torsdag 3 november 2022

Tråktorsdag – Tack Ama!
Sedan 2009 har din blogg stått överst på min blogglista. Det är inte jag som sett till att det blev så, utan din blogg började ju på ”A”…så. Och din blogg får stå kvar överst. Det var du som envisades med att vi skulle följa varandras bloggar. Jag var aningen svårflörtad i början. Minns inte varför. Men du stod på dig och det är jag väldigt tacksam för. 

Jorden runt
Tack vare dig har jag kunnat göra många ”jorden runt” resor, på senare år i form av kryssningar, en reseform som var liksom inte mig grej. MEN dina resereportage från olika världsdelar var enastående. Roliga, fräcka och alltid intressanta med en tvist.
 Älskade din humor.

Spanien runt
Precis som du och Anders älskar jag Spanien. Än en gång var det tack vare dig jag fått åka snålskjuts ”Spanien runt”. Har övernattat på paradorer och vandrat uppför vägar och trappor för att nå en borg i en liten by någonstans i landet. Du vågade vägra borgen vid enstaka tillfällen. Det behövde aldrig jag – vägra alltså. För jag kunde ju sitta framför datorn och bara njuta.
 

Ekonomipris
Ama, du blev bara 60 år. Men så mycket du har fått förmånen att uppleva tillsammans med din älskade Anders. Ni har verkligen levt livet och inte väntat till ”sedan”. Det enda som du inte lyckades med var att kamma hem ekonomipriset. Inget direkt misslyckande, för du fick ju så mycket annat i gengäld.
 

Skyltsöndag
Tack Ama för alla dina berättelser och kommentarer! Tack för att du var en suverän skyltare oavsett var i världen du befann dig. Tack för din sista Skyltsöndag den 9 oktober. Tack för tretton roliga bloggår. Tack för att du har funnits och att du finns kvar i mitt minne.

Det är LillaSyster som föreslagit att alla vi som skyltar nu på söndag ska börja inlägget med att tända ett ljus för vår älskade Ama. Tycker hennes förslag är enastående.

R.I.P. Ama. Många styrkekramar till dig Stalkern.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilden jag lägger upp är dagsfärsk. Ama gillade ju julglitter och glamour. Å då Täby Centrum redan hängt upp julutsmyckningarna så passar fotot bra till inlägget. DS. 

18 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Så härligt att läsa din hyllning till Ama här, hon var en fin människa och en toppenfin bloggare.
Saknar henne som sjutton.

Ett ljus får det bli på söndag.

Ta hand om dig Bp.

Äventyret framtiden sa...

Så oerhört fint du hedrar Ama, så vackert du skriver BP.
Jag har redan haft ett ljus tänt för henne men fortsätter givetvis tillsammans med er andra nu också inkommande Skyltsöndag. Ama glömmer vi inte bort; Ama lever inom oss tack vare alla de egenskaper du BP så förtjänstfullt har skrivit om här i ditt inlägg ikväll. Fina Ama, i kärt minne bevarad. Tänk så god vän man kan bli med någon i bloggosfären. Nu finns tankarna hos Anders som är kvar med sin stora sorg.

Tack BP, för ett finstämt inlägg som nog säger det vi alla känner och vill uttrycka.
Kram!

Susjos sa...

Nu sitter jag här med tårar i ögonen, vilket fint inlägg om vår kära Ama, håller med dig till fullo, och hoppas att Anders läser ditt fina inlägg. Tänk så man kan lära känna en person genom Blogglandia, så fint att tända ett ljus för Ama på skyltsöndagen, det hänger jag såklart på!
Varm Kram

Geddfish ♥ sa...

Ni skriver alla så fint, mig fattas orden, fast jag tänker detsamma.
Att man kan känna så för en person som man aldrig har träffat, Blogglandia är STORT.
Jag har redan tänt ljus men tänker också på söndag. Är ledsen i ögonlocken.

nalta norrland sa...

En sorglig dag då Ama har lämnat denna värld 🕯 är så ledsen 😞 🥲
🤗

femfemman sa...

Vackert uttryckt ! "Kände" tyvärr inte Ama, men har några gånger halkat in på bloggen hennes. Dock aldrig kommenterat. Tråkigt! Beklämmande! ❤️

Ditte sa...

