tisdag 9 november 2021

Weekly photo challenge: Vecka 45 – ”Passa”.

Ordet passa har hur många olika betydelser som helst har jag märkt. Konstigt nog har jag svårare för att tolka ord med många meningar. Tycker det är lättare att hitta exempel där ordet bara ha få synonymer. Men jag passar på och gör ett försök. Enjoy!

Vanliga återvinningskärl för glas, kartong, metall med mera har vi ju i föreningen. Men några gånger per år beställer HSB dessutom containrar för grovsopor. Då gäller det att passa på.

Under året har ju vår innergård uppgraderats till park. Bland annat har nya sittgrupper satts upp. Det var väldigt noggrant att passa in bänkarna i den befintliga stensättningen.

Det var inte första och det lär inte vara sista gången att bilförare missbedömer höjden av balkongerna. Bäst att passa sig, för den här gången var det släpvagnen som kom i kläm. Smart av killarna att sänka ekipaget genom att minska lufttrycket i däcken.

Förskolan i grannhuset brukar ha fyra förskolelärare som passar barnen.

Under en fotbollsmatch är det många passningar som slås. Det passar bra att visa den här bilden av Sveriges första VM-kvalmatch mot Spanien. För lagen möts ju igen nästa vecka. Det skulle sitta riktigt fint om Sverige direktkvalificerade sig till VM i Qatar nästa år.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till temat hittar ni här.

14 kommentarer:

Ditte sa...

Snygg tolkning och aktuell! Med bra olika varianter på passa fick du med .Instämmer helt i att det är knepigt att tolka ord men många betydelser. Himla smart här av chauffören att ta ur luft från däcken för att sänka dem. Hoppas också Sverige får till några snygga passningar som resulterar i mål mot Spanien.Vore perfekt.

Geddfish ♥ sa...

Du är väldigt duktig på att ta vardagsbilder med liv och rörelse och eloge till att inte ha fått med barnens ansikten!
Galant fixat veckans ord passa!

Jag struntade i att gå till affären idag i regnet utan passade på att lyssna på ny bok i stället. Det finns en dag i morgon!

Klimakteriehäxan sa...

Mig skulle det passa med lite sol och shortsväder just nu ... hu så grått och blött och kylslaget, vill hellre ha det som på dina bilder!

Mias Mix sa...

Såklart vi får se lite fotboll här! Ja nu håller vi tummarna att de vinner de sista två matcherna. Vi är lite sugna på att åka och kolla på damernas VM i Australien/Nya Zeeland. Får se hur det blir.
Många bra passande bilder till temat!

femfemman sa...

Du borde nog ha en utställning på din bilder, i sann Tunbjörksanda! Snyggt!
Ett problem är ju att passa in ! Tror att det gäller en hel del av oss. Ha det fint!

Paula Merio sa...

Jamen klart att du fick in en fotbollsbild i temat! Passa barn ja, det har aldrig varit min grej. Men barnen kan få passa sig för mig. Jag kan vara ganska bestämd med osnutna ungar. Det är konstigt, bara några månader sedan jag flyttade och jag har redan kastat flera omgångar grejer i grovsoporna. Nu står kassar med textil-lump i garderoben för vi har inget kärl för textilier på återvinningen. Var kommer allt ifrån?

Susjos sa...

Verkligen ett passande inlägg på veckans ord passa! Du fick till det riktigt bra! Grovsopor önskar man att man kunde kasta lite oftare i närheten där man bor, hos oss finns en container utställd på de två städdagarna som är varje år, då vill man verkligen passa på att slänga grejer!
Ha det fint , hälsningar från Gran Canaria

Ama de casa sa...

Snygg och varierad tolkning igen!
Perfekt med en container för grovsopor nån gång per år. Här sätts såna grejer ut vid soptunnorna trots att det är förbjudet. En hel del av grejerna går dock till återvinning av sakletarna, men en hel del grejer måste sopgubbarna ta hand om, bland annat gamla sunkiga madrasser som inte är direkt ovanliga vid tunnorna.
Minns den där smarta killen som fick loss släpet genom att "lätta på trycket" ;-)
Okej, så det är en ny kvalificeringsmatch nästa vecka. Det hade jag med mitt stora sportintresse helt missat :-D Fast det har tjatats om Zlatan en hel del på sistone när jag tänker efter...

Nu passar jag på att önska dig en fin dag :-)

Violen sa...

Jättefin tolkning med varierade bilder! Får väl erkänna att jag hade väntat mig någon fotbollspassning och så blev det ju.
Ha det gott!

Anki sa...

Verkligen passande tolkning på temat! Snygga och varierade bilder! Bra jobbat!

nalta norrland sa...

Bilderna passade väldans bra in på ordet passa och jag tycker Du lyckades himla bra, allt passade in 😃

Stare Ström sa...

Snygga passningar!
svar: Jag tog bilderna 29 okt. Vi har fortfarande många vackra löv kvar på träden.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, vi heier på sveriges lag og håper de kommer direkte til finalen, det hadde passa bra!

KajsaLisa sa...

Du komponerade första bilden fint, hor rör sig diagonalt över den och samma sak med stenplattorna.
Det brukar vara en del småbucklor på hyrsläp, men här blev det nog en stor, lite skämmigt att lämna tillbaka den.
Så en fotbollsbild givetvis, klart att du fick in en sån :)