fredag 17 maj 2013

Matiga skyltar



Kan inte låta bli att presentera Ball tip för er och då menar jag ingen ball tip pen – en kulspetspenna alltså – utan köttet som inte ser ut som en penna alls. Men visst är det något lurt med skylten på förpackningen.



Dubbelt medborgarskap
På något sätt känns det som att Ball tip köttbiten har dubbelt medborgarskap. Jag menar hur kan man komma från USA men vara född och ”uppväxt” i Sverige. Ännu skummare är väl att Ball tip är tillverkat. Hur tillverkar man kött - eller är det bara jag som är dum!? Dessutom får jag minst sagt konstiga associationer när jag tänker på namnet, men det är jag det;-)

Bonus: utelunch
Idag åt fem kollegor och jag vår andra utelunch för i år i drygt 20 grader och strålande solsken. Hotell Norrtull bjöd på Sous vide biff, stekt lök, rostad potatis, rödvinssky. Med tanke på att bilden är ett av mina bättre matfoton hoppas jag att det vattnas i munnen på er. Det gjorde det här också kan jag säga. Köttbiten som var av lika odefinierbar härkomst som ball tip borde ha lagats i vakuumtäta plastpåsar, vid 55 grader i upp till 72 timmar. Kan väl säga som så att köttet hade inte tagit skada om den legat i ugnen i minst 20 timmar till. Men tillbehören smakade utmärkt;-)



Fler skyltar hittar ni hos Tema Fredag som Sinneskatten håller i.




21 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Frågan som dyker upp här då..var fan sitter rostbiffen?...hoppas den inte sitter i närheten av vad jag associerar till här då ;)

Hur som helst...kom just på att jag inte ätit middag idag...tackar för påminnelsen..ha en skön helg.

Pumita sa...

Haha, visst är det nåt lurt! Skyltmakaren har tröttnat på sär skrivning och gillar. att sätt. punkt. eller nåt... Det kanske är det senaste. ;)

Pumita sa...

Men USA´n är färsk iaf. =)

Della sa...

Ball tip... nja. Det verkar lurt det hela. Mycket konstigt och med tveksam association. Undrar vad de vill säga?

Anders W sa...

Kul att Norrtull överträffar sig själv. Och nog blir man sugen. I Göteborg möttes vi at "tyvärr, maten är slut". Jag fastnade mest för den "fantastiska" svenska texten på dina matbitar. Men det har ju inget med smaken att gör, som tur är.

Eva Trillian sa...

Det är inte lätt att göra rätt när man handlar inte! Usch, så trött jag blir på affärer ibland!
Det där med utelunch låter skönt! Imorgon får det bli en sådan :)

Stare Ström sa...

Det här har jag inte drabbats av. Blir inte så sugen heller. Får andra associationer, som fårtestiklar o dyl. Inte blev jag klokare av att läsa på paketen heller. USA och så Sverige och så är det tillverkat men är en el av... Hur fasen ska man begripa vad det är?!

Ama de casa sa...

Jag tror att ball tipen bara har varit på semester till USA, men att den faktiskt är född och uppvuxen i Sverige.
Jo. Så måste det vara.
:-)

esterii sa...

Jag blev stört hungrig nu och inte en restaurang så långt ögat kan nå här i Norra Polcirkeln:) Allt gott!

Jane sa...

Vad sjutton är en "ball tip"? Skulle inte ens köpa den med det konstiga namnet och ursprunget ... verkar som sagt lite mysko! Kanske något för ilskne Sverker med soptunnan på TV att ta tag i, ha ha. Som vanligt är det en himla tur att man tryckt i sig något innan man kollar din blogg, i det här fallet nästan en liter jordgubbar :) Annars hade jag varit tvungen att dra ner på stan!

Tack för att du röstade på mina bilder. Jättekul att få vara med i final :)

Pialotta sa...

Väldigt originellt namn i alla fall, men jag hade verkligen tvekat att köpa förpackningen ;) Gott att bli serverad ibland :) Ser riktigt gott ut dessutom ... ha en fin o solig helg då ... hoppas vi :)

Pysselfarmor sa...

men va jisses! Den köttbiten har jag aldrig sett...verkar myskofikt och jag får samma känsla som för komage
;-))
Nu ska jag googla och se om jag hittar någon information om denna köttlabit!

njaeee hundkyrkogården får nog vara.....

