måndag 13 maj 2013

Dessa trender


Grönt är skönt som sagt och orange verkar vara vårens färg i år. Å mina skor står som de står;-)


Jag älskar graffiti, jag hatar klotter. I helgen har det gått en klottervåg i Täby. Grrrrrrrr.


Om det finns vita körsbärsträd så är det här ett sådant.

Partnerlook
Chefen Mats är en av få killar på mitt jobb som är (väldigt) modemedveten. Han är alltid extremt snyggt klädd. Idag kom han med nyinköpta orangea vårbyxor. Kollegan Inger är inte ett dugg trendkänslig men alltid fint klädd ändå. Idag kom även hon till arbetet med nyinköpta orangea byxor. Otippad partnerlook - ooooops;-)

Gult och blått
Kollegan X har alltid coola kläder på sig. Han är dock inte lika modemedveten som chefen Mats. Idag gick utstyrseln i färgerna gult och blått. Snyggt! Jag menar det pågår ju ishockey VM i Stockholm samtidigt som Eurovision Song Contest avgörs i Malmö på lördag så…

Lite fler färger
Kollegan E hade en fin röd kappa på sig idag. Y en glad röd/rosa blus. Resten av kollegorna var klädda i vanliga ”lagom” färger och den nya praktikanten kom i svarta WCT gympakläder.

Mitt eget bidrag då
Ja, det kan man då verkligen fråga sig. Jeans, orange tröja, orange klockarmband åsså min fina orangea Freitag väska – alltid nå’t. Orange verkar ju vara vårens färg så...

Bildval
Jag tog en himla massa bilder inomhus i helgen och några utomhus. Endast foto 1 har något med inlägget att göra. Varsågoda.

Fler helgbilder finns hos Marit.

20 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Ja, det går trender i allt ;) som att kalla en färg orange. När man kan säga brandgul? ;)
Gillar din väska! Blir lite sugen faktiskt ... har man väsk-nojja så har man!

Olga T sa...

Färgade byxor är väldigt trendigt i år ja. Själv har jag inga sådana och har inga planer på att skaffa mig sådana heller. Hellre då klatschiga accessoarer samtidigt som jag tänker att jag borde träna på att klä mig mer färgglatt. Det är ju faktiskt ganska kul med färger!

Guldkryckan sa...

Jo..klotter...en trist grej...men som du skriver själv..graffiti är en annan grej...kan vara riktigt häftigt och fint..!

Ett storstadsfenomen detta klotter kan man tro..men det finns banne mig överallt...redan på Faraos tid för tusentals år sedan fanns det "tags" som arbetarna klottrade lite här o var i pyramiderna de byggde...coolt på nåt vis...fast det var väl också..ja..eh..en annan grej ;)

Hur som helst..ha de bäst.

Jane sa...

Undrade just hur du har skorna på fötterna, vänster på höger och tvärtom? ;)
Det där med byxor är ett evigt problem, finns så mycket snyggt men passformen är inte gjord för en annan som är så liten ... dessutom har rumpan "försvunnit". Nog för att jag hört att "skinkorna" sjunker 10 cm med åldern men nu finns det liksom inte tillstymmelse till något därbak :X Såg PT´n på Nyhetsmorgon som visade hur man kunde träna upp musklerna, låååååånga steg framåt och ner med ena knät nästan i backen. Prövade några gånger, höll inte på att komma upp plus att hunden tyckte det var skitkul och började hoppa runt mig så jag nästan tappade balansen. Får väl stänga in mig någonstans och träna, he he :)
Ha det bra i solen!

Marit Johansson sa...

Visst var det den väskan som levererades med instruktion om hur den skulle skötas :) den håller sig snygg så jag antar att du sköter om den väl..

Anita - Malta sa...

Orange färg på byxorna, eller brandgult som Eva så snyggt och korrekt tycker det ska heta, har jag aldrig haft. Ja, brandgula / orangefärgade byxor alltså. Låter liiite främmande men är det mode så är det. Man behöver ju inte hänga med på allt.

Gillar färgen men inte på vad som helst. Din väska som liknar min är ju jättesnygg och din limegröna pall skulle jag också vilja ha att lägga grejer på ;-)

Ställde du upp dina skor så där för att visa hur mycket du gillar att skilja dig från mängden eller.. ;-) Skojar bara.

Ja, här ser jag ju en klar skillnad på klotter och grafitti så var den saken ur världen ;-)

Blommorna, vad än de heter är en dröm. Snygg vinkel som vanligt där huset i bakgrunden lutar fint mot den blå himlen.

Själv klär jag mig faktiskt ganska färglöst. Det antyder maken ibland när ha visar en illröd blus som han tycker skulle passa mig som handsken. Nej.. det funkar inte. Brukar säga att jag helst klär mig i milda jordfärger för att framhäva min färgstarka personliga utstrålning. He..he.. Så var det med det. Ha det bäst Beate.

Rantamor sa...

Men hur i hela friden förstår du inte mitt recept ????
Jag som har både text å bilder ???
Äh får väl slänga in en film nästa gång som också....

