måndag 22 november 2021

Glad måndag
Läckert, eller hur! Undrar hur många legobitar som användes för dessa byggnationer. Å tänk att få chansen att bygga alstren - WOW!

Det var en riktigt glad måndag idag. Solen sken från en klarblå himmel och trots att det var minusgrader och halt ute så njöt jag för fullt av novembers femte soldag. Måste vara rekord för denna månad:-) 

Julskyltning
Det är perfekt att ha en bästis som jobbar mitt i Stockholm. För det är ofta just Yvonne som upptäcker nya och roliga saker i centrum. I fredags snubblade hon till exempel över Åhléns annorlunda julskyltning som jag bjuder på ovan. Stort tack Yvonne:-)

Cliffhanger
Kan inte minnas att Åhléns gjort julskyltningar förut, men i år gjorde varuhuset det och lyckades därmed slå slå NK:s avtäckning av julfönstren med två dagar. NK:s julskyltning kommer jag bjuda på nästa Skyltsöndag. En cliffhanger till alltså, men definitivt en värd att vänta på;-) 

Något helt annat också
Har frågat mig många gånger vad det är för BH manliga fotbollsspelare bär på nuförtiden. Fick svaret häromdagen. Det är faktiskt ingen sport-BH spelarna har, utan det är en bh-grunka som mäter GPS-härledda rörelsedata, tröghetsdata och pulsmätning. Meningen är att utrustningen ska hjälpa till att maximera spelarnas prestation på planen. Älskar sådan info:-) Tänk om GPS:en skulle kunna hjälpa till med att faktiskt få bollen i mål också;-) Den hjälpen hade det svenska landslaget nog behövt (och tackat för) i matcherna mot Georgien och Spanien.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Var så inne på att det var NKs skyltning då jag fattade inte först att det var Åhléns- helt otroligt 😍 så toppenbäst 👍
Ingen glad måndag utan bara trött 😴 vansinnigt trött 😴🥱
För tillfället är Teddy billig 😜 i princip betalar jag om någon tar honom om natten så jag slipper ✋
🤗

Guldkryckan sa...

Den slår ju julskyltningen de hade i "Hedebyborna" med några kilometer eller så ;)

Lego kan man ju göra mycket med har jag sett på tv och det har ju fått ett uppsving i dessa tider helt klart.
Gillar ju julen jag, här kommer granen upp redan första advent och sen kör vi på till efter nyår, minst.

En sådan där BH-grunka kanske man skulle ha, undrar om det skulle kunna maximera min prestation och leda till löneförhöjning? ;)

Ha de gött nu Bp.

Geddfish ♥ sa...

Läcker julskyltning! En verkligt glad måndag här! Lego är ju så härligt, älskar det. Fast bygger inte själv längre men gillar att vara med barnbarnen då de grejar.
En kille i gospelkören, trummisen, har köper, säljer och bygger lego sen många år, han är 41.

Ha det bäst, nu cyklar jag iväg i det uschla mörkret.....

LillaSyster sa...

Så fina byggen, skyltning man blir glad utav och man kan titta länge och upptäcka nya saker/detaljer. Jo solen har visat sig en kortis. Minus 7 då jag klev upp.....burr.

femfemman sa...

Wow, vilka julbilder. Är lite lego-frälst. Har blivit det av barnbarnspojkarna. Ska visa dem dina bilder i morgon. Kanske Konrad kan göra en egen lite lego tomte....
Hade varit bra med en målgöringsgrej , absolut. Grekland, ok... svårt lag... men Georgien skulle man ha vunnit över. Glad måndag!!

Carita Liljendahl sa...

Visst blir man glad av blå himmel och sol. Vädret betyder mycket för mig ju äldre jag blir.
Härliga bilder, lagom julstämning - ett sådant Legoland.
Tack för denna måndagsglädje som jag läser i ganska sen kvällsstund, kl. 21.08 i Finland.

Ditte sa...

