måndag 7 november 2022

Glad måndag


Det vore verkligen att ta i att kalla denna novembermåndag för glad. Tyckte mest att den var aningen deprimerande. Men lite roligt bör jag väl hitta.
 
Metallåtervinning
Återvinning är ju alltid ett kapitel för sig, och reglerna på hur och var man ska slänga vad varierar från kommun till kommun – åtminstone i stor-Stockholm. Däremot verkar containrarna för olika innehåll vara snarlika. I det här fallet pratar vi om metallåtervinning – eller gör vi;-)
 
Trolleri
Det var inte för intet att bästisen Yvonne mejlade den här bilden till mig. Öppningen i containern för metall är cirka 20x20 centimer i diameter. Någon måste alltså ha trollat här. För hur f*n fick personen ner en takkrona respektive en DVD-spelare genom hålet???
 
Dammsugare
Senast jag köpte en dammsugare var i februari 2011. Troligen var det även den sista. Sucky II (h*n döptes så) gav nämligen upp idag efter elva år av trogen om än oregelbunden tjänst. Blev nästan glad över att Sucky II måste ha haft mitt ryggelände i åtanke;-) (Ja, jag vet. Jag borde få tummen ur och boka städning...)
 
Swiffer mopp
Måste säga att Swiffer golvmoppen gör ett minst lika bra jobb och är betydligt skonsammare för min rygg. Lite otippat var det ändå att Swiffer faktiskt säljs hos Apotea – hahaha:-)
Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Visst är det magiskt hur saker och ting som inte hör hemma i containern hamnar där. Här möts man oftare av betydligt latare och mindre kreativa personer till att få ner sakerna - det är ju så mycket smidigare att bara dumpa sin skit utanför, ibland ligger sakerna lösa utanför men allt oftast i en stor sopsäck. Suck - det är finns flera tippar i staden så hur svårt kan det vara??
Inte provat swiffers golvmoppar - jag kör med det tvättbara mirakelmopparna/mirakeltrasorna. En helt okej livslängd på en dammsugare skulle jag säga... ååå andra sidan verkar min gå betydligt oftare än din =)
Du ha en bra måndagskväll - känns som klockan är mycket mer än vad den visar....pga att ljuset saknas. Kram

nalta norrland sa...

När det gäller Glad Måndag så NEJ inte ett dugg 👎
Dagens planering sprack på grund av sjukdom- inte min - tur i oturen vi inte hunnit köra till Lycksele innan sjukdomen slog till 👍 det kan jag vara glad över 😅
Det krävs kreativitet och borde vara lättare att slänga skräpet dör det ska vara än knöka in det på fel plats 👎
Här dammsuger vi (jag) troligtvis oftare än hos Dig pga av djurinslaget 😅 däremot torkar vi (jag) golvet för sällan.
🤗

LillaSyster sa...

PS bilen får också plats, den är faktiskt prio ett i garaget =)

Geddfish ♥ sa...

Min Hemstäd kommer imorgon 🤭 känns himla bra.
Svejs, nu riktning gospel. Ha det fint 🥰

Musikanta sa...

De flesta dagarna är sig lika när man inte jobbar. Idag är en bra dag trots att jag inte har gått min promenad. Tyckte det var lite kallt och ruggigt.

Annars har jag gjort både mitt pianopass och "läxan" dvs. franska på Duolingo. Såååå tacksam över att jag slapp att översätta från svenska till franska när jag läste ämnet på universitet efter jag gått i pension. Hade aldrig klarat det i så fall. (Åker till Frankrike i vår så det är bra med lite repetition.)

Vi har egna soptunnor som vi kan sortera allt i och som töms regelbundet. Ibland bra att bo i en liten kommun. Har också besvär med ryggen så mattorna får Kent dammsuga numera.
Ha det gott önskar
Ingrid

femfemman sa...

Grått och tråkigt. Typiskt novemberväder.Men lite go känsla att vara inomhus, då regnet slår mot takfönstret.

Klart du ska boka städning. Behöver säkert bara vara en gång i månaden. Så ofta städar vi... Ja, om man undantar toaletterna då...men dom fixar du utan dammsugare.