*asgarv*

Och dina modefärger gillar jag också, bara det att jag äger inget i just dessa färger, men skulle jag nu få komma till det där vandrarhemmet i Stockholm, så måste vi nog klä upp oss Rantafar å jag...
Annars blir det nog fiskebyxor som gäller även denna sommar, om ingen liten elak jävel varit å sytt in dom i vinter...
smyger sådana i garderoben här i norr !!!!

Tjingelingen plingen.

Margareta sa...

Jag vet inte men tycker de är kraftigare än körsbärsblommor, men det är nog det i alla fall. Jag brukar fota sådana i Linköping och det är nog körsbärsblommor jag brukar fota, glömmer så lätt vad allt heter och lika är de varandra. Oavsett, otroligt vackert, lukta på dem så känner du. Det finns ju vita.

Ja, bild ett matchar nästan helt till headern, bara skorna som borde vara lila. Nycklarna på stolen, inte på bordet - tur det. =)

Bild två -grrr ... Här ar det JNR som härskar även om jag hört att han inte lever längre men de andra klottrarna "hedrar" honom genom att fortsätta med JNR.

Jag är inte speciellt modemedveten men vet vad jag gillar och färg är absolut favoriten även om svart går igen i mycket. Däremot kan jag inte ha orange, kanske när jag är brun - då kan man ha allt. Synd, för jag tycker om färgen.

Tack för kommentaren om klottret, jag målarverkligen och leker med penslar utan tanke på att det ska bli något. Sedan använder jag lite "stenciler" gubbarna exempelvis och fyller dem med målarfärg. Inget annat än olika penslar och sedan variation på det metalliska i färgen - 100 % i nya headern.

Visst har vi alla våra olika stilar och något som jag hör ofta är att det plagget är ett Margaretaplagg - så jag förstår att några tycker ... bra eller dåligt, vet ej. Bryr mig inte heller.
Godnatt om du inte sover redan.

llh sa...

Av din trendspaning framgår att jag ligger ett år före alla andra när jag går runt i sonens turkosa t-tröja. Det bjuder jag på :) Sommarvärmen kom lite oväntat och minst lika oväntat blev jag strandsatt i Linköping. Det är så man blir en trendsetter...

Margareta sa...

Är tvungen att återkomma och skriva att "mustigheten" i blomman är som Finlands vita ros, men det är väl en buske och du har fotat ett träd. =)

Kan inte släppa och vill nu att någon kunnig skriver att det är ett körsbärsträd. Jag vill alltid veta. =)

Månntro om det ligger något i det ena sonen säger ... om att jag är nyfiken.

Mona sa...

Tyvärr passar jag inte i orange kläder, men jag har en orange ryggsäck så lite trendig är jag. Eftersom jag köpte den förra våren kan man väl säga att jag är lite föregångare inom modevärlden ;-)

Gillar din orange väska och när jag ser din pall så kom jag ihåg att jag ju tänkt köpa en sån. Undrar om dom fortfarande finns att köpa på Åhléns?

Håller med dig om graffiti versus klotter. Visst finns det vita körsbärsblommor, men om det är det du fångat har jag ingen aning om.

Monica sa...

Ja det finns vita körsbärsblommor, märks att du bor söderut här har dom inte slagit ut än.
Väntar bara på att dom hittar ut hit och huset är nerklottrat någon morgon;-(((((
Ha det bra

Stare Ström sa...

På ditt jobb tycks ni matcha vårens alla färger! Fast färger behövs väl egentligen mest när mörker och elände har svept in oss under den mörka delen av året?

cat sa...

Ibland brukar jag klä mig i en härlig färgkavalkad, men idag är jag lite mer nedtonad. Skulle vilja se lite bilder på hur modemedveten Mats är. Du kan ju alltid ta en bild där huvudet inte är med, så slipper han bli identifierad.
Kanonvacker blombild!

Ama de casa sa...

Oooo... Här kom min chans att vara trendig! Jag gillar orange :-)

Men du... Skorna? Passa dig så du inte får på dom på fel fot.
:-D

Ama de casa sa...

sv: Hälsokosten på gårdagens lunch var en förberedelse för att klara av att äta hela planksteken senare på kvällen :-)

PS: Min dumma blogg har börjat lägga vissa av dina kommentarer i skräpposten. Det är bloggen som tycker så - inte jag! Jag avmarkerar dom och lägger tillbaks dom där dom ska vara.
Som sagt: DUM blogg!
(Det är andra som råkat ut för samma, den brukar ge sig efter ett tag, bloggen...)

Malla sa...

åh vad jag önskar att vi hade såna fina blommande träd här uppe!

Hörni sa...

Åh så vackert blommande träd. Men det där klottrandet är för trist. Din väska är allt annat än trist. Orange är uppiggande. :)

esterii sa...

Har aldrig sett ett körsbärsträd:)

SoF sa...

Hihi - hade jag fotat de gamla påslakanseten så hade du känt igen klassiska gamla färger från gångna decennier...
Så de på bilden var de sprillans nya "ljuva" seten. :)

Varma aprilvädershälsningar!