Vad roligt att du fick bilder av Yvonne från julskyltningen på Åhléns och nK. Jag var förbi båda butikerna idag med kamera. Riktigt fint!Och två väldigt olika julskyltningar var det.
Åhléns har också förr o åren haft julskyltningar som jag sett. Passerade där idag och har ungefär liknande bilder som du har därifrån. Kul att de satsade så mycket på lego.
Och visst var det fint väder. Men kyligt.
Var ute på vift i några timmar och hade på mig för lite kläder kunde jag konstatera.
Intressant med infon vad gäller fotbollsspelarnas "bh.grunka". En idé vore ju om den hjälpte till med målen eller kunde hjälpa målvakten att parera. Tack för bra info om detta.

Susjos sa...

Tack för att du förgyller denna glada måndag ännu mer! Å du får tacka Yvonne också! Jättefin legoskyltning hos Åhléns. Ska bli kul att få se NK:s julskyltning också, tur att blogglandia finns, ifall man själv inte hinner in att se det på plats.
Aha, tack till förklaringen om killarnas bh:ar på fotbollsplan, jösses vad de hittar på!
Ha det fint!

Anki sa...

Verkligen läckert! Undrar hur lång tid det tar att fixa ett sånt bygge.
Hm ... det där med fotbollskillarnas bh är något jag inte ens hade en aning om ...
Ha en bra tisdag!

Tony sa...

Härligt Legobygge.

Ama de casa sa...

Jag kan bara instämma - WOW!!! Jag fattade inte att det var lego förrän jag såg tomten, så otroligt välbyggt med alla detaljer!

Okej. En klipphängare igen... Skulle ju kunna googla, men jag tänker inte ta ut saker och ting i förskott ;-) (Okej, jag har redan kollat i facit :-D )

Paula Merio sa...

Kul att de gör reklam för lego. Tycker det hade kunnat anordna en tävling där man fick gissa på antal bitar! NK:s brukar vara mer temainspirerad och mer påkostad, men alla år faller den inte mig på läppen. Spännande ska det bli att få se. Grunkan lät intressant, nuförtiden är ju allt high-tech, och säkert kan alla data användas för att anpassa träning och kost för just den spelare det gäller. Men är det bekvämt? Har aldrig sett spelare med behåliknande grunkor! Bär alla såna eller bara en del ?

Eva sa...

Tack för infon om spelarnas bh. Hade väl anat att det handlade om något sådant du beskriver. Förslaget att de också skulle hjälpa dem göra mål vore väl nåt för uppfinnarna att försöka sig på.
Så jättefina legobyggen. Man önskar nästan man kunde ägna sig åt något sådant. Var inne i stan för tredje dosen igår och gick på Odengatan. Där i hörnan av Dalagatan upptäckte jag att min gamla leksaksaffär från barndomen fanns kvar. Jag minns när jag som liten stod utanför och suktades av alla leksakerna.

Gunnel sa...

Hahaha! Kan inte du omprogrammera de där BH:arna? Lego är tydligen alltid populärt. Jag har inte byggt smed sånt sen mina barn var små. Ha det gott

Annika sa...

Ja, det är verkligen imponerande vad det går att skapa med Lego!!
Åhlens skyltning ser jättefin ut. BRA att NK får en konkurrent också, haha!!
Ser fram emot att se NKs!!

christian sa...

Fotona på "rundhusen" är alltid lika fascinerande, älskar dem!
Julskyltningsfotona ger mersmak verkligen, en härlig tid just nu . . .

byblixtra sa...

Imponerande legobygge! Kul att Åhléns varuhus finns med.

KajsaLisa sa...

Lego och pepparkakor den bästa julskyltningen i år, vilka hus och vilken tomte. För första gången på jag vet inte när, så känner jag för att åka in till stan och titta på det.
Det här var kreativt till skillnad från det vanliga uttjatade temat.
Tack för att du lade in det här.

Anni sa...

Jodå. Åhléns har alltid julskyltat, men inte lika tjusigt som NK. Så kul med Lego!