lördag 27 november 2021

Bokmärke och julmarknad #1

Återigen dags för ett riktigt bokmärke som jag hittade hos Akademibokhandeln. Den bokhandeln precis som Lidl är perfekta ”motivleverantörer” för olika bloggteman. Kunde i och för sig ha snyggat till bokmärkena, men jag tyckte att bilden blev mera ”dynamisk” och levande med oredan;-) 

Julmarknad #1
Enda gången ”Döda Torget” vid Täby Centrum inte är helt dött är när höst- respektive julmarknaden äger rum. Julmarknaden hade i år förlagts till den "dödaste" delen av torget. På andra sidan stod den coola julgranen med bollar. Den brukar lysa i rosa, så jag var väldigt tacksam att den just idag var limegrön. 

Hög kvalitet
Måste säga att jag rusade (överdrift) genom marknaden, då det blåste och var svinkallt. Hade siktet inställt på Vidfångats monter, där torkat renkött och gravad reninnanlår fick följa med hem. Men jag måste säga att alla utställarnas varor var av förvånansvärt hög kvalitet. Inget krimskrams och annat skräp där inte. Bra jobbat!

Tämligen ensam och övergiven på ena sidan av "Döda Torget". Längst bort ser ni taken på de
olika montrar från julmarknaden.
Bästisen Yvonnes Rönninge Show Chorus har onekligen skämt bort mig under alla år.
"Don't quit your day job" skulle jag säga till den här kören;-)

Julmarknaden var mycket väl besökt. Ifjol blev marknaden ju inställd, så både utställare och besökare
var glada idag. Och det trots iskalla minusgrader.


Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

16 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag gillar den där granen! Och har återfall med bokmärke, igen ...

Hanneles bokparadis sa...

fint bokmärke, de flesta julmarknader jag besökt har bra kvalitet, hemgjort, hembakat, hemslöjd... "krimskrams" hittar man på julloppis, inte fel det heller.

LillaSyster sa...

Tur att du hittade lite gott att handla med hem, nu när du gav dig ut i kylan. Kan bara instämma iskallt ute idag. Ha en bra kväll!

Guldkryckan sa...

Akademibokhandeln passerade jag igår, den enda affären som var full av människor tyckte jag mig ana även utan glasögonen på.
Julmarknader är ju trevligt tycker jag även om det var längesedan vi besökte en.
Tror vi satsar på nästa år.

SV: Jo, kidzen behöver få lite koll på vad det innebär att gå på gymnasium och dessutom hitta sig egen inriktning.

Ha det bäst Bp.

Ditte sa...

Verkligen en snygg bild och ett snyggt bokmärke. Och helt rätt. Bilden fick mer liv i sig så här. Akademibokhandeln har en hel del snyggt både vad gäller bokmärken och annat. Ja, förutom böcker.
Kul med julmarknaden på Döda torget som verkade få viss liv. Och skönt med en julmarknad med väsentligheter. Mat t.ex.
Julgranen var riktigt läcker men visst ser den lite udda och övergiven ut här.
Kul att det i alla fall kom besökare.
Tack för besöket och vad gäller renköttet kommer jag att få lite av den varan tillsänd från dess hemtrakter. Om nu Post Nord sköter sig.

nalta norrland sa...

En sån dag Du haft med julmarknad och rosa gran som visas i grönt 😅
Köpte Du torkat eller rökt ren?
Det är ju trots pandemin roligt när något händer.
En sån dag hos mig innebar att de tre ”pojkarna” vilade sig i form 😜
J har ”roat” sig med att ta fram två adventsljusstakar som han placerade i tvrumsfönstret 🕯
Jag har varit kreativ 😜 planerat nyårslöfte 😅 och fixade hemgjord pizza till middag 🍕
Ordet kreativ = städat i garderob, har ju tänkt återgå till kläder i garderoben trots mitt Kapselgarderob tänkande, sedan fortsatte jag röja bland mina sparade tidningshögar och vips kom ett nyårslöfte- jag ska från och med 1 december börja beta (!!) av tidningshögar som ligger på vänt och slänga allt eftersom. När det gäller garderoben så har jag ju under min Kapselgarderob tid haft kläderna i en ikeakasse för att inte använda fler än de 30 😅
Elin har övernattningskompis, tjejen kom igår och åker hem i morgon, trevligt 😃 jag tycker om att Elin har fysiska kompisar och inte bara hänger ned mobilen.
Jo men yes Ditt bokmärke var ju läckert 👍 färgen 🤩
Då jag inte läst en bok eller använt ett bokmärke under veckan ”hoppade” jag över bokmärkesdag.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Läcker bild på bokmärket!
Fina bilder från julmarknaden. Jag kan inte bistå med några, då jag inge gick ut i ovädret, det började snöa!
Men jag tror att lidköbbnpingsborna var trogna.