Anita - Malta sa...

Nä Beate... BALLTIP del av eller del mellan Rostbiff USA / Ursprung Sverige ?? Min hjärna går i vågor.

Sorry, vill inte ens titta på mat och absolut inte råa köttbitar! Mår inte toppen men heller inte botten. Har bara så ont i huvudet men ska INTE klaga. Det var ju inte därför jag kikade in hos dig.

Maken är i Stockholm och han mår inte heller som han ska :-(

Ditt inlägg är som alltid utöver de bästa. Upphör inte att imponeras över din förmåga att finna själva poängen, föra den vidare till oss andra så vi får le och se fram emot nästa underfundiga inlägg ;-)

Ball tip.. Ha.ha..

Det blev en konstig kommentar men iallafall några rader.
Kram !!!!

Jah Hollis sa...

I den här branschen verkar dom ha svårt med att hålla reda på saker och ting. Utgå ifrån att det är häst från Irland. Tur i alla fall att dom har godheten att skriva en förklaring på svenska.

Anonym sa...

Haha, ball tip, kan tolkas på flera sätt. Börjar fundera på om det inte behövs plockas in en svensklärare i våra livsmedelsbutiker. Dessa konstiga skyltar dyker upp allt oftare.

... och ja, tallriken ser läskande ut, även om den inte var det i verkligheten.

Mona sa...

Ju mer jag tittar på skylten och prisetiketten desto snurrigare blir jag. Att äta mat blir alltmer komplicerat. Sous vide? Ja, jag kollade länken. Om in köttbit kokat i 72 timmar måste den ha kostat en smärre förmögenhet...

Tack för länken till din kollega. Fina bilder både från elfackmässan o Gbg!

Per-Anders sa...

Ball tip..? Jag har aldrig hört uttrycket. Men köttbiten på nedersta bilden ser god ut.

cat sa...

Det är mycket som är lurigt med maten vi köper. Även om jag vore köttätare, så skulle jag nog inte äta kött som heter Ball tip.

Rantamor sa...

BallTip har jag aldrig ätit och jag tror heller inte jag sett något sådant i vår affär här uppe i norr,
däremot sitter en naken kyckling på en ölburk just nu, och vi har Colin här som tyckte att kycklingen satt på dasset.
I morron ska han spela sin första fotbollsmatch, och då ska vi åka in med honom till Umeå och hans pappa.
Mamman åkte till Timrå på en klassträff.....
Så då tippade hon av sin skatt här hos oss.
Och nu har han målat två flaggor en svensk som han behöll och så fick moffa en finsk flagga, och det går hett till framför tvn, lite läktarvåd är det allt när Sv- Fi spelar hockey.

Soligt och fint har vi, och vi var nyss ned till båtbryggan och Colin metade och fick en mört och en aborre så nu simmar dom runt i en hink med vatten och kommer säkert att bli kattmat så småningom just nu får dom leka att dom är akvariefiskar.

Ha en finfin dag med eller utan flagga.....

Marit Johansson sa...

Ja man undrar ju vad USA egentligen har med det köttet att göra, konstigt, skulle inte köpa..
Jag kan stolt meddela att vi har riktig sommarvärme här i Norr nu, vi snackar alltså bikiniväder, i alla fall för en Norrbottning :)

Margareta sa...

Har läst allt jag missat under veckan och inte helt fel käsning när jag nu sitter på Arlanda och väntar -hatar väntan och då är det tur att bloggläsning är möjligt. Ska inte gå in på detaljer, det tar så länge att skriva med den lilla pennan på paddan, gillar inte fingervalsen.

Här flyter allt på som vanligt fast, inte lika mycket stress människor verkar ta det lugnt på pingstdagen. Lugnet före stormen kanske, tänker på dagens match, ska försöka kika på tåget.

De där nya köttbitarna lockar inte mig, kanske vid ett annat tillfälle. Visst finns det mycket att se i Sthlm, nu ser jag tak och flygbanor. Ska ta mig en tur vidare.