söndag 14 november 2021

Skyltsöndag #340

Skyltsöndag #340 och då den slutar på en nolla fick jag för mig att kolla hur många år jag förvaltat temat. Resultatet visade sig vara 6,538461538461538 år. Det var i alla fall vad kalkylatorn hade räknat ut. Rätt eller fel? Spelar ingen roll. Det är riktigt häftigt att ni har stått ut så länge och bidragit till succén. Det är faktiskt inte många utmaningar som överlever mera än 6 år. Stort tack allihopa:-) 

Det blir fyra skyltar från mig idag. Alla är tagna under den gångna veckan. Enjoy! 

Den här bänken förbryllade mig en aning. Vad skyltar den med eller för? Rödvitt avspärrningsband och en pinne under. Någon som har en idé?

Efter veckan som gått har jag nästan vant mig vid att bli väckt klockan 07:00 varje morgon. En av anledningarna ser ni på den här skylten. Företaget Renovate som renoverar Stockholm.

Veckans höjdare 1: Den här skylten går på övertid. Mig veterligen var det vecka 45 förra veckan.. Alla system verkar vara aningen dumma på det stället;-)

Veckans höjdare 2: Visst är den lite gulligull, skylten för Apoteket Hjärtat. Rätt fyndigt faktiskt. Det borde någon ha kommit på för många, många år sedan.

 Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Den första där undrar jag också över, mitt IQ kan inte lösa den ekvationen...heller ;)
Här renoveras ju också lite varstans, endast på vardagar dock men vi har ju boende här som borrar varje söndag iallafall, vilken tur va? ;)

Angående övertiden där, hoppas någon tjänar en extra slant då så det inte är helt bortkastat.

sv: Rut...var bor hon? ;)

Ha det jättefint Bp.

Åke sa...

När du säger röd vit tänker jag på mitt hockeylag, där nämner vi röd vit hockeydynamit. Nu är det en pinne med som jag dock inte förstår... Jaha du är uppe med tuppen på mornarna nu då... Har ni två nedkast? Nu förstår jag inte... Men kom in till hjärtat var verkligen en varm skylt. Det behöver verkligen världen lite mer av. En fortsatt trevlig vecka nu och hoppas det inte blir så mycket buller och bång i ditt hus.

Klimakteriehäxan sa...

Skulle hur som helst inte sätta mig på den bänken, nån sorts fara måste det ju handla om!

LillaSyster sa...

Bänken är avspärrad och pinnen dit surrad för att man inte ska sätta sig på den. Nä jag vet inte, men det ser ut att vara ganska nygjort/ nya gjutna plintar under, så det kanske inte är färdigt ännu.
Bra jobbat att du har förvaltat skyltsöndagen i så många år. Men du gör det med bravur varje vecka!

nalta norrland sa...

Kom in till hjärtat var helt klart bäst ❤️ Jag förstår det är apoteket hjärta om skyltar så men ändå… 👍
Vecka 37 var för mycket länge sedan 😜 i morgon börjar vecka 46.
Väckas tidigt är avskyvärt 👎

Tack måste jag ju säga 😃 tack vare Din kommenterar fick jag uppslag till bloggbilder 👍 så yes nu kommer det bli en fortsättning på CAD vi har här i Åsele, så tack för att Du gav mig idéen 🤗

byblixtra sa...

Klurigt med bänken men det kanske är som Lillasyster skrev att pinnen är där för att man inte ska sätta sig på den trots rött band.

Gillar Renovates skylt på bilen.

Vecka 37 var ett tag sedan.

Underbar sista skylt!

Jag har inte varit med lika länge i Skyltsöndag...undrar just när jag klev på? Vet att jag började med några sporadiska inlägg och blev sedan fast! :-)

nalta norrland sa...

svar Bilens ägare heter Högberg och jag har jämt tänkt att bilens skylt har med efternamnet att göra.
Jo yes det är jag som är pizzamakare 😜
Det är väl så att när livet ger citroner så får man göra lemonad 🍋
Du glömde svara på dagens fråga?????

Geddfish ♥ sa...

Gillar alla dina skyltar och ogillar din ofrivilliga uppvakning på vardagar kl 07. Men så är det i lägenhetshus, hantverkare eller lägenhetsinnehavare borrar på, jag vet.

Denna succén med Skyltsöndag vill jag tillägna dig och dina underfundiga iakttagande kommentarer som du ger varje skyltare, guld värt!
Känns i hjärtat att du går "all in"!

Mias Mix sa...

Grattis till 6 år med skyltsöndagen! Det var ett väldigt tråkigt sätt det slutade på för Pumita, men desto bättre att du fortsatte. Skylten med v 37 var ju suverän :) Och håller med om Hjärtat-skylten.
Nu hejar vi på Sverige!!! Gick ju inget vidare i torsdags...

femfemman sa...

Imponerande siffra. Såväl i tid som i antal decimaler!🙂
Ja, våra hjärtan borde vi besöka mycket mer. Oftast blir det bara skalbesök!

Ditte sa...