Så fint du skrivit! Ett inlägg som äsjer så mycket. Så träffsäkert! Och det blev Ama "all inclusive".
Här har tankar tillsammans med ett rött ljus, samsats med röda rosor på en delvis röd bricka.Rött var ju Amas favoritfärg.

Och idag var det verkligen en tråkig torsdag. På riktigt!
Förslaget från LillaSyster att tända ett ljus i våra skyltinlägg är suverän-

KajsaLisa sa...

Oj jag visste att hon var sjuk men inte att det var så illa. Sorgligt jag kommer att sakna henne och hennes utflykter runt Spanien. Visst är det tragiskt när folk går bort för tidigt, men hon levde verkligen in i det sista, sista inlägget var ju för en vecka sen, en riktig fighter.

Annika sa...

SÅ fint du skriver, BP.
Det var ett tag sedan jag besökte AMAs blogg, men jag vet ju så väl vem hon är.
Åh vilken fin text du har i dagens inlägg.
Hon dog verkligen förtid.
Så så sorgligt.

Anonym sa...

Tack för vad du skrev, BP! Har haft lite kontakt med
Anders när han väntade. En svår tid. Men han fick hålla hennes hand, när hon gick över gränsen.
Hittade Anna, när hon skrev så himla roligt om bocken
Bruce, -efter det var jag fast. - IRL var dom två
jättetrevliga - hade turen att få besök av dom två ggr.
Första ggn var dom här 2-3 dagar, och vi var in till
Washington för sight-seeing. På hemvägen tog jag en
sidväg för tidigt och hamnade på vägen till CIA i
Langley. Varningar av alla slag. Tur not kunde jag korsa gräsmattan i mitten och åka tillbaka utan att bli stoppad av de beväpnade vakterna. Vid andra besöket tog min dotter dom med sej till Aero-Space museet, nånting som Anders verkligen gillade. - Tack för vad du skrev! Vi kommer alla att sakna AMA-Johanne. - Kram!

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth: Stort tack för dina fina ord och dina härliga minnen från deras besök hos dig. Minns att de även bodde hos dig och att Ama la upp ett inlägg där man ser Ruth som chaufför. Måste ha varit samma tillfälle som du minns:-)
Å visst minns jag Bruce. Han har ju konstigt nog fått ett nytt hem hos Ami. Men sedan två jular tillbaka är det ju Rulle som har ersatt Bruce. Jag gillade Bruce bättre.
Kram!

Åke sa...

Det var verkligen en tråkigt inlägg. Klart ett ljus ska tändas.

Anki sa...

Tack för att du satt ord på mina tankar också - såå fint skrivet av dig! Ama och hennes blogg kommer att vara oändligt saknad!
Självklart tänder även jag ett ljus för henne!

Monica sa...

Fint att du skrev detta, så varmt och vackert att läsa. Önskar dig en bra och trevlig helg.

Klimakteriehäxan sa...

Så sorgligt med Ama. Tror att jag upptäckte hennes blogg via dig, vi har kommenterat ganska flitigt hos varandra - det blir ju en sorts bekantskap!

Hanneles bokparadis sa...

sorgligt, tänk att i bloggar lär man känna människor fast man aldrig har träffats.

Paula sa...

Vilken fin minnestext du skrivit, sitter här berörd och tårögd! Jag följde Amas blogg, men inte under lika lång tid. Jag trodde inte jag skulle bli så påverkad av hennes bortgång som jag har blivit, en kvinna så levande som hon kunde liksom inte bara försvinna och lämna sin make och alla sina vänner.
Ett perfekt förslag att vi skyltare tänder ett ljus för vår finaste Ama på söndag.

Freedomtravel sa...

Jag läser inte bloggar varje dag, så det var först idag jag såg om Amas bortgång. Så otroligt sorgligt. Jag har aldrig träffat henne "på riktigt" (hon var bortrest när vi passerade Torrevieja 2015), men jag har följt hennes blogg länge. Många saker hon skrivit är sånt som vi återkommit till ibland, för att det varit underfundigt och roligt. Hon var helt underbar i sitt sätt att sprida glädje! Verkligen ledsamt.