torsdag 17 november 2022

Tråktorsdag

Friterad fläsksida, tonkatsu sås, sallad, kimchi, spermier (läs: böngroddar, som jag återigen glömde att välja bort), senap, japansk mayo och ris. Otroligt gott. Portionen var så stor att jag till och med tog hem en doggy bag.

Misosoppa smakar mycket gott, men en fröjd för ögat är den absolut inte.

Utanför Polisens garage och utryckningsbilarnas utfart vid "Döda Torget". Frågan är om det är en spilld kopp kaffe eller om det är nåt helt annat... En väldig tråkig syn oavsett.


Telefonen ringde exakt klockan 08:18. Hade det varit den 18 november hade det nästan varit roligt, men så var ju inte fallet. ”Inget upprings-ID” brukar betyda läkare, sjukhus eller polisen. Det två sistnämnda var väldigt osannolika. Alltså chansade jag att det var min husläkare. Det var det inte riktigt, men nära;-) 

Nyvaken
Ni kan ungefär tänka er hur pigg jag var när jag svarade, men det är ändå förvånansvärt mycket man registrerar när man är yrvaken. En väldigt morgonpigg och mycket trevlig sjuksköterska från läkarmottagningen undrade om jag ville ha min fjärde Covid-vaccination klockan 13:00 idag. Det ville jag. Sedan somnade jag om. 

Tråkigt?!
Att bli telefon-väckt är alltid tråkigt och framkallar dåliga vibbar. Sedan är det fruktansvärt trist att vi lär få bli så illa tvungna att vaccinera oss även i framtiden, samtidigt som pandemin inte kommer vara över förrän vi alla har smittats minst en gång trots vaccination.
 

Räcker det för att kvala in till en Tråktorsdag? Jo, jag tycker nog det.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

PS. Bilderna jag lägger upp har inte direkt någonting med inlägget att göra. Men efter den totalt smärtfria vaccinationen belönade jag mig själv med en rätt jag inte ätit förut – Tonkatsu hos den relativt nya japanska restaurangen Misora. DS.

13 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Den friterade fläsksidan... hmmm... ser delikat ut men är inte säker på att jag skulle gilla konsistensen - fläsk hör inte till favoriterna 😂

Spillt kaffe? Nej, det är förstås BLOD utanför polisens garage - Döda Torget förklarar ju allt 😱🤣

Geddfish ♥ sa...

Jag to min influensaspruta igår. Kändes inget som vanligt.
OJ, vilken stor tallrik fylld med mat! Inte likt dig 😂 Fläsk, ja det beror sig på. Nisosoppa har jag ätit, det smakar gott.
Spillningar är aldrig roliga. Oh inte roligt att bli väckt av telefonen.
Tvttstjga idag och i regn.
Ha det gott!

femfemman sa...

Ser riktigt gott ut. Är lite avis på er smärta människor. Ni har vett att inte äta upp en stor portion. Jag lämnar möjligen öite potatis eller ris, annars smäller jag i mej allt.
Misosoppa. Gott! Men knappast mättande...

Gott att få möjlighet att vaccinera sig. Är ju inte så ofta . Har fem covidinjektioner. Få se om jag tar spruta mot säsongsinfluensa... Den bekymrar mej egentligen inte...även om det borde.
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

08.18 halva förmiddagen har ju gått =) Nä, jag skojar men min klocka ringde strax efter 05 idag, upp och hoppa in i duschen frukost och sedan rullade bilen 06,20 mot jobbet där jag checkade in vid kl. 07
Fjärde dosen fick jag ju redan i september, varför ligger du så långt efter i vaccinationsschemat? Hur som haver det är bara att ta de doser som erbjuds visst jag har ju haft en mycket mild variant av Covid i februari- men jag väljer att ta de doser man får lika bra att vara fullvaccinerad då är det inget tjafs om man vill resa. Sists dosen var Pfizers nya och jag kände inte av en endaste biverkning, jag har ju kört på Moderna de tre andra gångerna. (första gången var det rejäla biverkningar, men sen har kroppen accepterat de andra sprutorna bättre och bättre)
Maten ser riktigt god ut - bra när man kan ta med sig sina rester, annars kan man göra som min mormor gjorde dvs se till att ha en ren tygnäsduk med sig i handväskan där maten lindades in för att sedan transporteras med hem. Min mamma trodde inte sina ögon när mormor stoppar ner en halv räkmacka på det sättet då de var och fikade.
Ha en bra kväll =)

Susjos sa...

Mums så gott det såg ut ,din lunchrätt idag! Nej, inte kul att vakna av telefonen, men inte dumt att få din 4de covid-spruta samma dag!
Min man tog sin 3dje(?) igår, samtidigt som han även tog influensavaccinet i andra armen, som tur var så har han ännu inte fått några biverkningar, vore ju dumt nu när vi snart ska åka iväg.
Ser nu att hans fotbolls-VM:s bibel är Expressens...hoppas den är bra också!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Det såg riktigt gott ut allt på din tallrik. Soppan däremot...njaa men den var god så då var det ju bra!
Blod är det förstås utanför polisen, vad annars? ;)
Din torsdag blev inte alls särskilt tråkig tycker jag igen ;). Du fick din fjärde spruta, grattis. Vi väntar fortfarande på att få kallelse..

Ha det fint BP!

Ditte sa...

Egentligen inte alls en så tråkig torsdag.
Ja, att bli väckt så här , men inte i övrigt.
Maten såg väldigt god ut. Gör hemma då och då schnitzel med denna sås och japansk majo. bängroddarna går alltid bort.
Vad gäller misosoppan äter jag den gärna men gör den aldrig själv.
Kul med den relativt nya japanska restaurangen.
Har tagit spruta nr 5 mot Covid och hoppas att om och när jag blir dålig att jag inte så bli "alltför sjuk". Men Covid får vi nog leva med. Den precis som vanlig influensa. En kan ju få influensa trots vaccinationen. Men lindrigare förhoppningsvis.

nalta norrland sa...

Spännande mat 👍
Otäckt att bli väckt 👎
Bra Du vaccinerade Dig 👍
Har Du tänkt ta influensavaccin oxå?

Just nu väntar jag på att veterinären ska ringa 21.15
Då Teddy ätit det han inte borde ha ätit.

KajsaLisa sa...

Det räcker absolut, Corona är inte kul. Måste nog åka till den där restaurangen och testa, såg jättegott ut.
Tack för länken.

christian sa...

Det ar inte mycket tråkigt denna torsdag, maten ser fantastisk ut, ja förutom soppan då, men att den smakade tvivlar jag inte ett dugg på.
P.S. Själv avstår jag fler covid-sprutor . . .

Monica sa...

8,18 HAHA då har jag fikat, läst morgontidning, gjort min morgonpromis med hundarna, dammsugit, skurat och varit nere på Coop och handlat det du.
Själv är jag coronasprutfri och det har funkat bra, har däremot tagit spruta mot säsongsinfluensan det gör vi varje år.
Maten ser riktigt god ut.
Ha det bra :-)

Hanneles bokparadis sa...

åt misosoppa med trettonåringen i förrgår, före sushi

Anni sa...

Var det inte din femte spruta? Ligger du en efter?

Måltiden såg mycket god ut, jag har aldrig ätit tonkatsu men blev sugen nu!