Ditte sa...

En kan ju verkligen undra detta med sorteringen. Vi har låsta soprum som hör till vår förening men å andra sidan hamnar inte allt det där ska vara där heller. Men ganska ok.
Visst ska du boka städning. Helt onödigt att du ska ägna dig åt detta.
Här har det varit en ganska bra måndag om en bortser från vädret.
Och även resten av veckan ser lovande ut.
Bra så! Vädret är det ju ingen idé att fundera över.
Å andra sidan har vi tankar på att lämna landet om det känns för trist vädermässigt.

Carita Liljendahl sa...

Hahaa - ja, ibland får man anstränga sig lite extra för att hitta nåt som ens är småroligt :-)
Tackar för länken och för att du orkar vara med i Glad måndag också i gråaste november 💕

Äventyret framtiden sa...

Det där med sopor och sortering är en gåta för min del. I plastinsamlingen dit vi var idag så låg det massor av kläder! De var inte ens av plast.
Folk gör så gott som vad som helst bara de slipper av med sina sopor. Miljö, hantering av returvaror vad där det? Obegripligt att det bara kan fortgå.

Sviffers har ju gott namn om sig att städa rent, så grattis till att dammsugaren gav upp.
Jag har dammsugare och givetvis använder jag den ibland men för det mesta åker sopborsten fram och så golvmoppen på det.

Glad måndag BP; jag har fått ditt mejl och svarar imorgon :)

Geddfish ♥ sa...

Svar: Det är Sarahs Mathias som renoverar dessa träbåtar, han är otroligt duktig.

Jag har Hemstäd var fjärde vecka, det räcker gott och de har allt med sig. Sen finns det företag som vill att du har en bra dammsugare och annat som behövs hemma hos dig. Så, värt att kolla upp.

Susjos sa...

Trodde du skulle köpa en robotdammsugare? Men din swiffer ser ut att få upp dammråttorna bra! Tack för tipset!
Men en hemstädning ska du såklart kosta på dej med tanke på din onda rygg!
Ha det gott!
Kram

Annika sa...

Ja, kör hemstädning du!
Swiffer, så galet poppis här, tror de finns i varenda hem.
OCH bra är de.

Ja, jag vet, allt slängs i återvinningen ...
Trist-

Anki sa...

Visst är det konstigt hur vissa saker kan pressas ner i containrarna! Ibland kan det liga halva möblemang utanför ... latmaskar som inte orkar ta grejerna dit de ska!
Här swiffras det också!
Robotdammsugare kanske vore något för dig ... men jag tycker du ska sats på städhjälp!

Gunnel sa...

I regel brukar reklamen vara lite missvisande, men jag tycker att Swifferreklamen får godkänt. Det är enklare än att dra fram dammsugaren. Återvinningen är ett kapitel för sig. Många i vårt land är tyvärr inte läskunniga. Vad ska de annars skylla på? Ha det bra.

KajsaLisa sa...

Dammsugare som håller i 11 år och moppar som spar ryggen, du verkar leva i den bästa av Måndagar :)

christian sa...

Vi (eller snarare frugan) kör också med Swiffer å hon är mycket nöjd !

Klimakteriehäxan sa...

Den som slängt den där lampan, med glödlampor och allt, borde få nån sorts pris. Vet bara inte vad det skulle vara ...

Anni sa...

Folk har så svårt att förstå att återvinningscontainrarna är för förpackningar och inget annat. De är inga soptippar, då får man ta sig till just tippen!

Paula sa...

Min swiffer står oanvänd i städskrubben, stackarn. Kanske ska jag låta den komma fram ur gömmorna igen? Ja, boka städning, pronto! Jag har inte den plånboken som krävs men är väldigt nöjd med min skaftdammsugare. Fast, den kommer inte in under säng och soffa, så den gamla måste fram ibland, särskiltnär man äger en hundmopp...
Ja någon måste ha trollat vid metallåtervinningen!!! Hur är det möjligt? Det måste ha skett när man lyft upp locket på hela containern!