söndag 20 november 2022

Skyltsöndag #393

Vilken tur att jag tog hur många bilder som helst på roliga skyltar förra veckan. För sedan igår klockan 13:30 är jag aningen insnöad och hade knappast grävt fram bilen för att bege mig ut på skyltjakt;-) Skyltmixen som jag lägger upp är jag väldigt nöjd med. Hoppas att ni också är det. Enjoy!

I onsdags tog jag ju med er på en rundvandring i Täby Centrum och berättade att Åhléns blivit uppköpt av ett arabiskt företag. I och med detta är det stor-REA i varuhuset, upp till 70 procent. Åhlens har ju haft ett mångårigt samarbete med modeskaparen Carin Wester. Just hennes kollektion (som är gräslig enligt mig) reas ut rejält. Kanske vill de nya ägarna avsluta samarbetet. Inte mig emot alls.Bumbum beats body. Ja, bum på engelska är ju slang för lodis och rumpa. Så jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dessa svindyra produkter…Veckans höjdare: När jag såg den här etiketten på en kartong på en av Systembolagets ”kartongvagnar” brast jag ut i skratt. Undrar om den före detta amerikanska presidenten skulle stämma den kroatiska(!) vintillverkaren för plagiat om han kände till vinet. Det var ju hans slogan fast utan hund då;-) Den rättegången skulle han nog gå vinnande ur striden tror jag.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag har förstått att det är ägarbyte på Åhléns. Jag har aldrig köpt något av Carin Wester, varför inte det? Kan man undra. Nej, det har inte fallit mig på läppen.

Dina skyltar var fräcka och tur att du var ute i god tid. Här har ingen snö kommit men jag har hållit mig inne. Jag skyltar med min frånvaro av uteliv idag.

Klimakteriehäxan sa...

Har aldrig fattat hur Åhlens har kunnat ha och hålla fast vid Carin Wester som sin chefsdesigner. Skulle man mot förmodan se något man gillar kan man lugnt vänta på rean, för det blir bombsäkert 70 procents rabatt förr eller senare - ofta förr ... Jag har summa summarum tre CW-plagg, köpte på vrålrea, är nöjd med dem. Vet dock ingen som gllar hennes kläder rakt av! Dörför blev jag väldigt förvånad när en ung kvinna som har secondhandbutik sa att hennes (unga) publik gillar CW. De verkar hur som helst inte köpa nåt på Åhlens.
Har varit där och rekat - inget jag villhövde var på rea. Himla bra faktiskt ...

nalta norrland sa...

Åhléns försvann från Lycksele för lääänge sen och efter det har jag knappt varit in på något Åhléns för om jag mormor förmodan besöket en stad värd namnet stad så är Åhléns inte mitt förstahandsval. Åhléns finns i Örnsköldsvik dit vi var för nån månad sen och stajlade Js servicebil och nix inget besök på Åhléns.
Bra skyltat 👍 tur Du var om Dig och kring Dig tidigare med tanke på att Du nu är insnöad.
Nu lär väl inte snön ligga kvar till påsk i 08a land.

Såg Du den läskiga kommentaren hos Ama av nån Nettan… folk borde tänka efter innan de kommenterar, speciellt ett sådant inlägg.

Jag är öl-änka, kan ju inte heta gräsänka 🤪 J gick tvärs över gårn strax före kl 19 igår kväll och har ännu inte kommit hem ( kl är nu 16.50) jag har kollat att han lever och han var pratbar 🥴 men tydligen hade de gjort kväll vid 8 tiden i morse 😓🫠

C var till mig igår kväll så jag satt inte ensam, jag fick överta en kasse med porslin nu när de håller på att flyttstädningen och bodela. Det är inte lätt för nån av dem, men jag tror båda två hade tänkt det skulle funka bättre än det nu gör. Synd om dem i alla fall.

Guldkryckan sa...

Mycket snö hos er har jag sett på tv, här har vi bara lite flagor ännu, återstår att se hur morgondagen blir när det gäller snön.

Stor rea på Åhlens?
Nja, orkar nog inte åka ner till stan, handlade dessutom där sista gången 2016 ungefär, vi klarar oss ändå.
70% köpte han, googlar jag upp här i skrivande stund, det var en fattig uppköpare. ;)

Ja du, julmat i tre veckor låter ju lite väl mastigt.

