lördag 19 november 2022

Bokmärke och fotbolls-VMMed tanke på att jag har ett antal hovleverantörer av bokmärken behöver jag nästan inte anstränga mig själv att köpa/fota bokmärken längre;-) Dagens bokmärken med guldkant är fotade av Byblixtra i bokhandeln Ugglan i Boden. Tusen tack! 

Fotbolls-VM
Det är nollgradigt och det har kommit cirka tio millimeter snö idag. Med andra ord är det perfekt tajming för fotbolls-VM som börjar i Qatar imorgon och pågår till och med 18 december. Tyvärr pratar man vid det här laget nästan uteslutande om gästarbetare, icke existerande mångfald och kvinnoförtryck istället för om fotboll, och det är jag så fruktansvärt trött på.
 

Några exempel
Lägger upp två länkar som belyser ”problemen” på ett annorlunda sätt. Simon Banks resonemang hittar ni här. Fifa presidentens Gianni Infantinos mycket vågade och rätt så sjuka  "monolog" finns här.
 

Hugo Lloris
Hugo Lloris är Frankrikes målvakt och lagkapten. Han spelar till vardags i Tottenham Hotspur. Han förklarade varför han inte kommer bära kaptensbindeln för mångfald under VM:

- Jag är fransman. Och vi fransmän vill gärna att folk som besöker vårt land respekterar oss och våra regler. Så jag tänker leva som jag lär i Qatar. Jag tar seden dit jag kommer. 

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd och Åsa bokmärken. 

PS. Från och med imorgon och fyra veckor framöver lär min bloggs läsarsiffror sjunka drastiskt. Det brukar de göra när det är fotbollsmästerskap;-) DS.

17 kommentarer:

femfemman sa...

Hur trist som helst... men jag är fortfarande superirriterad över platsen. Ska ett land anordna ett stort mästerskap, så ska det vara ett land som styrs utifrån ett demokratiskt tankesätt...och där alla landets medborgare har samma rättigheter.

Jossu sa...

Jag tycker det är bra att deras kvinnosyn etc diskuteras men jag tycker också att man som spelare eller fan får bestämma sig. Antingen stannar man hemma för att man inte accepterar landets regler eller så åker man dit utan krav och pekpinnar.

Guldkryckan sa...

Inväntar således dina rapporter här från detta VM, som vanligt.
Själva fotbollen kommer jag inte att titta på, som vanligt det också- ;)

Så snön har kommit till dig också, här blir det förhoppningsvis en liten väntan på det, yrkesmässigt är det ett elände med snö även om jag privat älskar det.

Ha nu en fin kväll Bp.

nalta norrland sa...

Såg Du att det icke skulle serveras öl på fotbollsstadion under detta spelande… jag trodde 🍺 och ⚽️ hörde ihop.
Min ångest tar inte hänsyn till hur jag mår när den kommer dom en blöt äckligt stickande filt och slänger sig över mig.
Men jag tror det hör ihop med mitt magproblem - jag tänker faktiskt cancer, även om jag vet att risken inte är större idag än igår så i samband med en mage som bråkar och gör uppror så kommer cancerspöket.
Inget bokmärke hos mig då jag koncentrera mig på Skyltsöndag 🪧
Kram

Hanneles bokparadis sa...

bokhandel i Boden, så trevligt! Qatar-historien är märklig, men fransmännen sålde ett dyrt flygplan...

Ditte sa...


Fina bokmärken från Boden.
Vad gäller VM i Quatar tycker jag att det är illa att de ens fick det. Och det luktar korruption lång väg.
Nu detta med ölen- Bara serveras på VIP läktare och annat. Varför ens servera alls- Och det är ju amerikanskt öl.Men om öl inte är tillåtet i vanliga fall i Quatar så borde det inte vara så nu heller.

Jag tycker personligen det är bra att deltagarna i VM i fotboll står upp för mångfald och tolerans. En mänsklig rättighet. Sen gör ju fransmännen som de vill.
Och visst ska vi titta.

Vad gäller snön så ligger den kvar hos oss och är vit här på kajen. Men inte blir den långvarig.


Klimakteriehäxan sa...

Får väl önska dig några härliga fotbollsveckor ... jag tittar kanske nån gång, men inte särskilt hängivet. Och jag ska aldrig åka till Quatar av någon enda anledning.

Äventyret framtiden sa...

Mycket snygga bokmärken, glittriga och vackra!

Ha det fint framför tv-n nu BP, njut av fotbollen. Jag läser dina recensioner, lita på det.

Anni sa...

Perfekt väder för fotboll - men så synd att VM inte startade redan i morse! Hela lördagen utan någon match! JA, nästan hela söndagen också!

Några svar; Jodå, Mia och jag har träffats flera gånger men eftersom pandemin kom emellan är det helt förståeligt att du glömt det. Ibland har Annette också varit med.

Vad gäller tyskar och korv så äter de inte potatismos till, utan potatissallad (eller bröd). Ölsort beror på var i Tyskland man är, det är inte lika vanligt med mörk öl i norra delen av landet eller runt Köln.

Hannas krypin sa...

Jag tycker det är bra att det diskuteras men förstår också att man blir trött på diskussionen. Mina bloggsiffror har störtdykt under november. Jag har uppenbarligen blivit tråkig.... :-P

Stefan Karlsson sa...

Infantino bör packa sin resväska, ta sin höga lön och dra. Undrar vem/vilka som betalat för att Qatar skulle få VM och till vilka?

Lloris har rätt i sak, men det är skillnad på sed och sed.

christian sa...

Själv har jag aldrig varit så passé vad gäller ett fotbolls-vm, adventstid, hockeysäsong å allt tjaffs om att hålla vm i ett sådant land......får försöka rycka upp mig å se så mycket jag kan/orkar!

Eva sa...

Vi dina följare förväntar oss ingående kommentarer från VM. De där bokmärkena på bilden var verkligen tjusiga!

byblixtra sa...

Det kan komma fler bidrag framöver. Besöker ju bokhandeln lite då och då. :-)

Gunnel sa...

Rasmus och Göran diskuterade fotboll idag och då förstod jag att det var VM i faggorna. Så intressant!...... för de som gillar fotboll. Göran är hygglig och kollar på datorn så jag slipper få in matcherna på TV:n. Tittar in och ser hur du har det under VM:et.

Anki sa...

Snygga bokmärken från Boen ... bara att tacka och ta emot! :)
Jag kommer endast att följa fotbollen här via din blogg! Fattar faktiskt inte hur Qatar kunde få arrangera det ...

Carita Liljendahl sa...

Tack för många intressanta länkar! Mycket av det här som jag inte läst innan, och resonemanget förstår jag rätt långt. Det är inte så där jättesimpelt att bojkotta VM och förklara varför man gör det, men var och en har sina tankar och åsikter och det hoppas jag att vi så långt vi kan ska respektera. Jag ser inte på VM i år, men den som tittar blir inte bespottad av mig :-)