En jättebra skyltning. En del humor här.
Väldans roligt att "Skyltsöndag" hängt med så länge. minns inte riktigt när jag hängde på. men hänger på och med gör jag helt klart.
Sista skylten är hur bra som helst. Lite dubbla budskap.
"Övertidsskylten" är verkligen på övertid. Undrar hur man gör för att en lucka ska förstå.
Undrar också hur det går till att renovera Stockholm rent praktiskt. Ohc det som inte behöver renoveras?
Vad häller bänken kan man ju slå sig ner utanför pinnen. Kanske något av Lars Wilks verk.

Susjos sa...

Verkligen grattis till alla skyltsöndagsår! Jättekul att det håller i sig! Snygga skyltar idag, gillar skylten på bilen, men stackare som blir väckt kl sju varje morgon, du använder väl öronproppar?
Bänken där ja, med en pinne under de rödvita banden,har ingen aning vad det kan betyda?

Svar: visst påminde winterpride på Yumbo om ESC, haha!! Så många gaykillar på ett och samma ställe!
…och nu är fotbollsmatchen slut, det gjorde verkligen ingenting att vi inte satt ute på en bar och såg matchen ikväll ( vi hade inte orkat det heller, börjar bli lite slitna nu efter alla utekvällar! )
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Vad kul, dags för ett 6,538461538461538 årsjubileum. Dom glömde sätta upp en skylt på bänken "Omålad" ifall folk vill byta färd på rumpan så går det ju inte :)
System är nog ofta dumma, ett genetiskt arv från dom som konstruerat dom.
Apoteksskylten var rolig men som du skrev lite förutsägbar.
Länkar upp dig nu.

nalta norrland sa...

svar Min mobil ändrar ordet vad och skriver CAD ibland ser jag felet och rättar och ibland missar jag…
J höll till i verkstan från mitt på dan till sen kväll, jag kände att VARFÖR ska jag trixa å fixa med farsdags firande när han inte är intresserade?
C kom hit och åt middag, vitlöksdoftande lövbiffspanna så inget direkt märkvärdigt… men maten blev uppäten och nej vi hade inte nån tårta eller efterrätt.
Jag å C gick en långpromenad med Teddy & Connor (Cs hund) minus 10, men det var skönt, inte kallt, vi var ju klädda 😄
Nu har jag förutom kommenterat hos Dig mejlat Elins mentor, då länge det finns ”blöta” icke torkade koppor ska Elin vara hemma enligt 1177 pågrund av smittspridning och risk för infektion.
Men nu säger jag… inte go natt kanske 😜 men jag tänker sova ett par timmar.
🤗

Anki sa...

Jag blir onekligen nyfiken på bänken, men gissar att LillaSyster kan ha rätt ...
Snyggt skyltat som alltid!
Tack för dina kommentarer hos mig - de gör mig alltid på bra humör!
Ha nu en bra måndag!

Ama de casa sa...

Som den skytfanatiker jag är så blev sååå glad när du tog över Skyltsöndagen då när Pumita inte orkade längre. Jag hakade alltså på redan från starten och har inte missat många - om ens nån? Stort TACK för att du kör på med den roliga utmaningen :-)

Jag får en känsla av att dom inte vill att man ska sätta sig på bänken förrän bänken själv har satt sig, om man så säger :-)

Hoppas dom snart har renoverat klart din innergård, eller f'låt - park ska det väl vara...

Alla beräkningar är helt klart inte med verkligheten överensstämmande ;-)

Snyggt skyltat och stort TACK igen!

Paula Merio sa...

Finns det hus med sop- och tvättnedkast ännu? De ställen jag har bott på har man tejpat för luckorna för gott! Nu är det bara att traska iväg ut som gäller...Men å andra sidan har jag inte bott i höghus. Bänken förbryllar även mig men lutar åt dem som säger att den inte är klar ännu! Kanske är bänken inte ordentligt förankrad i backen?
Hur många apotekskedjor finns det utrymme för? Blir vi sjukare hela tiden eller är det så många fler som delar på kakan tro? Hjärtat är väl ICAs apotek, inte nytt på något vis men ibland är jag helt vilse i pannkakan med alla apotek. Själv nyttjar jag bara apotek på nätet, medan många i min ålder sitter och åker långa sträckor för att komma till närmaste apotek.
Eloge till dig som fortsätter vårt roliga tema, jag skulle definitivt få abstinens om jag inte hade någonstans att visa upp skyltarna för nu är man ju så van att se skyltar överallt, ler!

christian sa...

Jag tror att bänken med tillbehör är just för att sysselsätta t.ex. panschisar med lite hjärngympa . . . . LoL :)
Ska de renovera hela Stockholm har de å göra en stund . . .
En av många förvirrande skyltar av troligtvis förvirrade upphovsmän (kvinnor?) . . . å en som du helt riktigt anmärkta sent påkommen finurlig skylt!

Ha en fin vecka!

Carita Liljendahl sa...

Hurraaa och grattis till en av de bästa utmaningarna som finns! Hoppas du orkar förvalta länge och sedan då du ev. slutar, hitta nån annan som förvaltar. Hur många fina, roliga, fyndiga, tokiga skyltar har vi inte fått se genom åren!