söndag 26 maj 2013

Skyltsöndag


Bakisbrunch
Det regnar ute, blåsa gör det också. Med andra ord så ska jag idag inte inta en bakisbrunch i stan som den här skylten vill att ja ska göra. Dessutom är jag inte ens bakis. Men alltomstockholm.se kan jag rekommendera när ni besöker stan under sommaren.


En luggsliten skylt
Ni ser väl att ni inte får parkera här! En luggsliten skylt kan tyckas – liksom klistermärket som har ”parkerats” där. Inte många rätt här inte. Men det kanske är som så att Bajen (Hammarby) har bytt från grönvitt till blåvitt över en natt - jag menar över ett decennium eller så. IFK Göteborg ligger ju tvåa i Allsvenskan, medan mitt älskade Bajen harvar i Superettan och parkerar på en skör femteplats. Det är mycket som var bättre förr;-)

Skyltsöndag är Pumitas uppfinning.

PS. Nu ska jag inta en hemlagad brunch. Sedan ska jag shoppa loss hos Desigual som visst har "midseason sale". Wish me luck;-) DS

23 kommentarer:

Monica sa...

Härliga bilder från loppisen hade tyvärr inte tid att åka in i dag.
Haha skulle Bajen ha bytt färg riktigt kul faktiskt;-)
Ha det bra i regnet som verkligen behövs här ute;-)

Olga T sa...

Solsken här men fruktansvärd blåst!! Ja vissa saker var bättre förr. Så är det!

Pumita sa...

Nej, ingen brunch för mig heller... varken med bakis eller utan. Var uppe vid 7 och har hunnit med både breakfast och lunch. Nu väntar eftermiddagsfikat och den avnjutes inomhus, hemma alltså för jag tänker inte gå ut i busvädret. Om jag har gjort ngt annat än ätit? Jadå, men jag kan ju inte berätta hela min livshistoria här. ;)

Della sa...

Lyckades du?

Erik Semlan sa...

Intressant att väder och vind har ändrat färg på Bajen-skylten!
Bakis-skylten kan säkert passa en del som tittat för djupt i glaset.
Men du har helt rätt om "allt om Stockholm", ett bra ställe att kolla in.

Eva Trillian sa...

Hoppas brunchen var god :)
Satt häromkvällen och dreglade över Desiguals väskor *suckar* Hoppas du handlade massor med fint!

Ama de casa sa...

Vad synd att du inte var bakis då, en brunch lät väldans bra :-D

B i r g i t t a sa...

För mig är det oftast brunch som gäller eftersom jag vaknar sent ;)
Kul skyltar!

http://budapestcityphoto.wordpress.com/2013/05/26/horror/

Susanne sa...

Hoppas att du har klickat hem några fynd.

Olga T sa...

Idag måste du titta in till JahHollis och se hans mästerverksfoto!

Margareta sa...

Har du blivit turistambassadör för Stockholm?

Såg vädret i Stockholm genom elitloppet idag, inte helt perfekt. Däremot är det nästintill perfekt här i Luleå, men verkar flytta sig ner till er. Skulle önska att vi alla kunde få dela den gula.

Jag som gammal ängel ser bara det blåvita. Bajen kanske också vill vara som de. =)

Om du hittade något på Desqual så vill jag se det. =) Det färgglada på ena bilden var delar av mig - och ja, jag har köpt klänningen på Desqual (i Barcelona) och även två nya har inhandlats på vår "nya" Desqualbutik i Luleå - det är riktiga "Margaretakläder".

Tack, komplimangerna räcker och blir över, till sonen fick jag påpeka hur underbart gullig jag är. =)

Ska gå in och kolla länken. Min försummade blogg ska komma igång när det lugnar ner sig och jag har tid att börja med fotandet igen. =)

Nu väntar jag bara på fotot med dina nya inköp. Spännande och se om du hittat något jag inte sett i "vår" butik.

Den första suddiga bilden tog jag i tunneln strax efter centralen, tror jag det var.

Ha det gott.

Stare Ström sa...

Och vad blev det för fynd då?

Eva Trillian sa...

