torsdag 24 november 2022

Tråktorsdag

Gårdagens skymningshimmel. Det närmaste en sol man kommer så här års i nollåttaland.

Fikastället var inte direkt fullsatt klockan 14:00 idag. Huvudsaken att tv:n stod på och visade Uruguay-Sydkorea. Ytterligare en tråkig 0-0 match.

Sucky II är redo;-)


Om ni tror att jag hoppar över fotbolls-VM denna Tråktorsdag har ni fel;-) Å ja, jag är fullt medveten om att det inte ökar min bloggs popularitet. Men då det ändå är min blogg så… 

Fyra matcher i första gruppspelsomgången slutade 0-0, vilket är så otroligt tråkigt.

Svt:s VM-studio är lagom upphetsande. Albin Ekdal är en väldigt positiv överraskning. Före detta domaren Jonas Eriksson är en absolut tillgång. Däremot är André Pops mera hemma i soffan på Vinterstudion. Fotboll är inte hans grej.

Det största utropstecknet hittills i fotbolls-VM är Kanada. De förlorade visserligen mot Belgien med 0-1, men borde ha vunnit med 3-1. Kanadas stjärna Davies brände en straff och domaren var för feg för att döma två solklara straffar till. Så himla tråkigt! Hoppas domaren har dömt sin sista match i detta VM. 

Johan Kücükaslan är svt:s reporter på plats i Qatar. Killen är riktigt bra. Hoppas bara att han är lika flytande på spanska, kroatiska, tyska och arabiska som på engelska. Det är däremot inte jag. Jag förstod inte ett ord av vad Luka Modrić sade efter 0-0 matchen mellan sitt Kroatien och Marocko. Ingen översättning heller. Urtråkigt.

Fotbolls-VM eller inte. Har varit utan fungerande dammsugare sedan den 7 november. Helt okej, det finns ju Swiffer-moppen. Men Swiffer fungerar dåligt (läs: inte alls) på dörrmattan, hallmattan och plastmattan i köket. Alltså köpte jag för första gången någonsin nåt på Black Friday som är Black week och i mitt fall Black Thursdag. Sucky II har hittat ett nytt hem:-) Men hur roligt är ett dammsugarköp på en skala från 1-10;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

17 kommentarer:

Stefan Karlsson sa...

Jag har lyckats hålla mig borta från fotbollen, förutom några glimtar då och då. Inväntar finalspelet och får då se om lag som Tyskland och Argentina lyckas ta sig dit.
Kul med alla överraskningar.

LillaSyster sa...

Klart att det finns roligare saker att shoppa än dammsugare.....men jag hade inte klarat mig utan en lika länge som du. När vår tackade för sig så var jag nere och köpte en ny samma kväll. Jag använder ju vår säkert två gånger i veckan. Samma tråkväder här.... och grått verkar det bli hela helgen. Suck, suck, suck - men för varje dag som går kommer vi en dag närmre våren!!!

femfemman sa...

Har du skaftdammsugare? Gillar vår sådsn mycket mer än det vanliga tunga dammsugarmonstret!
Ja, det har du rätt i...man får skriva vad man vill på sin blogg!
Läser gärna dina kommentarer om matcherna, även om jag inte tittar mer än med slöa ögon.

Nu hejar jag på Schweiz ..Antagligen hjälper inte det.

femfemman sa...

Nej... du behöver inte svara. Inser att jag inte kollade tillräckligt på bilderna. Ser att du har en skaftdammsugare! Ha rn god kväll!

Hanneles bokparadis sa...

ska köpa dammsugarpåsar

Paula sa...

Förvillande lik min electrolux till utseendet. Jag är jättenöjd med den jag handlade sedan jag gav bort min förra Robo-rock till dottern då den var för tung att orka ratta med mina klena armar.
Det viktiga är att den gör jobbet enkelt. Swiffer-moppen har jag mobbat länge nog, tror jag ska lufta den imorgon inför första advent.

Ditte sa...

Visst är det din blogg och du bestämmer innehållet. Och du liksom de flesta har ju ingen blogg där målet är att dra in pengar. Du skriver om det som roar dig och det gör ju de flesta. Och vad som sen roar en är ju olika-
Jag gillar dina fotbollsinlägg och nu är det ju fotboll som är dtt intresse. Andra har andra intressen eller gör annat.
Tänkte också här på Kanada. TRist!
Hller med om att Mr Pops gör sig bättre i Vinterstudion. Och Hanna Marklund blir jag bara matt av. Borde finnas bättre damer som kommenterar.
Grattis till ny dammsugare. Hoppas den jobbar på bra.

nalta norrland sa...

Såg när jag googlade Smirnoff och Millenium att en annan författare var flest tänkt att skriva den nya Millenium men sen blev det Smirnoff, varför vet jag inte.

Jag dammsuger typ varje dag och ibland två gånger samma dag, beror ju på de fyrbenta.

Fotboll ⚽️ har inte sett nånting mer än det som råkar visas när jag slår på tvn.

Jag har fått svar angående benskörhet och det var ingen rolig läsning, jag borde medicineras men med vad… läkaren skulle forska i detta tills vi ska dejta typ om två veckor.
Dessutom har jag eventuellt biverkningar av levaxin vilket är ovanligt men tyvärr sant, jag blir snart galen.

Tråkig torsdag Yes Yes

🤗

Att Börje Salming gått bort var oväntat, även om han var hårt drabbad trodde jag han skulle kämpa ett tag till.

Geddfish ♥ sa...

Grattis till dammsugarskaftet! Jag har min tredje på G. Som all elektronik så fungerar en sån där en maxtid. Men det är den enda dammsugare som min rygg klarar av. Toppen!

God kväll och god natt!

Susjos sa...

Älskar dina härliga inlägg om VM-fotbollen, fast jag knappt sett något själv, det beror på att vi befinner oss i det soliga Spanien, hade vi varit hemma hade jag nog sett en och annan match. Nu ligger jag i solstolen medans min man ser på TV! ;-)
Fint med en ny dammsugare, även fast det finns roligare saker att köpa…
Ha det gott!
Kram!

KajsaLisa sa...

Haha, dom två första bilderna var nästan tråkigare än fotboll :)

Klimakteriehäxan sa...

Finner att det går jättebra utan fotbolls-VM. Att man däremot inte klarar sig utan dammsugare är helt klart.

Anki sa...

Om det inte vore för din blogg skulle jag inte ha en susning om vad som händer på fotbolls-VM ... så jag är nöjd och glad att vara din bloggkompis!
Grattis till Sucky II - jag skaffade min skaftdammsugare av samma märke i somras och är jättenöjd, för den är mycket skonsammare mot ryggen än den gamla vanliga.

Guldkryckan sa...

Som jag skrivit tidigare, dina rapporter om fotboll är min enda kanal för att få information om just fotboll, så du gör en medborgerlig gärning. ;)
Tackar för detta, ha nu en fin dag Bp.

Gunnel sa...

Klart du ska skriva om fotboll...det är ju ditt intresse. Även jag, som mycket väl kan leva utan fotbollsinformation, tycker det är kul att läsa. Har märkt att vi ofta har samma uppfattning om kommentatorerna.

Carita Liljendahl sa...

Jag följer ju inte VM som du vet, men jag hoppar inte över din blogg för att du skriver om VM :-)
0-0, ja, det är tråkresultat.
Men cafeterian ser mysig ut, även fastän den var rätt tom just då.

myland sa...

Portugal plays well, am sure they will take the cup