Ha en fin kväll!

PS. Tråkigt när folk har synpunkter på ens liv. Men det här var en nybliven änka, som direkt hittade en ny man, som hade åsikter. DS

nalta norrland sa...

svar Jag var helt övertygad att Du köpt rökt ren dessutom… jag gillar rökt sik 🐟
Förutom sortering så var jag till min mor och hjälpte henne sätta upp en julkula/lampa hon har i köksfönstret under jul, hon ville inte kliva själv… jag erbjöd att J skulle hjälpa men nej tack, antingen jag eller hon skulle klättra själv, jag var så klart dit.
Jag kan ju inte riskera att min mor kliver upp på köksbordet å ramlar ner.
Förövrigt har hon full jul… ja ingen gran, men annars är det pyntat och bytt gardiner överallt, tre rum å kök.
🤗

Paula Merio sa...

Kul med en kvalitets-julmarknad så lokalt! Vi har i Falun en liten affär som heter Renbiten. Där erbjuds samma urval produkter som den du handlade hos. Priserna ska man inte kolla på, det är ju något man unnar sig sällan och njuter stort av. Kollade julskinkan hos vår lokala köttproducent, 280,-/kg för rimmad skinka....lite annat än 39.90 som den vanliga kostar på coop. Men min plånbok tillåter faktiskt inte att köpa en skinka för en tusenlapp. Så den blir inhandlad i mataffären, dock svensk förstås! Julgranen, den limegröna, den passar in, häftig. ja! Julig? Njae....
Så kören sjöng hellre än bra, o det är ju så pinsamt att lyssna till...alla gör ju så gott dom kan...men...
Avklarat kvällens Så mycket bättre och tårkanalerna är rensade för en vecka...

femfemman sa...

Riktigt häftig gran. Gör sig bäst i någon nyans av grönt! Tror att många julmarknader bjuder på bra varor. Speciellt som de med sämre kvalitet inte kommit tillbaka efter nedstängnngen.

Susjos sa...

Snygg gran! Å va kul med en julmarknad med mat. Nu vill jag också ha renkött, och gravat dessutom, gick in på din länk och ser att man kan beställa! Hurra!!!!! Tusen tack för tipset!!!!!!

Ama de casa sa...

Verkligen ett pedagogiskt bokmärke med planeterna i vårt solsystem! Fast dom kunde ju ha klämt dit namnen också, men dom finns kanske på baksidan :-)

Julgranen är verkligen superläcker! Och apropå läcker - vilka läckerheter du fick med dig hem, mums!

Här brukar en barnkör från svenska skolan sjunga när julgranen (från Småland) tänds på gamla kyrktorget. Nu har dom inga jobb som dom borde behålla, men dom borde absolut inte sikta på sångkarriärer om man säger så... ;-)

Ha en fin första advent!

Carita Liljendahl sa...

Trevligt att se att Döda Torget ibland lever upp!
Dina Täbybilder gläder mig.
En riktigt cool gran - håller med!

Anki sa...

Fina bokmärken!
Jag gillar den där granen ... minns att du visat den förr.
Trevligt med julmarknad som saknar krimskrams, men har mycket matnyttigt. Du gjorde lite fina inköp där. som nästan får mig att dregla. :)
Svar: Calle har ingen hund, men två katter + sköldpaddorna. Mamma Lina höll inte alls med grabbarna när de framförde sin önskan om var sin kanin :)
Ha en fin söndag!

Gunnel sa...

Den gröna bollgranen ser övergiven ut. Grönt passar ju bra, men jag är tveksam till andra färger. I helgen är det julmarknader här runt ikring också, men jag tror jag stannar hemma. Det är svinkallt och snöar. Inte alls likt Skånevintrarna. Det måste ha blivit något fel. Ha en fin adventssöndag.

Freedomtravel sa...

Det är bra att du fortsätter rapportera från Täby och "Döda torget" ;) Nu är vi ju inte där så ofta längre, sedan mamma flyttat därifrån.