Sv: Tack! :)
Jag tror att bloggosfären övergår t.o.m. min arbetsplats himmelska tankebanor ;) Men vem vet. Efter era fina ord kanske jag borde upplysa dem ;)

Mona sa...

Vilken härligt sliten skylt du letat upp. Den är läckert krackelerad.

Nu ska jag avslöja en sak. Jag har sett 1 (en) fotbollsmatch live i mitt liv (1976). Det var derby mellan GAIS och IFK som på den tiden båda låg i division 2. Över 50000 (publikrekord) såg IFK vinna över GAIS på Ullevi. IFK vann överlägset serien och var året efter tillbaka i Allsvenskan. Jag tror inte att dom varit ute ur Allsvenskan efter det.

Hur som helst min kompis och jag var fans. Vi hade blåvita halsdukar, muggar med mera och jag har fortfarande kvar min älskade LP-skiva Änglalåtar med Schytts! Egentligen avskyr jag dansbandsmusik men den här skivan är en enda hyllning till Göteborgs bästa lag. "Det ska va vitt, det ska va blått, de ska vara blåvitt förstås..."

Freja sa...

Hahaha, den bajendekalen hade nog suttit lika länge som förbjudet att parkeraskylten funnits... Hoppas du hittade nått på Desigual, jag är ingen märkesmänniska på något sätt och gillar inte alls att shoppa kläder, men Desigual tycker jag är supersnyggt!

Anonym sa...

Hm, det var det första jag lade märke till att det var fel färg på bajen-märket. Ja ja, bara det står vilket lag det handlar om så...

Bakisbrunch? Finns det ett sånt fint ord i Stockholm? Här i Örebro går man ner till pizzerian på hörnet och lägger sig sedan raklång i soffan.

KajsaLisa sa...

Kul bilder, jag har faktiskt aldrig ätit brunch, tycker det verkar rätt höga priser. Men ibland undrar jag om det inte kostar ungefär samma som att ta in två stycken på på ett hotell om man letar dubbelrum på nätet med rabatter. Sen kan man ju smälla i sig en ordentlig hotellfrukost som verkar bestå av samma saker.
Då kan man ju röja inne i stan kvällen innan utan att behöva krångla med kollektiv hemtransport. Man måste ju ladda för att bli brunchbakis också.
Såg förresten den där affären jag berättade om när jag kollade din plåtgroda. Den ligger på Järntorgsgatan mellan Järntorget och Slussplan. Gick förbi i Fredags.
Passa på att kika in där och kolla plåtskulpturerna ifall du har vägarna förbi. Jag tror du kommer att gilla det.

Susjos sa...

Åh...hörde talas om rean på Desigual i Täby, så jag borde nog leta mej dit! Desigual i Kista har lagts ner..tror jag...
Såg oxå att Bajens färger var helt fel, haha!!

llh sa...

Var tvungen att spana in Desigual (aldrig hört talas om, så trendig är jag). Nu är jag nära nog färgblind och väldigt nyfiken på vad du fastnade för på rean.
Svar: ja småstaden har inte mycket till stadsliv och inte är jag mycket för lantliv som din kompis här på byn heller. Så jag när mina NYdrömmar och läser din storstads(nåja mellanstorstads)blogg ;) Och finner att egentligen är de flesta platser ok med lite sommarsol :D
PS åsså gillar jag den nedre patinerade skylten starkt. Rätt eller fel bajenfärger, tja är ju redan färgblind efter Desigualspaningen DS.

Hörni sa...

Åh vad kul att gå på rea. Hoppas du hittade nåt bra som vi får se bild på senare. ;)

Har förstått att vi gjorde rätt som åkte norrut, till solen och sommaren, i helgen. :)

cat sa...

Hoppas att ni har bättre måndagsväder. Vi hade hyfsat väder hela helgen.
Hittade du något på rean?

cat sa...

Snubblade över en glasutställning förra helgen, inte mer än 20 min bilväg från mitt hem.

Marit Johansson sa...

En bakisbrunch hade faktiskt suttit fint här igår :) var ute och svirade alldeles för sent i lördags..