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Men hallå 799kr för en "salva" VEM köper det?
Hmmm denna snö...suck, suck, suck - jag ska gå ut och borsta av lite igen- framför garageporten jag ska ju rulla tidigt imorgon, får nog ta och borsta av växthustaken igen. Helt galet det här. Ha en fin kväll =) Kram

byblixtra sa...

Det har jag missat att Åhléns blivit uppköpta.
Det var en färgstark skylt för Bum Bum beats body. Gissar att Bum betyder rumpa i det här fallet men säker kan man inte vara. ;-)
En häftigt dekal på kartongen.

Äventyret framtiden sa...

Passligt med stor rea på Åhlens inför julen!
Dina skyltar är fina, märkbara och lite roliga också, underfundiga.
Snö har ni fått har jag förstått. Brr, vi som tyckte det var kallt i morse när det bara var 18 grader varmt ute och nordanvind.

Ditte sa...

Snyggt skyltat.
Även Åhléns vid Skanstull har haft dessa skyltar. med lagerrensning och upp till 70% rabatt. Passerade här men mina favomärken. "Part Two, Filippa K. och Esoerit hade ingen rea alls. Intressant att se vad som nu händer med ny ägare.
C W. är absolut ingen favorit men såg en mössa som kanske kan fungera.
Riktigt uppiggande med vinboxen. Har ännu inte sett den. Kan ju bero på att det är maken som tar sig an "Apoteket Röda näsan.

KajsaLisa sa...

Kan man inte köpa vaselin i lyxförpackning :) Håller med budskapet i sista bilden. Tror mer på dalmatiner än Trump.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Vilka härliga skyltar! Jo, Carin Wester känner jag till på Åhléns, tror jag köpt nåt dyrt plagg, men hihi, som du skrev, så mycket snyggt har hon inte designat!
Bum bum, snacka om färgglatt!
Å dalmatinernas slogan, haha, ja såklart tänker men på herr Trump!
Soliga hälsningar från värmen, och ja, fotbollsbibeln är med, och maken såg första matchen idag….
Kram!

Paula sa...

Nej fy så trista kläder Carin designar! Och varför ska byxbenen vara en halv meter för långa så de släpar i smutsen och ser till att man snavar och ramlar? Obegripligt...
Bumbum har i alla fall en härligt uppiggande skylt! Produkterna kan någon annan få testa...
Och den stackars dalmatinern ser ju alldeles drogad ut, den har fler tänder än vad som får plats och ögonen är helt skumma, what? Undrar varför just dalmatinern är mobbad...tihi

Anonym sa...

Får se hur det här går, jag som gillar Åhléns du vet. Hur ska man liksom stå ut om konceptet byts ut helt? Fast visst det är ändå mest porslin och sådant jag handlar därifrån ;)

Anki sa...

Bra med rea nu före jul ...
Gillar som vanligt dina skyltar och mest dalmatinerskylten!

Annika sa...

Nu har du minsann snö så det räcker. WOOW vad snö ni har.
Hela instagramflödet väller av bilder + att jg får bilder skickade på min telefon fr familj och vänner i Sthlm.
Så Åhlens ska säljas ut? Nej men vad tråkigt. Jag gillar Åhlens och har alltid gjort, undrar hur det blir nu??
CW kläder, tror inte jag köpt ngra sådana? Kanske just för att de varit lite trista.
Annars har jag köpt mkt på Åhlens och gillar verkligen den affären. Hoppas det inte blir så stor skillnad ...
Ogillar, nä bloggar inte denna vecka, men kommer hit och hälsar på idag och imorrn innan mitt Thanksgivingfirande, och vandrande, börjar :-D SÅÅÅ kul med dalmatinerskylten. BÄST!!!

christian sa...

Ja tänk om alla som gör reklam av diverse slag kunde språket de använder korrekt....haha lodis/rumpa!
Dog-skylten slår ju rekord idag, verkligen ett fynd, men vad var det för nåt, öl?

Ha en bra vecka!

Carita Liljendahl sa...

Ja, i TC finns ju möjligheterna att fota många skyltar på en och samma dag. Där avundas jag dig lite. Dels för att det finns så mycket härligt där, dels för att jag LÄNGTAR dit och inte vet när jag kommer till TC igen.