tuggummi slutar vara gott väldigt snabbt. Ska det vara tuggummi så tar jag helst en Toy.

Ama de casa sa...

Bilderna på löven är verkligen otroligt fina!

Det där med städning instämmer jag fullständigt i, fast jag tycker att det känns toppen bra mycket längre än bara ett par timmar när den väl är genomförd. Längsta tiden går åt till att komma över tröskeln och sätta igång :-)

Jag springer fortfarande efter bussar och tåg. Detta trots att en äldre dam på tunnelbanan kom med visdomsorden "tåg och karlar ska man inte springa efter, det kommer alltid nya". Haha!

Braiga svar från din sida igen!

Anki sa...

Kluriga frågor som alltid ... och intressanta svar.
Fina bilder!

Anita-Malta sa...

Jättefina bilder på löven men det som står skrivet på första bilden klarar jag inte av att tyda, fast jag ser iallafall flera @ tecken.

På fråga 4 skulle jag nog svarat motion och då menar jag långa uppförsbackar som jag väljer under mina promenader med vovvarna. Gillar motion men det känns verkligen jobbigt när man går där men toppen när det är klart. Får jag inte motion blir jag på dåligt humör så det är tur att jag har mina hundar, de behöver springa fritt minst ett par timmar per dag och det är numera av olika skäl bara jag som tar ut dem. Som tur är så är de lika morgontrötta som mig ;))

Håller med dig helt när det gäller ditt svar på 2:an. Några långa flygresor blir det inte längre men jag minns hur trist det blev efter några timmar.
Den senaste långa bilresan vi gjorde var till Nicosia för att förnya våra pass. Spännande i början att titta på det Cypriotiska landskapet och riktiga motorvägar som inte ens existerar på Malta. Tre timmar dit och lika många timmar tillbaka var verkligen en trist bilresa när vi skulle hämta passen efter ett par veckor.

Nu ska jag ut och motionera hundarna :))

Carita Liljendahl sa...

Så vackert med det granna lövet mot den grå bakgrunden!
Jag tyckte frågorna var svåra den här veckan så jag hoppade över :-)

christian sa...

Vackra höstbilder . . .trevlig helg!

Scylla sa...

Otroligt fina bilder! Någonting fick mig att tänka på Laris Strunke.
Det där med långa bil- och flygresor tänkte jag inte på; så sant.